html koda za ftp prikaz

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kakšna je html koda, da bi mi znala prikazat fajle, kot jih zna prikazat firefox na ftp-ju (glej sliko)

Primer:
V mapi A na disku imam različne fajle in mape, ki se dnevno spreminjajo. Zaženem "index.html" ta pa mi prikaže, kaj je trenutno v mapi A.

html kodo/stran bi rad imel zato, da bi si lahko spremenil parametre fontov, ozadja....

Sem že googlal pa ne najdem, ker niti ne vem pod kaj točno bi iskal
confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sorry ne razumem kaj bi rad? Nič ne bo na webu, vse bi bilo na pc-ju.

Neki sem našel; file:///D:/mapa1/mapa2 sam to še ni to. To mi prikaže enako kot kaže zgornja slika. Ne morem nič urejat.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.885
764
113
www.jernej.org
S html kodo ne boš mogel indexirat folderja. HTML je statičen... ti pa rabiš dinamično zadevo. Folderje ponavadi indexira že sam server. Če imaš apache-ja, si lahko sam urediš css style indexiranja (http://www.linickx.com/archives/343/css-styling-apache-directory-listings). Če boš pa vstrajal pri tem, da bi to sam naredil, pa išči kako PHP kodo, ki bi to počela (ali pa tisti skriptni jezik, ki ga tvoj server prebavlja).

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Pomojem bi rad videl kako naj bi izgledala html koda za prikaz iz ftp strežnika. Mogoče takole: pojdi na tisti prikaz na ftp-ju ki ti je všeč, pa daj "View source" in boš videl kakšno kodo je strežnik poslal browserju. Potem pa narediš enako.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
FTP strežnik nič HTML ne pošilja.

V mojem Firefoxu vidiš HTML če označiš kaki del strani, pa pol daš desni klik / View Selection Source

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

mikrohard se mi zdi, da me še najbolj razume:) Uf, sem mislil, da bo šlo lažje.
Sem se igral s to kodo pa mi ni ratalo:( Se bo treba v php mal bolj poglobit.

ftp tukaj nima veze. Omenil sem ga samo zato, da bi lažje razumeli kaj bi rad. Torej potreboval bi kodo, ki zna indexirat fajle na disku, hkrati pa omogoča, da si prikaz/obliko indexiranih fajlov urejam sam. Strežniki nimajo nobene veze, ker ne rabim tega za navzven ampak samo lokalno na pc-ju.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
pri FTP je odvisno od clienta, kako bo prikazal vsebino map. Vsak spletni brskalnik ima to rešeno po svoje... Tudi posamezni ftp clients se razlikujejo, po fontih, ikoncah itd.

V prilogi lahko vidiš kako isto mapo vidijo po vrsti: Opera, FF, IE, Filezilla.

Tehnično lahko izvedeš da se ti določene mape prikazujejo popolnoma unikatno. Vendar nikakor z FTP strežnikom. Za to potrebuješ HTTP strežnik in neko skripto (kot so zgoraj že omenili), ki jo bo ta strežnik laufal. Vendar to potem ne bo več FTP prenos ampak HTTP.
"Spet" čisto tehnično lahko potem narediš tudi tako, da so povezave do samih datotek vidne kot FTP linki, vendar je v osnovi to HTTP - do tega boš dostopal tako, da boš vtipkal http://xyxy.xy

Torej point: s FTP strežnikom tega ne gre narest. Rabiš HTTP strežnik.

lp
829036-ftpizpisi.jpg

Priponke

• 829036-ftpizpisi.jpg
    829036-ftpizpisi.jpg
    133,4 KB · Ogledi: 158

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
eh... zdaj napišeš tako da je razumljivo
smile-1.gif

Če bi pa ti lokalno to rad porihtal, potem malo poguglaj za edit windows explorer templates oziroma nekaj takega... Vsaj upam da imaš Winse, ali bo še tukaj kak tvist, da bi rad to naredil na ubuntuju? za terminal?
wink-1.gif