Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Steve

Guru
13. avg 2007
10.419
2.549
113
Nekaj mi zdaj tu ni jasno. Ob koncu sezone smo brali, da je padel rekord, zdaj govorijo o -140 mio € in 3/4 mio manj gostov?

Kot drugo pa mi ni jasno, kako oni pravijo da so drugi najdražji za Francijo, HR hijene tukaj pa pravijo, da je daleč najcenejša in te v trenutku raztrgajo, če rečeš da je drugje ceneje?

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.612
1.620
113
Če imaš nepremičnino ali pa "poznaš" koga, ki jo ima, lahko poceni tam bivaš.
In naložiš poln avto hrane, potem imaš lahko 14 dnevni dopust za manj kot 1000€, skupaj z bencinom. Za 4 člansko družino.

sad

Guru
24. avg 2007
22.721
11.517
113
Nekaj mi zdaj tu ni jasno. Ob koncu sezone smo brali, da je padel rekord, zdaj govorijo o -140 mio € in 3/4 mio manj gostov?

Kot drugo pa mi ni jasno, kako oni pravijo da so drugi najdražji za Francijo, HR hijene tukaj pa pravijo, da je daleč najcenejša in te v trenutku raztrgajo, če rečeš da je drugje ceneje?
V dveh glavnih mesecih sezone so izgubili goste, očitno so jih nadoknadili v ostalih mesecih.
Si pa predstavljam, da bodo vsi ti izgubljeni gostje, ki so šli nekam drugam, to isto naredili tudi naslednje leto in to povedali še vsem znancem. Tako da, bo naslednje leto kar zanimivo spremljati, kaj se bo dogajalo na Hrvaškem.
Kakorkoli, jaz se še spomnim, kako so v Covidu nategovali turiste in jih puščali pred vrati. Tak da, se mi čisto nič ne smilijo. Pa naj imajo raje prazne sobe.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.419
2.549
113
Oni so turizem spravili tako daleč, da jim praktično vse visi na tem. Konkreten upad gostov je pri njih na ravni naravne katastrofe in jih lahko pošlje v recesijo. Zato tudi politika zganja paniko in prosi požeruhe, naj ne pretiravajo s cenami.
Se pa tudi meni ne smilijo niti najmanj. Jaz sem že davno prereven za njhove cene in že precej let hodim drugam za glavni dopust.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.055
5.679
113
Mislim, da imajo še zmeraj več gostov kot infrastruktura prenese.
Sicer pa, politiki se morajo odločiti, kaj točno bodo trobili in biti vsaj kako desetletje konsistentni. Najprej, da se je treba znebiti množičnega turizma in privabiti bolj petične goste. Teh še zdaleč ni neomejeno veliko. Test je najlažje opraviti s cenami, storitve take ali drugačne. Delno so Hrvati to storili. Potem pa spet isti politiki jokajo, da je gostov manj. Kaj točno pa ste pričakovali? Raje je bilo v vseh obdobjih človeštva več kot bogatašev.