Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.887
10.231
113
Fino bi bilo, če ti in tebi podobni malo začnete ločit hrvate od hrvatov.
Hrvat v Splitu nima točno nobene veze s hrvatom v Kninu ali Osijeku. Prvi služi bajne pare na naš račun, drugi je že davno odseljen v nemčijo zaradi obupne revščine. V Osijeku je pustil samo svoje ostarele starše.
Ali zakaj točno so hrvati v svetovni špici v odseljevanju, če jim gre tako zelo dobro?
In kontra vprašanje: zakaj Slovenci ne drvimo množično iz države, če nam je bojda tako hudo?

Vem, čisto preveč mentalne gimnastike za ponedeljek. Se boš lahko javil po premisleku do srede?

Za tiste, ki ste mentalno na nivoju citiranega kolega: Hrvaške so v bistvu 3. Obala, ZG z okolico do slo meje in "ostalo".
Skozi to "ostalo" sem se nedavno vozil. Videl sem že marsikaj, ampak po tej poti sem res ostal brez besed. Take revščine in bede ne vidiš v sosednji bosni. Ene 40km dolga cesta bede. Četrt porušeno od vojne, ostalo na silo poflikano s cigli. Vse hiše brez fasade. Na celi relaciji nobene trgovine, pumpe, podjetja...nič. Tu pa tam kaka živa duša v zelo zrelih letih.
In tem hrvatom naj mi zavidamo?
Bust budislava in netkoslava, ona dva ne mislita, sam lapata kar Janez pokaka.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.222
2.210
113
Kaj je narobe napisano, da se slovenci izseljujejo, priseljuje pa gamad iz juga? Še vedno se izseli več slovencev, kot se jih priseli nazaj. Še vedno več gamadi ostane v Sloveniji kot jo nadaljuje pot proti severu. Tako da levaki ne pametujte tukaj.

To da se slovenci izseljujemo je vsaj zaenkrat v nekih normalnih številkah.

Kar pa se gamadi tiče. Ni vse gamad kar pride iz juga. Je pa je ogromno ja. Na izbiro pa imamo naslednje:

Dvignemo rodnost iz sedanje mizerije na 2.1 in postanemo skoraj da dovolj številčni da ne rabimo priseljevanja. Samo otrok več nočemo imeti.

Uvozimo ljudi iz juga ki nam flikajo luknje ki jih mi sami ne moremo zapolnit.

Kaj bomo izbrali? Brez uvoza lahko postanemo druga hrvaška, bih, srbija, romunija, litva.....države ki izumirajo.

Mi smo v poziciji da lahko sploh izbiramo. Vse zgoraj naštete države te možnosti sploh nimajo.

Aja pa ne mislit da je uvoz pogruntavščina ptičje kuge. Že janez pred njim je začel z masovnim uvozom.

Vidim pa, da si zelo jezen človek. Vedno je kriva država in vsi drugi, ne? Jaz svoje otroke učim, da tako razmišljajo samo luzerji. Sami smo si odgovorni za svojo srečo oz nesrečo

• Všeč mi je
Reactions: corsol in jest5

jello

Guru
22. sep 2008
10.682
4.110
113
Tole pa sem presenečen, da dejansko obstajajo podatki na stat.si. Hvala Steve.

Če greš dejansko na stat.si pa presenečenj kar ni konec. Vsaj za bralca, ki od statistike razume več kot pol ku.rca, ne samo odlomke, ki potrjujejo njegova bolna prepričanja.

Fak, tole je resnično prenos v živo, človeka, ki je ponosen na to da je bu.tec.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
22.058
10.758
113
Očitno črnogorci že plačujejo ceno požrešnosti

Eh, to je ista kot članki v slovenskih časopisih, da je Hrvaška prazna. Potem pa spet rekordna sezona.

sad

Guru
24. avg 2007
22.058
10.758
113
Huh, lep primer kaj lahko z denarjem narediš.

sad

Guru
24. avg 2007
22.058
10.758
113

corsol

Guru
11. mar 2010
3.462
1.269
113
Če šef jamra....

Po drugi strani pa, kazen za ugodnega ponudnika

sad

Guru
24. avg 2007
22.058
10.758
113
Kak te jamra?

Izjavil je še, da trendi v strukturi gostov kažejo, da je Hrvaška v dobrem položaju. "Z vseh trgov: Nemčije, Slovenije, Avstrije, Poljske, ZDA in domačega trga - povsod dosegamo rast.

Še je placa za obirat goste.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.925
7.086
113
To da se slovenci izseljujemo je vsaj zaenkrat v nekih normalnih številkah.

Kar pa se gamadi tiče. Ni vse gamad kar pride iz juga. Je pa je ogromno ja. Na izbiro pa imamo naslednje:

Dvignemo rodnost iz sedanje mizerije na 2.1 in postanemo skoraj da dovolj številčni da ne rabimo priseljevanja. Samo otrok več nočemo imeti.

Uvozimo ljudi iz juga ki nam flikajo luknje ki jih mi sami ne moremo zapolnit.

Kaj bomo izbrali? Brez uvoza lahko postanemo druga hrvaška, bih, srbija, romunija, litva.....države ki izumirajo.

Mi smo v poziciji da lahko sploh izbiramo. Vse zgoraj naštete države te možnosti sploh nimajo.

Aja pa ne mislit da je uvoz pogruntavščina ptičje kuge. Že janez pred njim je začel z masovnim uvozom.

Vidim pa, da si zelo jezen človek. Vedno je kriva država in vsi drugi, ne? Jaz svoje otroke učim, da tako razmišljajo samo luzerji. Sami smo si odgovorni za svojo srečo oz nesrečo
Malo se motiš pri nekaterih stvareh.

Uvoz južnjakov ni ravno zaradi natalitete, ampak zaradi najbolj ugodnih pogojev za vstop v EU. Siciala nenormalno visoka, stanovanja takorekoč že zahtevajo, gradili oziroma plačevali jih bomo vsi. Davki se zato višajo, življenje se draži, varnost drastično pada. Kdo je to kriv????? Jasno da država. Oziroma celo tako jim to paše, da si na tak način gradijo stalno volilno bazo. Kam to pelje, si dovolj brihten da boš pogruntal.

Praviš, da so za vse drugi krivi? A jaz sem kriv za to?? Imam dva otroka, vem da sicer za 0,1 premalo. Sem zagovornik običajne družine, in ne maram reproduktivno mrtve veje geyev, lezbik in vseh izmišljenih novodobnih spolov. Sem ponosen Slovenec, nacionalist po krvi ter imam prirojeno mržnjo do komunistov.

V svojem življenju lahko rečem da sem dosegel veliko. Sedaj ko je sin zdravstveno stabilen sem več kot zadovljen s svojim življenjem. Če me vprašaš, bi tak lifestile lahko živel še 300 let.

Imam pa včasih predolg jezik in napišem kar mislim. Mislim pa to čemur sem načelen. Če ti to jemlješ drugače, je to tvoje subjektivno mnenje.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.461
790
113
Malo se motiš pri nekaterih stvareh.

Uvoz južnjakov ni ravno zaradi natalitete, ampak zaradi najbolj ugodnih pogojev za vstop v EU. Siciala nenormalno visoka, stanovanja takorekoč že zahtevajo, gradili oziroma plačevali jih bomo vsi. Davki se zato višajo, življenje se draži, varnost drastično pada. Kdo je to kriv????? Jasno da država. Oziroma celo tako jim to paše, da si na tak način gradijo stalno volilno bazo. Kam to pelje, si dovolj brihten da boš pogruntal.

Praviš, da so za vse drugi krivi? A jaz sem kriv za to?? Imam dva otroka, vem da sicer za 0,1 premalo. Sem zagovornik običajne družine, in ne maram reproduktivno mrtve veje geyev, lezbik in vseh izmišljenih novodobnih spolov. Sem ponosen Slovenec, nacionalist po krvi ter imam prirojeno mržnjo do komunistov.

V svojem življenju lahko rečem da sem dosegel veliko. Sedaj ko je sin zdravstveno stabilen sem več kot zadovljen s svojim življenjem. Če me vprašaš, bi tak lifestile lahko živel še 300 let.

Imam pa včasih predolg jezik in napišem kar mislim. Mislim pa to čemur sem načelen. Če ti to jemlješ drugače, je to tvoje subjektivno mnenje.
In komunisti so vsi ki ne mislijo točno tako kot ti misliš da je prav.