Huawei P8

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Čudno da še nima svojga topica
smile-1.gif

Ga kdo ima? Izkušnje?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.193
7.034
113
Očitno slovenci gremo samo na bogatijo in nas ne zanimajo kitajska jajca?
wink-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.557
1.755
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
P8 bo najbrž moj naslednji telefon. Trenutno imam P7, sem zelo zadovoljen. Tudi prej sem uporabljal Huawei telefone in nikoli nisem imel težav.
zmaga.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Ko boš ravno testiral P8, te prosim da dobro potestiraš dual SIM opcijo.

To v vaših testih kar spregledate. Napišete, da ima dual SIM in to je to. Pri ZenFonu ste napisali:
Citat:
ZenFone 2 se zna povezati v mobilna omrežja 4G/LTE ter hitro prenašati podatke (do 150Mbit/s). Še višje hitrosti pa omogoča brezžična povezava 802.11ac Wi-Fi. Možnost vstavitve dveh kartic SIM s tehnologijo Dual Active bo razveselila vse poslovneže in tiste, ki veliko potujejo, saj ohranja dve aktivni telefonski liniji, prek katerih so kjerkoli v stiku s službo ali domom.
A niti besede o tem, da zmore SIM2 največ 2G in se je ne da porabiti za prenos podatkov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.503
772
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Ko boš ravno testiral P8, te prosim da dobro potestiraš dual SIM opcijo.

To v vaših testih kar spregledate. Napišete, da ima dual SIM in to je to. Pri ZenFonu ste napisali:
Citat:
ZenFone 2 se zna povezati v mobilna omrežja 4G/LTE ter hitro prenašati podatke (do 150Mbit/s). Še višje hitrosti pa omogoča brezžična povezava 802.11ac Wi-Fi. Možnost vstavitve dveh kartic SIM s tehnologijo Dual Active bo razveselila vse poslovneže in tiste, ki veliko potujejo, saj ohranja dve aktivni telefonski liniji, prek katerih so kjerkoli v stiku s službo ali domom.
A niti besede o tem, da zmore SIM2 največ 2G in se je ne da porabiti za prenos podatkov.

O Zenfone nimamo testa... je samo predstavitev... Zelo malo dual SIM mobilnikov smo imeli na testu... Soomnim se samo enega "kitajca" pred mnogimi leti (Matsunichi D620 leta 2008)... Samo takrat prenos podatkov se ni bil toliko uporabljen... Prav tako je zelo tezko dodobra stestirati take zadeve, ce dobis telefon na test za en teden... ali najvec dva...
wink-1.gif

Za take zadeve je se vedno anjbolje pobrskati za uporabniskimi izkusnjami na raznih forumih...

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Sori, površno pogledal - je bilo med Testi/predstavitve.
Sicer z zapisom nisem želel pljuvati - je mišljeno bolj kot konstruktivna kritika.

PS: se strinjam, da se po forumih brska po uporabniških izkušnjah; ampak način delovanja dveh SIM kartic spada med tehnične podatke. Strinjam se tudi, da Asus delovanja SIM2 samo 2G ne objavlja (enako Lenovo!); sem pač mislil, da ima medijski promo-material kaj več podatkov. Ja, in tudi pri Asusu je bilo treba prebrati kar nekaj "testov, preden je bil v enem omenjen prenos podatkov...
Ravno zaradi tega sem prosil za preskus delovanja te funkcije pri P8

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Zagotovo obstajata (vsaj) 2 verziji, ena s 16, druga s 64Gb. Poleg slota za SIM1 je na voljo še en slot za SD kartico oz. SIM2 - smiselno pri 64Gb verziji, skoraj neuporabno pri 16Gb; mogoče je dual SIM samo 64Gb verzija

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zakaj je to vazno? Vazno je bolj to, ali se da kupiti v Evropi... Torej, da deluje na Evropskih frekvencah oz. v evropskih omrezjih...
wink-1.gif
Glede 2G in 3G ima že vsi "vse"; edino pri 4G so še razlike. Če telefon zmore 800/900/1800/2100/2600 MHz, je to verjetno to, kajne?
Tudi če gre za nakup iz Kitajske

guardy

Guru
3. avg 2007
8.514
1.102
113
Obišči stran
Citat:
sem pač mislil, da ima medijski promo-material kaj več podatkov.

Žal ne, pravzaprav je to ponavadi kar tisto kar se dobi preko neta... vse tech podatke dobijo verjetno operaterji, ki mobilnik testirajo za delovanje v lastnem omrežju...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.503
772
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zakaj je to vazno? Vazno je bolj to, ali se da kupiti v Evropi... Torej, da deluje na Evropskih frekvencah oz. v evropskih omrezjih...
wink-1.gif
Glede 2G in 3G ima že vsi "vse"; edino pri 4G so še razlike. Če telefon zmore 800/900/1800/2100/2600 MHz, je to verjetno to, kajne?
Tudi če gre za nakup iz Kitajske

Noja... to je potem le še širše... ampak Car pravi, da važno je tisto, kar se dobi pri nas...
grims-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.557
1.755
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Važno je za večino, ki telefone kupuje od operaterjev in imajo vezavo. Ravnokar sem dobil SMS, da si lahko nabavim nov telefon, me že srbijo prsti!
Huawei vs. LG

dentex

Guru
20. sep 2007
2.760
652
113
A pa boš znal screenshot narest, k fotoaparat mam jest če nucaš.
Drgač pa zgleda všečen edin kar me moti je...