hujšanje

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kolega je shujšal takole: pol leta ni jedel kruha, po šesti uri ni jedel nič, za kosilo je gledal tako, da je vedno nekaj pustil na krožniku, večerja pred šesto je bila kak jogurt. Istočasno je od decembra naprej aktivno nekajkrat na teden (2x,3x) hodil s kolegi na badminton. Igrali so precej aktivno, tako da se je dobro preznojil. V pol leta je izgubil 20kg, iz nekaj čez 100kg na nekaj malega čez 80kg. V prvem mesecu se mu ni poznalo popolnoma nič, šele kasneje pa je začel hitro izgubljati kilograme. Torej zdrava prehrana+bilo kateri šport, nekajkrat na teden toliko, da se preznojiš in v nekaj mesecih bi moral biti rezultat viden. Po moje je problem večine v tem, da prehitro obupajo, kolegu se na primer v prvem mesecu ni poznalo nič ampak je nadaljeval. Za tiste katerim je šport muka je dobro, da najdejo kakega pajdaša (ali več) in tako eden drugega spodbujata k aktivnosti... Šport sploh ni važen, glavno da se preznojiš. Samo najti moraš šport, ki ti leži in v katerem uživaš in rezultati bodo tu. Pa seveda obupati ne smeš, to pa seveda ni lahko...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
WHAT THE [censored]?????

A potem se sam z ločevalno da shujšat?
hysterical-1.gif

Večjega povabila za jojo efekt ni.
uf-1.gif

Peter Mankoč lahko 4x na dan je v meku pa bo hujšal oz. se ne bo redil.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Vse kar prikazujejo po TV pa v športnih trgovinah, pa v raznih tupih dietah, je samo zavajanje. Greš v športno trgovino, pa ti svetuje to pa to, da ti pomaga, samo da zaslužijo. Meni je uspelo 20 kg shujšati v 5 mesecih. Pa se nisem odrekel tisti hrani, ki jo imam rad. Zajtrkoval sem ponavadi corn flakes ali ovsene kosmiče, kavo . Za malico kakšna polnozrnata kreker, kava. Kosilo sem imel vedno takšno, kot se mi je zaluštalo ( nisem se oziral na diete). Za večerjo oz. po 18.00 uri nisem jedel nič. Namesto tega sem raje šel laufat na začetku 5 km, potem 10 itd. Do kakih 25 km se mi še kdaj ljubilo. Ali sem šel plavat, veslat, hodit. Tako, da je bilo do 3-4 ure športa na dan, seveda ne v pussy obliki. Jaz sem odnehal takrat, ko resnično nisem več mogel. Nisem gledal na uro, koliko časa moram laufat, koliko časa počivat. Tudi po naravni poti se da shujšat, pa brez pravila: Manj žri.
Način z stradanjem, samo škodi zdravju. Osnovno pravilo je, da si seznanjen, kaj je zdrava in kaj nezdrava hrana.
467716-post_slo.gif

Dober post
confused-1.gif

Totalno zgrešeno hujšanje, se vidi da se to spravi nekdo, ki nima niti osnove o zdravi prehrani, športu itd. pa brez zamere.

Potem se pa nekateri čudijo da ko nehajo z "dieto" da od enkrat teža naraste nazaj, še hitreje kot je šlo prej...Hujšanje ni proces 2 mesecev za nekoga, ki je pred tem 5 let gledal v zrak in si žvižgal...No ja vsak zase ve kako in kaj
smirk-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Največja "skrivnost" pri hujšanju je več manjših obrokov....to je definitivno najbolj hitro opazen in učinkovit ukrep, katerega lahko naredite. Čez magičnih 14 dni po 5 in več obrokov na dan (zelo zmernih in "zdravih") bo metabolizem že konkretno pospešen in dobiš občutek, da lahko stalno nekaj ješ, kar je super za nas, kateri mamo radi hrano.
cheer.gif

Pol pa še pitje vode in miganje, pa še to slednje ni treba xyz ur na teden do smrti ampak zmerno oz. šport pri katerem uživate.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Tako kot jih je nekaj že napisalo, nekako takole se gre, 5-6 obrokov na dan, zjutraj hidrate za energije (npr. musli z light jogurtom), potem malico,kosilo,malico in večerjo. Ne ješ kruha (če že potem za 1.malico polnozrnati kos kruha), krompirja, nabaviš si oreščke, za kosilo od puranje,piščanščje,konjsko meso, ribe ipd., tole po 18.00 da se nič ne sme jest je eno sranje ki si ga je nekdo zmislil, važno je kaj ješ, in zvečer se je beljakovine (npr. kuhana jajca, tuno v lastnem soku, lahko tudi light skuto), povečaš vnos zdravih maščob, če že pečeš (npr. jajca) se peče na kokosovem maslu, sladkarije so prepovedane....Važno je da se pravilno je in da se športa - to je najbolje po srčnem utripu, na hrani je ogromen pomen in to je dejstvo. Nobena magična dieta ne deluje - vsaj dolgoročno ne. Je težko in moraš biti vztrajen, čeprav ljudje imajo v glavi nekako takole, 10let se hrani kot "prašič" potem pa 1 mesec "hujša" in pravi da se mu nič ne pozna...logično. Če imaš cilj, željo in predvsem voljo, potem gre, je pa mnogo odrekanj, ampak ko zalaufa pa zalaufa. Drugače je pa nekaj slo forumov ki so posvečeni športu in prehrani, tako da če ne znaš sam, ti lahko jedilnik in trening sestavi nekdo ki se s tem ukvarja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Shujšaš lahko ful hiter če greš donirat ledvico. Takoj si za par kil lažji.

Človeška ledvica tehta okoli 150 gramov.

