Hrvaška...

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Ojla,

OK, poletje je še daleč, vendar me vseeno zanima, če je kdo sprobal kako prepaid varianto na hrvaškem - v smislu,da kupim njihov prepaid sim, vtaknem v gsm in se na dopustu povežem na internet?
Roaming je vseeno predrag, včasih tudi dežuje, tako da se je treba zamotit
smile-1.gif

HvLp

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Tele 2 ali Tomato. Vip in T-Mobile sta dražja.

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Jaz sem kupil Simpa kartico in lahko vključiš web'n'walk paket. Potem pa sem si vključil 5 MB podatkov za 15 KN.
Kar je zelo ugodno. Kako je s tem sedaj ne vem, lansko poletje je bilo. Malo poišči ali vprašaj na T-mobile.
Expira pa glede na kupljen bon. Če naložiš za sto kun se mi zdi da traja 6 mesecev.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik grega29 pravi:

Expira pa glede na kupljen bon. Če naložiš za sto kun se mi zdi da traja 6 mesecev.

Res je

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Citat:
Uporabnik Rocco pravi:
A to expira SIM al samo paket. Potem se mi bolj "splača", da vsako leto nov SIM kupim?

To pa ne vem, sory.
Po mojem je tako, da če zamudiš in ponovno napolniš se spet aktivira. Seveda ne smeš preveč zamudit.
Po vsej verjetnosti je podobno kot pri nas.

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Mam TELE2 ze dve leti pa sem zlo zadovoljen. Za cene poglej http://www.tele2.hr/Blabla_tarife.html

Dobre cene, sam prenos podatkov pa ni tok pocen.

0,49 kune * 4 = 1,96 kune/100 kb = 19,6 kune 1MB
Tisto kar sem jaz napisal je veliko ceneje. Samo ne vem, če ta paket še obstaja.
Lanski september sem ga uporabljal.

15 kn= 5MB tvoje 10,6 kn=1MB

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Verjetno še vedno najbolj ugodna varianta za tiste ki ne zdržijo brez
smile-1.gif

Mal sem gledal vipnet (preko roaminga-Mobitel) pa so cene takele:
0,93978€ = 100kB; 9,4€ = 1MB (68kn) - kr drago
smile-1.gif

in pa TMobile:
0,33832€ = 100kB; 3.4€ = 1MB (24kn) - malo manj drago, a vendarle
smile-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
mi lahko nekdo malo razloži. Nisem glih exspert v hrvaščini:)
Kupim Simpa Start pakett za ceno 100kun.
Kako potem vklopim web'n'walk.?

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Aktiviraš s tem, da pošlješ na 3636 (v Tmobile omrežju) "A"
smile-1.gif
Deaktiviraš pa z "D".

(nevem za kaj se nisem že prej spomnil tega, namesto da plačujem mastne pare za roaming pa lezem na drevesa, da ulovim Mobitel :O)

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
pa tistih 100 kn, ki jih plačaš za paket se ti potem skoraj v celoti povrne na tvoj račun, Se mi zdi da sak mesec 10 kn.
Tako da je nakup paketa skoraj brezplačen. Hrvati imajo v glavnem EDGE skoraj povsod, večja mesta pa UMTS. Jaz imam v eni dotalni šumi EDGE signal, tako da hitrost ni problem.

Če misliš aktivirat več paketov po 15kn/5MB se ti bolj splača poklicat operaterja, da ti on aktivira recimo 6 paketov (100 kn), ker drugače porabiš kar nekaj kn in časa za SMS sporočila. Se mi zdi, da za vsako aktivacijo po 5 MB porabiš 3 sporočila, ki niso brezplačna.
Jaz sem recimo kupil bon za 100 kn, pa poklical, če mi lahko aktivirajo 6 paketov, pa je blo zastonj pa še takoj.

POZOR, po porabi zakupljenih paketov se obračunava prenos po precej dražji ceni. treba je malo računat, koliko ti je še ostalo.

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
aha ql. Potem je najbolša možnost da kupim PCMCIA podatkovno kartico, Simpa Start paket pošljem "A" na 3636 in srfam.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Zgolj predlog: pred nakupom se splača pogledat, če je kje v okolici free Wlan. Tudi Hrvaška se namreč razvija in v precej mestih oz. barih se najde free Wlan. Pa si zmagal.
cheer.gif

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zgolj predlog: pred nakupom se splača pogledat, če je kje v okolici free Wlan. Tudi Hrvaška se namreč razvija in v precej mestih oz. barih se najde free Wlan. Pa si zmagal.
cheer.gif

To je tud varijanta.
Če si v Puli ali bližnji okolici se splača malo pogledati tole:

http://www.pulawireless.hr/map/index.htm

http://www.pulawireless.hr/

Jaz sem tudi v okolici Pule, samo žal predaleč (kakih 15 km iz centra mesta).