Hrvaška mejna kontrola

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Zadnje čase se malo več vozim na relaciji Slovenija-Srbija in opažam, da pri hrvaških mejnih organih čakam najmanj 5 minut, običajno pa več. Ni važno ali vstopam v Hrvaško, ali izstopam iz nje - vsakič kolona, skeniranje dokumenta...
V Sloveniji pri izstopu/vstopu največkrat itak samo pomahajo; Srb vsake toliko poskenira - ampak tam sem samo enkrat čakal 10 minut na vstop.
Pri Hrvatih pa vedno. Česa se bojijo? A je tako striktno preverjanje potrebno zaradi kakšnih turističnih taks?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Dostikrat od avta odvisno se mi zdi..
Recimo kakšna E klasa in malo "premlad" obraz za volanom ipd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.076
113
Jaz sem vedno tako, pa me vedno preverjajo in skenirajo. Sem poskusil s osebno in potnim listom, pa vedno isto čakanje. Na Slo strani pa samo pomahajo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Ne gre za to, da bi mene preverjali 5 minut ali več - gre za to, da je tam vedno KOLONA in da vedno traja nekaj minut preden sploh pridem na vrsto...

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Priprava na Šengen. Ko smo to imeli mi, so tudi naši policaji srali.
Najbrž bo to. V sredo sem bil na Krku in tudi na Jelšanah so se šli dosledno kontrolo, za vsakega rampo gor, dol, sicer brez najedanja in sranja , dokumente pa vse v scaner za gor in dol. Naši hladni kot špricer, nobenega teženja.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.924
117
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Priprava na Šengen. .
Če je tako, potem se oni par let že pripravljajo. V zadnjih 3-4 letih sem se skozi Hrvaško peljal ene 15-20 krat, sem vedno stal na obeh straneh najmanj 5 minut ob bilokateri uri. Lani enkrat sem pa stal več kot uro in pol na vstopu iz Srbije.
Hrvatom se nikamor ne mudi
cry12bpy.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
To ne bo čist držal. Poleti v nedeljah popoldne delajo kot za stavo, sam da filajo našo mejo
grims-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
razvadil si se
jest sm čakal v koloni na vstop v andorro ko včasih na ljubelju
nazaj grede v španijo je zgledal še hujš, dokler se niso naveličal v prtljažnike gledat in enostavno odprl rampo...

špance bi sicer še razumel, zakaj je bla gužva za v andorro mi pa tud ni jasn

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz sem letos poleti na poti v Mostar stal v Metkoviču na CRO- BIH meji 90min, bilo je pa 44 stopinj celzija.
Pridem pa na mejo, mi pa sploh ni pasusa gledal, spraseval me je ce navijam za Maribor ali Dinamo (bilo je pred zadnjim kolom za ligo prvakov), sem si mislil kje si zdaj mene najdu v tej vrocini o fuzbalu govort...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Itak, da sem se razvadil. Pa vsaj še nekako razume, da kontrolirajo pri vstopu, ampak zakaj in Hrvaške izstopam dlje, kot vstopam v Srbijo (da o Sloveniji ne govorim), to mi pa ni jasno.

BTW: v ponedeljek me je srbski policistna meji vprašal, če je v Sloveniji sploh še kdo ostal :D

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ne. Rekel mu je, da se starejši selijo v Srbijo (zaradi nostalgije), mlajši pa v Nemčijo (zaradi propagande).
tongue-1.gif

V Sloveniji so ostali samo še srbjanci, hrvatje in bosanci.

edit: pa skos več šipcev...
grims-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Priprava na Šengen. .
Če je tako, potem se oni par let že pripravljajo. V zadnjih 3-4 letih sem se skozi Hrvaško peljal ene 15-20 krat, sem vedno stal na obeh straneh najmanj 5 minut ob bilokateri uri. Lani enkrat sem pa stal več kot uro in pol na vstopu iz Srbije.
Hrvatom se nikamor ne mudi
cry12bpy.gif

Nekak ni logike, da bi se pripravljali na šengen - vsaj ne na naši meji. Pripravljajo se na 'zunanji' meji. Ko greš v Srbijo ti Srb pomaha, ko mu pokažeš osebno, na Hrvaški strani pa greš obvezno preko računalnika - tako ven kot not.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ne vem, kako je danes, ampak svojčas so bile v andori določene stvari dokaj poceni, recimo zabavna elektronika...imam doma še en cd player - komponento iz andore. mogoče so zato tja rinile kolone, čeprav se jaz neke hude gužve nea spomnim, je bilo pa to skoraj 20 let nazaj.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Vsi ki se pritožujete nad petminutnim čakanjem na HR meji očitno še niste izkusili Turške kontrole pasušev in vseh moožnih listin
smile-1.gif
Če si čez mejo v manj kot 4 urah je to že uspeh...

Sicer pa ja, hrvatje so tudi mene vedno ob vsakem prečkanju meje zabeležil v računalnik...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Mi smo bili zelo hitro čez turško mejo...res pa je, da je bilo carinikovo znanje angleščine le za stopnjo ali dve boljše od mojega znanja turščine...še najbolj se je zapičil v logotiop jogi meblo, ki je bil na neki majhni, zložljivi blazinici...