Tako da je tvoj komentar, kakorkoli pogledaš, povsem neumen.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Vse kar prikazujejo po TV pa v športnih trgovinah, pa v raznih tupih dietah, je samo zavajanje. Greš v športno trgovino, pa ti svetuje to pa to, da ti pomaga, samo da zaslužijo. Meni je uspelo 20 kg shujšati v 5 mesecih. Pa se nisem odrekel tisti hrani, ki jo imam rad. Zajtrkoval sem ponavadi corn flakes ali ovsene kosmiče, kavo . Za malico kakšna polnozrnata kreker, kava. Kosilo sem imel vedno takšno, kot se mi je zaluštalo ( nisem se oziral na diete). Za večerjo oz. po 18.00 uri nisem jedel nič. Namesto tega sem raje šel laufat na začetku 5 km, potem 10 itd. Do kakih 25 km se mi še kdaj ljubilo. Ali sem šel plavat, veslat, hodit. Tako, da je bilo do 3-4 ure športa na dan, seveda ne v pussy obliki. Jaz sem odnehal takrat, ko resnično nisem več mogel. Nisem gledal na uro, koliko časa moram laufat, koliko časa počivat. Tudi po naravni poti se da shujšat, pa brez pravila: Manj žri.
Način z stradanjem, samo škodi zdravju. Osnovno pravilo je, da si seznanjen, kaj je zdrava in kaj nezdrava hrana.

sej tko je najlažje
smile-1.gif
been there

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Če ima kdo probleme z zasvojenostjo z majonezo naj si pogleda spodnji posnetek.

Kako se pridobiva majoneza:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Shujšaš lahko ful hiter če greš donirat ledvico. Takoj si za par kil lažji.

Človeška ledvica tehta okoli 150 gramov.

Tako da je tvoj komentar, kakorkoli pogledaš, povsem neumen.

Če njegov komentar rahlo spremeniš:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Shujšaš lahko ful (hiter) če greš donirat ledvico. (Takoj) Si zaradi okrevanja par kil lažji.

je pa že malo smisla
evil.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Jest pa rajš prej "crknem", kot pa da bi se odpovedal dobri hrani itak te lahko pobere prej kakšna bolezen, zbije avto ali bus, zadene kakšna bomba.....
KO sem spraševal folk, kaj bi mogu jest sem se sam križal. Tuno, deviško olje, olivno olje, cela kuhana jajca, lešniki, kosmiči, puranje ali piščančje meso, ribe itd...doma tolk hrane (dve polni skrinji + 1.8 m visoka hladilna pa, da bom kupoval hrano.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi to ne bo šlo skozi...

Operacija je večinoma laparoskopska in v bolnici si, če je vse ok, samo dva do tri dni. Prvi dan počivaš, drugi si že na nogah. Rehabilitacija je izjemno hitra... Ob komplikacijah se boš kvečjemu ZREDIL, ker se ti v telesu začne nabirati voda.

evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Jest pa rajš prej "crknem", kot pa da bi se odpovedal dobri hrani itak te lahko pobere prej kakšna bolezen, zbije avto ali bus, zadene kakšna bomba.....
No, daleč največ ljudi umre zaradi srčno-žilnih bolezni, ne pa zaradi avta, busa, bombe itd.

Zakaj povečini nastanejo, se pa bolj ali manj ve ... dobra hrana
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ni problem hitro shujsati, ko imas 100kg prevec, niti ko jih je 20. problem je zadnjih 10% idealne teze.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Ice pravi:

Dober post
confused-1.gif

Totalno zgrešeno hujšanje, se vidi da se to spravi nekdo, ki nima niti osnove o zdravi prehrani, športu itd. pa brez zamere.

Potem se pa nekateri čudijo da ko nehajo z "dieto" da od enkrat teža naraste nazaj, še hitreje kot je šlo prej...Hujšanje ni proces 2 mesecev za nekoga, ki je pred tem 5 let gledal v zrak in si žvižgal...No ja vsak zase ve kako in kaj
smirk-1.gif

Kje sem napisal, da sem se ravnal po kakšni dieti ? Jaz sem jedel, tisto kar je meni pasalo in ne tisto, kar je pasalo npr. enemu v knjigi, ali pa enemu napihjenemu horsiču v športni trgovini. Diete so en velik ku*ac. Ti se 90 dni ravnaš po dieti, pa shujšaš. Po koncu diete se pa 90 % folka zredi nazaj. Zakaj misliš, da je temu tako ? Ker se mučiš in dobesedno žereš nekaj, kar ti sploh ne paše. Nekdo, se odpove pač hrani, ki mu je všeč in lahko vzdržuje težo naprej.
Jaz svojo težo že 3,5 lete vzdržujem približno isto. Pa si ne tehtam na tehtnici, koliko bom hamburgerja pojedel
bonk.gif
.
Če bi bil takšen način škodljiv bi že jaz ziher bil v trugi. Posledice hujšanja so bile pri meni dosti nižji holesterol in nižji krvni tlak.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
No, daleč največ ljudi umre zaradi srčno-žilnih bolezni, ne pa zaradi avta, busa, bombe itd.

Zakaj povečini nastanejo, se pa bolj ali manj ve ... dobra hrana
evil.gif

dejmo se it mal statistiko....kolk ljudi umre zaradi takih in drugačnih bolezni, vojn, lakote, nesreč itd.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
ne se it statistike..... ker si ti trenutno v tisti, ki ima najvišjo številko zgodnje umrljivosti

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Jest pa rajš prej "crknem", kot pa da bi se odpovedal dobri hrani itak te lahko pobere prej kakšna bolezen, zbije avto ali bus, zadene kakšna bomba....

Živiš v Afganistanu? Tam so te možnosti veliko večje kot pri nas, predvsem možnost bomb ter kakšnih bolezni...