HTC One A9

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
778
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
HTC One A9

HTC je danes razkril najnovejšo pridobitev nagrajene družine pametnih telefonov HTC One – HTC One A9. Novi pametni telefon predstavlja sožitje priznanega dizajna HTC in inovacij z najnovejšim Googlovim operacijskim sistemom Android. Gre za osupljiv in brezkompromisen pametni telefon, ki izstopa iz množice. Narejen je za ljudi, ki želijo boljšo izbiro. Zunanjost, ki jo zaznamuje osupljiv dizajn, HTC One A9 združuje z dovršeno notranjostjo, najnovejšim operacijskim sistemom Android 6.0 Marshmallow in uporabniškim vmesnikom HTC Sense, s čemer ustvarja edinstveno izkušnjo uporabe pametnega telefona.

Več >> http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-htc-one-a9.html

Očitno se niso upali še bolj skopirat iPhone 6 Plus ali 6s Plus
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dizajn od iphona.
home butn so pa zgleda kr cel komplet od samsunga kupli, da jim ni blo treba razvijat lastnega čitalca prstnih odtisov:)
Pa mal mi je fail, da ima fizični gumb + še virtualne gumbe:))

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
htc tako več ne ve kaj bi

dokler bo inercija trajala bojo še nekaj životarili, ampak v resnici jih reši samo še čudež

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
V bistvu je Apple kopiral od njih, saj je imel te črte že HTC One iz leta 2013, pri Applu pa so od leta 2014 (iPhone 6).

iphone-6-plus-vs-htc-one-m8-quick-look-aa-12-of-14-710x399.jpg

Pa meni osebno je HTC lepši kot iPhone, ki je (vsaj v črni barvi) prej grd kot ne. Po sili razmer sem par mesecev uporabljal HTC One in moram reči da mi je bil telefon res všeč. Zelo "premium" ohišje (dosti bolj kot pri S5 iz istega časa), "čist" uporabniški vmesnik (za razliko od Samsunga) in hitro delovanje (opazno hitrejše od recimo mojega prejšnjega Note 3). Škoda edino da je foto samo 4MP in da ima aparat okoli displeja tako širok črn rob.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
htc tako več ne ve kaj bi

dokler bo inercija trajala bojo še nekaj životarili, ampak v resnici jih reši samo še čudež

A se ni nekaj časa nazaj govorilo, da jih bo morda Samsung neki kupil, oz. da jih hočejo kupiti...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:Škoda edino da je foto samo 4MP in da ima aparat okoli displeja tako širok črn rob.
Kaj točno pa prinese več MP pri plastičnih leč(k)ah in miniaturnih senzorčkih, če izvzamemo učinkovitejše kurjenje prostega pomnilnika in pasovne širine pri prenosih?
Meni ne sedejo gumbi na območju displeja, ker kolikor sem videl, pač ukradejo pol cm ekrana v aplikacijah in nič drugega. Vsaj tak občutek sem imel pri enem od modelov desire, ki ga ima otrok. Če ima A9 fizični home gumb, bi imel še ostale nujne gumbe spodaj.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
če bi kdaj videl slike iz 4mp htc one in vse high end konkurence iz tistega časa, potem ne bi govoril neumnosti

da, vsi po vrsti so uspeli sproducirat veliko več detajlov. celo ponoči.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
Ali je to zaradi večjega števila pixlov ali pa je vzrok kje drugje? Lahko prosim utemeljiš, ker si tako silno pameten
priden.gif
.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
točno zaradi večjega števila pikslov

ali po domače, tista plastična leča in mini senzor v telefonu sta sposobna razločevat večjo resolucijo kot pa htcjeve 4 mega pimple

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
htc je očitno dal v telefon tisto kar so pač lahko kupili, ker dobre kamera module so itak pobrali veliki

potem je pa njihov PR poskušal prodat ta polizdelek za boljšega od narezanega kruha

v bistvu so skušali prodajat misel, da ljudje rabijo kamere v telefonih za sporočanje in ne namesto namenskega aparata in za to naj bi bilo 4mp pač dovolj. zelo so se zmotili.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
točno zaradi večjega števila pikslov

ali po domače, tista plastična leča in mini senzor v telefonu sta sposobna razločevat večjo resolucijo kot pa htcjeve 4 mega pimple
Le zakaj proizvajalci FF senzorjev ne naredijo kar nekaj 100 MP
sprasujem se.gif
, če je to glavno pri fotki. Tako bi prišli na enako gostoto kot jo imajo telefončki.
http://www.dpreview.com/glossary/camera-system/pixel-quality

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ni smisla pametovat o gostoti pikslov ampak je v tem primeru važno samo eno destvo. HTC se je ustrelill v koleno z njihovimi senzorji in to dve leti zapored. Njihovi opevani ultrapixli se nisamo samo dobro izpakazli ampak celo zelo zanič izkazali. Pa so šli ravno na to vižo, da so piksli večji, posledično mnogo boljše, manj zrnate fotke...skratka pod črto..zajebal so na polno. Pika, žal.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
mp sigurno niso glavni pri fotki in nismo vsi popolni idioti, čeprav mogoče tako misliš

v primeru htcja pa absolutno vplivajo na razločevanje detajlov. lg, samsung ali sony teh letnikov, pa naj bojo 13 ali 20mp pač zmorejo pokazat več, pa če tudi je pol teh pikslov izgubljenih zaradi plastične leče in majhnega senzorja.

zdaj se mi pa ne da več s tabo

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.514
5.057
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:mp sigurno niso glavni pri fotki in nismo vsi popolni idioti, čeprav mogoče tako misliš
Tako si se pač ocenil. Mogoče si zadel.
Imel sem HTC One in canonov fotoaparat z 4 MP. Zato lahko iz prve roke povem, da se da iz 4 MP dobiti precej boljša fotka, kot jo da HTC One. Število pixlov za slabše fotke ni krivo in je zelo všečno, ko prenašaš fotke kam.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
no lahko do nezavesti, pa ne bom odnehal: pri htc one je direktno krivo št. mp, da dela bistveno slabše slike od konkurence. nekaj je tudi optika pa kvaliteta senzorja, pa softver, ampak za izgubljene detajle proti konkurenci je pa kriva predvsem resolucija.

bmk, če si ti včasih imel ixusa 400, ki je iz bistveno boljše optike in mnogo večjega senzorja pri 4mp naredil čudovite slike (sumim, da si imel tega)

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Saj slike, ki jih dela One (M7 ali M8) niso slabe, samo glede na to da so žrtvovali MP za slikanje v slabi svetlobi, ravno tam ni nekega napredka.

V dobri svetlobi so tako opazno boljše slike konkurentov z več MP, v slabi pa delajo aparati približno enake slike. Glede na primerljivi telefon tistega obdobja (Note 3) je edina opaznejša razlika hitrejše slikanje.