Humana - dobrodelnost ali izkoriščanje?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
potem deluje zelo podobno kot neki humanitarni koncerti. glasbeniki naredijo samoporomocijo svojemu zaslužku se pa odpovedo (bi rekel da monterji in vsi drugi ne delajo zastonj....)
pa saj ni ime humanitarna ampak humana...

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
Citat:
Uporabnik skala pravi:
sicer pa zakaj bi morali afriki sploh kaj dati? slovenci pa nismo zganjali kolonializma da bi se sedaj krivi čudtili za razmere v afriki.
Ravno zaradi tega bi se morali čutiti krive.

Kolonialisti so dali Afriki zdravila, železnice, ceste, obleke, telekomunikacije, pravno ureditev, državno formacijo, osnono pismenost, ipd., mi pa skorajda nič
rolleyes-1.gif
.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja državno formacijo ker prej ni bilo držav na območju afrike. zdravila da so se sedaj toliko namnožili da stradajo, pismnost - ja seveda pisave niso imeli, z železnicami in cestami so jim odpeljali surovine, oblek ne rabijo ker je dovolj toplo in pred kolonialisti jih niso imeli... ja same dobre reči so jim kolonialisti prinesli tako kot južni ameriki, bolezni in klanje večinoma.

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja državno formacijo ker prej ni bilo držav na območju afrike. zdravila da so se sedaj toliko namnožili da stradajo, pismnost - ja seveda pisave niso imeli, z železnicami in cestami so jim odpeljali surovine, oblek ne rabijo ker je dovolj toplo in pred kolonialisti jih niso imeli... ja same dobre reči so jim kolonialisti prinesli tako kot južni ameriki, bolezni in klanje večinoma.
Šur, prej so pa v Afriki in J. Ameriki živeli v miru in harmoniji
aplauz.gif
. White guilt je strašna zadeva, vem, tudi sam sem to izkusil, toda potem sem se malo podučil o zgodovini.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A si res tako zabit ali se le delaš? Humana je podjetje, ki vse pokasira zase, celih 3000 eur pa so namenili Afričanom.Slovencem niso namenili nič. Nič. Bo zdaj bolj jasno.
ni potrebe po žaljenju. samo sem prašal koliko so namenili drugam nihče pa mi ni odgovoril da so namenili vsega skupaj 3000. bilo je rečeno 3000 v afriko. zato smo kjer smo. človek vpraša v odovor pa dobi žaljivke.
Se opravičujem, sem mislil, da si prebral link, kjer to natančno piše.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik KocevskiPes pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Šur, prej so pa v Afriki in J. Ameriki živeli v miru in harmoniji
aplauz.gif
. White guilt je strašna zadeva, vem, tudi sam sem to izkusil, toda potem sem se malo podučil o zgodovini.
zgodovino ki so jo pisali krščanski opazovalci ne? v evropi smo vedno živeli v blagostanju nikoli ni bilo vojne ali lakote, celo bolezni nismo poznali in zato smo ta popolni model izvozili v afriko... ziher je vojna blezen in lakota od srednjega veka naprej prišla iz afrike ko so jo zlobni afričani podturili dobronamernim kolonialistom. menda so jo evropi podturili v trojanskem konju - sužnjih.

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
Citat:
Uporabnik skala pravi:zgodovino ki so jo pisali krščanski opazovalci ne? v evropi smo vedno živeli v blagostanju nikoli ni bilo vojne ali lakote, celo bolezni nismo poznali in zato smo ta popolni model izvozili v afriko... ziher je vojna blezen in lakota od srednjega veka naprej prišla iz afrike ko so jo zlobni afričani podturili dobronamernim kolonialistom. menda so jo evropi podturili v trojanskem konju - sužnjih.
Kaj ima tu veze krščanstvo? Mimogrede, Afrika je mnogo bolj krščanska ali pa muslimanska kot pa Evropa, ki je čedalje bolj sekularizirana. V Evropi so bile vojne in so bile tu še pred nedavnim, ampak iz tvojega posta je bilo razbrati, da so v Afriki in J. Ameriki prej živeli v miru. Bolezni smo v Evropi poznali, a smo znali razviti postopke in jih še vedno razvijamo, da se jim lahko zoperstavimo. Sužnjev Afričani niso poturili, ampak so jih njihovi afriški gospodarji prodajali kolonialistom in ostalim. Suženjstvo v Afriki so pa odpravili šele evropski kolonialisti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
iz tvojega posta je bilo razbrati da so jim kolonialisti omogočili boljše življenje - vojn je bilo po prihodu kolonialistov več, sužnjev so več stran speljali, lakote je bilo več... ne sužnjelastništva niso kolonialisti odpravili ampak ko je amerika prepovedala niso več imeli komu prodajati sužnjev.
seveda je afrika bolj krščanska od evrope če so jim pa vero vsilili. pa toliko manj izobraženi so da se veri še niso odrekli kot se to dogaja čedalje več v evropi.

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
Citat:
Uporabnik skala pravi:
iz tvojega posta je bilo razbrati da so jim kolonialisti omogočili boljše življenje - vojn je bilo po prihodu kolonialistov več, sužnjev so več stran speljali, lakote je bilo več... ne sužnjelastništva niso kolonialisti odpravili ampak ko je amerika prepovedala niso več imeli komu prodajati sužnjev.
Ej ne da se mi več, le to povem še, suženjstvo se pač uradno prepovedali evropski kolonialisti, čeprav še obstaja (in to prakso izvajajo njihovi sonarodnjaki), ne neki kolonialisti.