HTPC

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
HD vsebine pocasi a zanesljivo pronicajo v nase domove. zato bo cas, da tudi mi gremo HD, low budget playerjev pa se ni (vprasanje zakaj
crazy1.gif
). poleg tega lahko HTPC povezes z NAS in imas mir (tako bi vsaj jaz imel).

HTPC se vrjetno ne splaca, ce nimas par € na stran zbranih. zato bi lahko naredili seznam komponent na podlagi razmerja zmogljivost/cena.

ohisje 170€
Antec Fusion

Disk 40€
WD 2,5" 80Gb

Maticna 48€
Gigabyte microATX

problem se pojavi pri graficni (HDMI izhod obvezno) in procesorju, namrec strojno pospesevanje HD in cim manjse pregrevanje ter hrup.

ter seveda kateri OS oz. software za cimbolj trotlziher predvajanje multimedijskih vsebin (linux resitve, microsoft...itd.)

debata odprta, mislim da bi znalo bit uporabno za marsikoga.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Ohišje:
thermaltake mozrt ali pa bach (http://www.mlacom.si/tree.aspx?nodeid=2219) - slabih 100€

OS bom pa jaz vsekakro vista ultimate, ki že ima media center

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Zakaj pa se pojavi problem pri grafični in cpu?

Namig, v mojem HTPC je najglasnejši del napajalnik, na to sploh nisem pomislil in zdaj je ta stvar najbolj hrupna
frown-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
problem pri porabi in segrevanju, poleg tega pa moreta bit dovolj zmogljiva da furata HD pri polni locljivosti. zdaj... kolikor vem, majo ATI serije H.264/VC-1 dekoder, samo se vedno ne vem kaj izbrat. tud za cpu ne vem, kater bi bil najboljsi za taksno opravilo. al se da noter kar obicajni core2duo, pa problem resen? poraba pa pregrevanje je pri htpcju kar pomemben faktor, ce mene vprasas...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Vse kartice imajo dekodiranje, že par let.

Grafično vzameš pasivno, pa kak 2.4 ghz core 2 duo, pa zračno ohišje.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
OS bi bil ql, da bi se avtomatsko zloadal interface za multimedijo (brez da vidis osnovni interface). vem da obstajajo neke linux distribucije, samo ne vem katere so najboljse za kaj takega...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Za ohišje poglej na ST-ju pod malimi oglasi. Ponavadi "Tomaz" kakšnega prodava:

http://www.bolha.com/oglas3322069

Matična in procesor priporočam kakšno Gigabyte GA-MA78********* (ne spomnim se točno modela).

Matična plošča Gigabyte GA-MA78GM-S2H, AM2+/AM2

100% tale?????????????

tukaj maš še ATI 3200 grafično gor tako da odpade še nakup grafe
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ter seveda kateri OS oz. software za cimbolj trotlziher predvajanje multimedijskih vsebin (linux resitve, microsoft...itd.)

Toplo priporočam, da pozabiš microsoftov media center (precej useless zadeva) in pogledaš XBMC ali Media portal. XBMC obstaja tudi za maca, xbox in linux, če so ti drugi sistemi ljubši. Osebno uporabljam Media portal in sem zelo zadovoljen. Pri XBMC me je zmotilo to, da ima svoje lastne kodeke in ne podpira wma pro, tako da odpadejo razni wmv hd filmi, ki se valjajo po netu. Prav tako nima narejene native podpore za MCE daljinec, ki jo Media portal ima (se pa lahko naredi maping z enim utilityjem). Media portal ima zraven še super podporo za snemanje in predvajanje tv, ampak tega še nisem sprobal.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
OS bi bil ql, da bi se avtomatsko zloadal interface za multimedijo (brez da vidis osnovni interface). vem da obstajajo neke linux distribucije, samo ne vem katere so najboljse za kaj takega...

na to pozabi. take plane sem imel tudi sam, ampak mimo windowsov ne moreš, skozi je nekaj da moraš naredit. Če ne druga si moraš podnapise skinit, odzipat, ipd. Sem imel xp in visto gor, pa se mi je vista bolj dopadla, ker lahko nastavljaš ogromne fonte. Tako lahko delam z pcjem pri 1080p na diagonali 107 tudi na 4m razdalje!
Kar se tiše hw, za trotl ziher varjanto, kar se glasnosti tiče, vzameš laptop komponente, ampak to podraži vseskupaj.
Glede procesorja in grafične nimaš kaj komplicirat. Vsak c2d bo ob neki sredni varjanti grafične kartice delal čisto normalno, brez zatikanja.
Kot interface se meni zelo dopade media portal in gbpvr. Čeprav mi na nobenem od teh ni uspelo usposobit dvb-c kartico. Mislim pa da je za to kriva vista. Windows media center je ultra fancy, ampak za večino zadev neuporaben. Za dvdje predvajat je ok.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz mam pa kar Slipstreamane XP-je (Tiny XP), GOM Player, daljinca in to je to.
Se pa malo za hec te dni igračma še z MythTV oz. Mythbuntu (fina zadeva, samo rahlo komplicirano postavit).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
O kakšnih ponapisih in zipanju pa je govora pri blu ray medijih? Tam je vse na dosegu roke.

PS, upam, da spet ni govora o kakšnih ripih in podobnih bedarijah?