Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.008
7.079
113
Tako se to dela, ko se praznuje dan ko so izgnali Srbe.
20250805_220301.jpg

Pa je to bolj kot ne vasica nekje na Pagu.
Pri nas bi to bil dan žalovanja.

jello

Guru
22. sep 2008
10.733
4.134
113
Zakaj potem vekaš? In zakaj govoriš v pretekliku?

Sem že malo(!) upal da smo dali dol z mize da smo vsi komunjazli, pa vidim da je samo še huje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.733
4.134
113
povej to vsem, ki doživljajo orgazme ob jugoslovanski zastavi in le ta ni ostala v preteklosti, z njo se maha na veliko v sedanjosti med tem ko se slovensko reže

Saj sem ti povedal. Pred mano pa ti je povedal že mistique. Da si sam tisti, ki zataknjen v letu 85 še vedno preganja komunajzle. Ali v pač poljubnem letu od 45 do 90, kar pride tisti trenutek najbolj prav.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.937
10.216
113
Lejga lejga... forumski ljubitelji rdeče zvezde že žugajo s prstki. Vas boli narodna zavest sosedov, a?
V bistvu boli, fizično, tvoja neizmerna neumnost, da sploh lahko vlečeš vzporednice med operacijo Nevihta, dalmatinskim praznovanjem le te, koncertom Thompsona, ustaštvom in nenazadnje čemurkoli v Sloveniji. Če ne bi bil zategnjen kot si, bi ti marsikak domačin orisal zadeve.
Najprej bo treba mal prebrat zgodovino, kdo in kakšne ideologije so sploh pripeljale do stanja pred Nevihto in seveda, ko boš naštudiral vse to, boš mogoče razumel, kaj je Nevihta prinesla predvsem Kvarnerju in Dalmaciji. Po tem bo mogoče jasno dogajanje na tvoji sliki in da niti približno Slovenija v novejši zgodovini ni dala skozi takšne grožnje kot ravno hrvaško primorje z otoki (Istra izvzeta). Med drugim pa sodi v narodno zavest tudi spoštovanje do svojih umetnikov, tukaj pa ti in tvoji politični idoli šepajo. Enega umetnika je pred časom spremila iz Splita v Velo Luko vojska, prizori v Splitu in mestih na poti so bili pa podobni tvoji sliki.

Tko da dragi moj Daco, mene narodna zavest Dalmatincev ne boli, ampak ravno nasprotno.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.032
17.480
113
Kaj ni uničevanje državnih simbolov prepovedano? Vsaj včasih je bilo tako in si v primeru uničenja državne zastave po 15. členu ZJRM-1 pokasiral kazen v višini 50.000 tolarjev. Kako je pa s tem danes in ali je izvajalka, ki je s škarjami uničlila slovensko zastavo poleg nagrade Prešernovega sklada dobila tudi kakšno kazen ter če ne - verjetno ni - zakaj ne? Ker uničenje (verjetno) ni potekalo na javnem kraju?

• Všeč mi je
Reactions: 8888

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.741
11.928
113
kod Džej-Zija
Kaj ni uničevanje državnih simbolov prepovedano? Vsaj včasih je bilo tako in si v primeru uničenja državne zastave po 15. členu ZJRM-1 pokasiral kazen v višini 50.000 tolarjev. Kako je pa s tem danes in ali je izvajalka, ki je s škarjami uničlila slovensko zastavo poleg nagrade Prešernovega sklada dobila tudi kakšno kazen ter če ne - verjetno ni - zakaj ne? Ker uničenje (verjetno) ni potekalo na javnem kraju?
Dobro vprašanje. V imenu umetnosti je najbrž več dovoljeno.

Link sem pa podal, ker je rezanje zastave nekako ušlo iz kolektivnega spomina in se mi zdi prav, da vemo, o čem se pogovarjamo.

• Všeč mi je
Reactions: 8888