HTPC

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja spilat mora VSE, ripe, neripe, vse formate. za sam bluray je pol dovolj da si ps3 kupis in voila. sploh pa me ne zanimajo toliko ploscki, ceprav bi en bluray predvajalnik pocil not, pekaci so malo drazji, predvajalniki pa so ze dosegljivi.

mene zanima predvsem NAS in streamanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ja omenil si HD in sem mislil, da govoriš o blu-ray in ne o ripih. Za ripe sploh ne rabiš grafične kartice, ker playerji s težavo strojno dekodirajo vsebino, da sicer se, a je fajn zajebancije.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
lej, recimo za mkv fajle me zanima. to je trenutno najpopularnejsi HD format. vrjetno tud hardware pomaga pri dekodiranju teh HDripov. al ne?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Naj bi, a ni ravno tako lahko, ker moraš vzet dekoker od "znanega" predvajalnika in potem v MPC naštimat, da ti le-tega uporablja za predvajanje .mkv fajlov. Potem pa dela, pa še to ne vem če vedno.

Saj če razmišljaš o ripih sploh ni problem procesorska moč. ripi majo zelo mali bitrate, recimo batman begins ima malce pod 8000kbps, tako da bo vsak c2d zmogel nalogo. 2.2 Ghz bo čisto dovolj za 1080p, za 720p pa nekaj let stari procesorji tudi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri ripih res ni problem, ker procesor vse z lahkoto opravi. Media portal pa se da zrihtat da uporablja powerdvd al kaj je že za predvajanje blurayev, potem menda tudi grafična sodeluje, če je podprta. Ne mislim pa niti probat, ker se mi z raznoraznimi mediji enostavno ne da več ubadat. To je stvar preteklosti.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Dobra zadeva je tudi boxee , ki je izpeljanka XBMC. Zaenkrat samo za ubuntu in osx, baje se dela tudi windows verzija. Če rabi kdo invite mi lahko pošlje mail na PM. Problem je le, ker ni podpore za TV tunerje.

Drugače uporabljam tudi Media Portal, ki prebavi vse. Dobra stvar Media portala, je da podpira streaming. Se pravi imaš server in klienta. Klient je lahko na drugi lokaciji v ultra majhnem ohišju z malim 2.5'' diskom. Vsebino imaš pa drugje, kjer ti laufajo torrenti ipd. Podobno deluje tudi MythTV za linux.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
HD vsebine pocasi a zanesljivo pronicajo v nase domove. zato bo cas, da tudi mi gremo HD, low budget playerjev pa se ni (vprasanje zakaj
crazy1.gif
). poleg tega lahko HTPC povezes z NAS in imas mir (tako bi vsaj jaz imel).

HTPC se vrjetno ne splaca, ce nimas par € na stran zbranih. zato bi lahko naredili seznam komponent na podlagi razmerja zmogljivost/cena.

ohisje 170€
Antec Fusion

Disk 40€
WD 2,5" 80Gb

Maticna 48€
Gigabyte microATX

problem se pojavi pri graficni (HDMI izhod obvezno) in procesorju, namrec strojno pospesevanje HD in cim manjse pregrevanje ter hrup.

ter seveda kateri OS oz. software za cimbolj trotlziher predvajanje multimedijskih vsebin (linux resitve, microsoft...itd.)

debata odprta, mislim da bi znalo bit uporabno za marsikoga.

Kupi matično, ki ima integrirano grafično+HDMI.

MediaPortal je pa najboljši softwer, samo ni tako stabilen...