Hrvaška - varnost

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

In a nutshell... kako varno je v teh dneh oditi z avtomobilom na oddih na kak otok v Srednji Dalmaciji?

Nikjer sicer nisem bral o kakih izgredih, verjetno pa tudi ni kaj dosti Slovencev dol v tem času. Pravzaprav nimam pojma, koliko je situacija omejena na politiko in na Zagreb ter Istro in koliko je narod dejansko negativno razpoložen do Slovencev v tem času.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Baje da so ful prijazni. So moji straši dol na dopustu in vsi zelo prijazni. Pač turizem je turizem, politika pa politika.Tako, da mislim, da ni skrbi.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Malo pazi da ne boš dal povoda kakemu prenapetemu policaju.
Takšen primer sem imel po dolgih letih to jesen, prej pa vedno B:p. Enkrat so me celo ustavili neprivezanega pa sem jo odnesel samo z opozorilom.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
moji kolegi so bili v soboto v šibeniku in niso imeli nobenih problemov

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Meni so ukradli tablice v Zagrebu
crazy1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hvala vsem za odgovore.

Po slabem tednu sem nazaj in kot je bilo rečeno - brez problemov. Povsod prijazni, prvič v življenju sem tudi doživel, da se je domačin trudil govoriti slovensko (???), pa tudi v Zadru npr. ni bilo kakšnih grdih pogledov in podobnega. Avto tudi b.p.

Še najbolj nevarna je bila nesplužena A1 danes popoldne
smile-1.gif
.

A1%20sneg.jpg

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Točno tako. Obraten primer. V ponedeljek sem smučal na Pohorju. Bilo je kar nekaj Hrvatov in ostalih bratov, ki so bili normalno glasni in nihče od Slovencev jih ni zezal.
Vse skupaj napihujejo novinarji in politiki - narod pa kljub vsemu ostaja pameten.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ne vem, kaj si pričakoval? Da ti bodo hrčki avto stresli v morje, tebe prefukali in zaprli na Goli otok, ženo in otroke pa prodali v suženjstvo?
crazy1.gif

Itak, da normaln človk med normalnimi ljudmi nima problemov. Problematični so samo a: prfuknjen folk med normalnimi ljudmi (duvatorji in preseratorji a-la to je vse naše) ali b: prfuknjen folk med prfuknjenimi ljudmi (napred plavi sredi Splita, npr).

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma sej je dost ze kak zvit brisalec na avtu, ki ga recimo pustis sredi Zagreba, ali pa podjebavanje na semaforju, kar sem ze dozivel 1x, ko sem bil sluzbeno v Zg, poln kombi nekih obritoglavcev se mi je nekaj drlo v avto na rdeci, ni prijetno. Ampak kakor receno ob obali in na otokih, skoraj ni teh problemov.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Sej Purgerov (Zagrebčanov) nikjer na morju niti domačini ne marajo preveč. Sem kar dosti na HR obali, pa še nikoli nisem imel nobenih problemov. Na otokih je pa tako najboljša fešta z domačini in pravim dalmatinskim vinčkom
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Bilo je kar nekaj Hrvatov in ostalih bratov, ki so bili normalno glasni in nihče od Slovencev jih ni zezal.
Vse skupaj napihujejo novinarji in politiki - narod pa kljub vsemu ostaja pameten.

Kdaj pa je že bilo, da bi slovenci zafrkavali južnogovoreče? Sej ne moreš vedeti, al je Slovenec, Slovénac al Hrvat,...
tongue-1.gif