Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
308
99
28
Ravno z morja. Hrvaškega. rijeka zagreb se vozi samo po prehitevalnem ostalo je luknja na luknjo. Do bosiljeva ne obnavljajo ama nič, pravtako ne od bosiljeva do rijeke. (en viadukt pacajo že 2 leti in še ni konec.) Na veliko delitacijah pa je tabla 80 gor obešena.

Plače, ne se brukat. Plače so v netu 200€ razlike, hrvati bi morli imeti 200€ večje, da bodo imeli podobno kupno moč.
ostalo infrastrukturo si gladko preskočil?

Nekak se mi zdi, da ko bodo pri nas "pravi" na oblasti bomo spet boljši od njih.
To za ceste pa lahko potrdim. Se mi zdi, da so avtoceste stalno slabše. Desni pasi polni lukenj in se mi zdi, da je vedno slabše. Ni videt, da bi kaj popravljali. Glede na to, da imajo zelo malo tovornega prometa se mi zdi, da so avtoceste res slabe. Ko so pa zgradili pa so res bile top.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.742
6.942
113
Ravno z morja. Hrvaškega. rijeka zagreb se vozi samo po prehitevalnem ostalo je luknja na luknjo. Do bosiljeva ne obnavljajo ama nič, pravtako ne od bosiljeva do rijeke. (en viadukt pacajo že 2 leti in še ni konec.) Na veliko delitacijah pa je tabla 80 gor obešena.

Plače, ne se brukat. Plače so v netu 200€ razlike, hrvati bi morli imeti 200€ večje, da bodo imeli podobno kupno moč.
ostalo infrastrukturo si gladko preskočil?

Nekak se mi zdi, da ko bodo pri nas "pravi" na oblasti bomo spet boljši od njih.
Vem da ti gledaš naše iz riti potegnjene podatke. Menda oni za sebe vedo več, kot naš statiatični urad.

Torej 1448 proti slovenskim 1567. Malo več kot sem napisal jaz in dosti več kot ti.

• Haha
Reactions: jest5

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.742
6.942
113
Med Karlovcem in Bosiljevem je desni pas res katastrofa. Tam se vozim res po desnem pasu. Sicer sem tu in tam opazil zaplate popravljene ceste, ampak teh je malo. Potem dalje od Bosiljevega proti Dalmaciji še gre nekako. Spet se malo sfiži pred in po Svetem Roku. Glede kako cepajo cestnine bi morali biti speglano kot steklo. To se strinjam. In tretji pas od Zgreba do Bosiljevega jim tudi nebi škodil. Glede na to da se je število nepremičnin ob morju početverilo v zadnjih 20 letih, bi to bilo nujno.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.069
2.461
113
Pomurje
Vem da ti gledaš naše iz riti potegnjene podatke. Menda oni za sebe vedo več, kot naš statiatični urad.

Torej 1448 proti slovenskim 1567. Malo več kot sem napisal jaz in dosti več kot ti.

še vedno ne vem v čem so boljši. V plačah še ne, nas pa dohitevajo.
Kaj si lahko kupijo za plačo je že druga zgodba.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.742
6.942
113
še vedno ne vem v čem so boljši. V plačah še ne, nas pa dohitevajo.
Kaj si lahko kupijo za plačo je že druga zgodba.
V čem so boljši? Saj ne pišem da so boljši. Nas pa vztrajno dohitevajo. In ni daleč dan, ko bodo oni rekli Slovencem, da smo večji revčki kot oni.
Potemtakem nekaj delajo bolje kot mi! Če nebi, bi nazadovali. Pravtako Čehi, Slovaki, Poljaki... za kake revčke in glupane smo jih imeli. Kako je danes??? In tukaj lahko rečemo da nekaj ne delamo prav. Ampak to bluzenje spada že v politiko in ne v temo o Hrvaški "vukojebini".

netko

Guru
25. jul 2007
7.112
2.438
113
Med Karlovcem in Bosiljevem je desni pas res katastrofa. Tam se vozim res po desnem pasu. Sicer sem tu in tam opazil zaplate popravljene ceste, ampak teh je malo. Potem dalje od Bosiljevega proti Dalmaciji še gre nekako. Spet se malo sfiži pred in po Svetem Roku. Glede kako cepajo cestnine bi morali biti speglano kot steklo. To se strinjam. In tretji pas od Zgreba do Bosiljevega jim tudi nebi škodil. Glede na to da se je število nepremičnin ob morju početverilo v zadnjih 20 letih, bi to bilo nujno.
ne pozabi da se bo del prometa razbremenil z novo cesto ob jadranski magistrali, tako da bodo ljudje, ki bodo šli v smeri senj, rab, pag, karlobag... kar razbremenili del avtoceste zagreb zadar

Steve

Guru
13. avg 2007
10.163
2.102
113
Daco preveč se ti obešaš na to povprečje, ki ne pove kaj veliko. Slovenija je zelo enakomerno razvita. Med najbogatejšo in najrevnejšo regijo so male razlike. Pri vseh tvojih obljubljenih državah je slika povsem drugačna.
Ena modra bosanka mi je nekoč rekla: razvitost države se vidi na podeželju.

Hrvaška je ogromno keša skoncentrirano na zg in S obalo. Vse ostalo je sirotinja. Sem se vozil letos 15km južno od zg. Me je skoraj kap. Resno, idi pogledat. Potem pa se peljem po Prekmurju in samo debelo gledam. Pozitivno presenečen.

Screenshot_20250608-174901.png

Praga recimo je druga najbogatejša regija v eu!! Vsa ostala češka pa hudo zadaj.

netko

Guru
25. jul 2007
7.112
2.438
113
kakšna hitra korekcija bi mogoče lahko še ustavila stagnacijo predvem pa da se začnemo ukvarjati sami s sabo ne pa da so naše top novice povezane z gazo ipd

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.069
2.461
113
Pomurje
Gazo? Imamo rtv, zdravnike, SŽ, rudnik, dars, srbsko črnogorsko muslimansko šiptarsko mafijo, veliko nevladnikov pa še cigote itd.
Ne vem če je smetarski kamion dovolj, da pometemo pred svojim pragom

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.742
6.942
113
ne pozabi da se bo del prometa razbremenil z novo cesto ob jadranski magistrali, tako da bodo ljudje, ki bodo šli v smeri senj, rab, pag, karlobag... kar razbremenili del avtoceste zagreb zadar
Lahko poveš kaj več o tej cesti? A magistrala se bo obnavljala? Sicer pa največja gostota je od Bosiljevega do Zagreba. Tako da tudi če greš po jadranski magistrali, si zaglavil še preden prideš tja, oziroma ko se iz Senja (Žuta Lokva) vračaš na AC.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.742
6.942
113
Še to mi jepnilo... Evo oni AC od Rijeke do Senja, mi pa Koroške že 30 let ne moremo povezat. Vidiš, johny da ravno ne drži koliko so za nami.. :evil: