Hrup v stanovanju

B81

22. jul 2007
37.692
10.965
113
Zdravo

Razmišljam, da bi najel stanovanje v Mb in me zanima, kako se kaj sliši noter hrup iz ceste, ulice.
Bil bi recimo v Novi vasi, Hočah, ne bi pa bil v centru.

Kako je torej s hrupom, če predpostavljamo, da so okna - ne preveč stara.

Lp

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz sem iz Radvanja (poleg Nove vasi) in ni nobenga večjega hrupa. Kolko se pač avti mimo vozijo. Poleti je mogoče kaki dan, ko se kaka mladina mimo šeta pa so malo glasnejši. Drugače pa ni sile.

Sicer pa so Nova vas in Hoče velika razlika. Nova vas je 3km iz centra in je blokovsko naselje, Hoče pa 10km iz centra in so same hiše.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Človek se navadi vsega hrupa (celo tak, da se preseli na mirno lokacijo, pa ne more spat). Tak da brez skrbi, mogoče boš prve 2-3 noči težko spal in te bo motil vsak mišji drekec, potem pa se človek navadi, vsaj jaz sem se, pa so nam včasih 1m od okna šleparji vozili.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Vsakega hrupa se navadiš. Jaz imam direktno pri postelji steno, za katero je dvigalo in povzroča kar precej hrupa, sploh ponoči, ko je bolj mirno. Prvo noč sem bolj slabo spala, potem se pa navadiš. Hrup s ceste pa me sploh ne moti več.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Vsakega hrupa se navadiš. Jaz imam direktno pri postelji steno, za katero je dvigalo in povzroča kar precej hrupa, sploh ponoči, ko je bolj mirno. Prvo noč sem bolj slabo spala, potem se pa navadiš. Hrup s ceste pa me sploh ne moti več.

No, tako sem tudi jaz mislil (pravtako zraven dvigala). Potem pa so zraven stolpnice odprli nek kebab lokal. Te živali, ki se hodijo tja prehranjevat so ponoči abnormalno glasne
bonk.gif

@Denis: preden najameš poglej, kam gleda soba v kateri boš spal (najbolje je stran od ceste). Pa tudi v bližini kakšnih lokalov zna bit hrupno, poscano, pokuz....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Bilokje te hrup nebo motil, prvič se ne sliši tako, drugič se navadiš v roku 3 dni.

Sestrična je v minhnu doma v bližini tračnic, in se vlak res sliši, ampak po enem tednu bivanja pri njej, ga več nisem slišal,...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Hoče pa 10km iz centra in so same hiše.

Ti govoriš o Hočkem pohorju al Hočah kot Hoče malo naprej od Rutarja?

Hoče malo naprej od Rutarja. In ja vem, da ni glih 10km ampak ok
tongue-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja pomoje da glih tok, kot kjerkoli drugje v sloveniji - 15km od velikega mesta...
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
LAhko se boš navadil ali pa tudi ne....
Če imaš možnost beži stran od hrupa....
Pa ne glej na kvaliteto oken, ker poleti ob vročini in brez klime boš skoraj gotovo spal pri odprtih oknih. Se pravi takrat boš imel hrup ob 100 let starih oknih ali pa ob oknih za 1000 evrov po komadu....

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Jst živim skoraj zraven Brniškega letališča, pa sploh ne slišim več letal (čeprav jih ni veliko), če pa je kdo na obsiku se pa vsakič v ozre v nebo ko kako letalo vzleti.

... tko da vsega se da navdit
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.180
113
Tudi v hočah so bloki. Novogradja, 2-3 nadstropja, mirna lokacija. Res lepi, samo dvomim da bi dobil tam kako stanovanje v najemu. Sam sem si pri sebi rekel, če bi kupoval stanovanje bi ga sigurno v tistem naselju.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
hrupa iz ceste se navadiš hitro, večji problem je dretje iz kake gostilne ipd. sicer pa je nova vas bolj mirna okolica, edina prometna cesta tam je kardeljeva in prolet. brigad.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
v novi vas ji relativen mir, huligani so odrasli, malih otrok prakticno ni, ponoci je izredno mirno, je pa seveda odvisno kje zivis, kam imas obrnjeno okno, lahko je na cesto ali pa na totalno mirno dvorisce...pac odvisno od situacije...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Kot so že vsi rekli, se navadiš in skoraj ne slišiš več, vendar.....
..... to običajno ne vpliva ravno najbolje na počutje in osebno bi vsekakor iskal, če je le možno, kakšno mirno lokacijo.

Če je pa kakšna zelo prometna cesta mimo, pa tudi precej dobra okna ne pomagajo. Recimo na vpadnici v LJ, tudi če si v višjih nadstropjih se čez dan ob samo malo priprtih oknih ne moreš pogovarjat zaradi hrupa, če zapreš okna, postane vsaj za silo sprejemljivo. Da ne govorimo o tovornjakih.