Hrup pri sosedih privatnikih....

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Na hitro: firma s.p., oče in dva sinova, oče ima firmo prijavljeno na lokaciji A (pri njemu doma), hodi pa v strnjeno naselje h sinu (BAJE da direktor je sin, firma ista, prijavljena na lokaciji pri očetu torej A) na drugo lokacijo B, kjer delajo hrup v "delavnici" večkrat na teden po več ur. Okrog in okrog so tesno skupaj hiše in vsi morajo zapirati okna pa se še vedno močno sliši. Vprašanje: se da kaj naredit? Lahko hodijo razbijat nekam kjer ni nič prijavljeno? Normalen pogovor je padel v vodo. Hvala za info.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Da še jst izkoristim... v strnjenem naselju pozimi, poleti, zvečer, podnevi, zjutraj....

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kje lahko to anonimno prijavim?

Gre se za motorno olje in nič drugega. V glavnem zunaj se ne da bit.

Nazadnje urejeno:

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Lahko še meni kdo pomaga če mi je že nekdo temo "ukradel"....
smirk-1.gif
Problem je tudi ker je nekonstantno, ne moreš vedet kdaj bo "grmelo", včasih cel dan, včasih dva dni nič, včasih eno uro, včasih 3 dni skupaj....tako da če bo nekdo hodil gledat bo po Murphyju takrat blažen mir....

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Fešta do kraja, pije se, pjeva, razbija, a to sve u podstanarskom stanu u bloku.
Neko zvoni na vratima:
” Ko je? ”
” Policija! ”
” Ali, mi smo zvali kurve ... ! ”
” A nas je zvao komšija! ”
” Pa, nek vas jebe ko vas je zvao! ”

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
spidigonzales hrup očitno ni konstanten... zdaj, če hočeš zafrkavat (tako kot je pač v slovenski folklori) zafrkavaj in prijavljaj inspekciji... jaz bi se vseeno poizkusil še enkrat pogovorit. vendar če je hrup 1x na teden pač potrpiš ali pa se zmeniš, da naj ropotajo zjutraj ko si v službi (če pa nimaš službe/dela pa razumem, da te moti vsak ki dela).

jtfc pred prijavo pejt soseda poprosit naj da filter gor da ne bo toliko emisij... opomni ga da kurjenje motornega olja ni dovoljeno...

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Pogovor je padel v vodo. Hrup je včasih cel teden, 8 ur na dan. Včasih po kako uro na dan. Totalno naključno. Ko je hrup, se trese vse. Ni to da ti gajbe krompirja premetavajo ampak kose kovine in pleha iz dveh metrov direkt na kamijon/kombi. In ja tudi dopoldne smo doma, in ja, tudi upokojenci so zraven, in ja, tudi študentje so v eni bajti ki bi se radi učili. Gre se za to da so prišli dobesedno "h enemu domov" to delat, prej so verjetno razfukavali tam kjer je prijavljeno, pa so se sosedje verjetno tudi pritoževali. Skratka kam prijavit in kako? Če se sploh da kaj uredit?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
poizkusi jim potem obzirno povedat, da naj bolj potiho vršijo naklad/razklad.

in ko boš prijavil ravno takrat ne bo naklada (ker praviš da zadeva ni naključna) kaj boš potem? nakopal si boš še več problemov...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če ni na vidnem mestu kakšne table s firmo in dejavnostjo. katera ustreza delu lepo prijavi na inšpekcijo za delo, da delajo na črno.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Če ni na vidnem mestu kakšne table s firmo in dejavnostjo. katera ustreza delu lepo prijavi na inšpekcijo za delo, da delajo na črno.

A to mora biti vedno oz. zakonsko? Sprašujem zato, ker imamo tudi mi probleme s sosedom, kateri ima avtomehanično delavnico (posledica tega je oviranje prometa na ulici in hrup) o kateri pa ni na nobeni tabli ne duha ne sluha, dejavnost pa ima prijavljeno drugje (privat naslov).
sprasujem se.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ampak oni imajo prijavljeno firmo, samo ne na tem naslovu. Se to tudi smatra da delajo na črno? Table res ni, ničesar....So pa v delavnici veliki stroji....to kaj šteje če preide inšpekcija?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
poizkusi jim potem obzirno povedat, da naj bolj potiho vršijo naklad/razklad.

Probali že vsaj 10x...tip je agresiven in se hoče kregat, češ "kaj mi boš ti"....

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Da ti pomagam:
- uporabno dovoljenje - gradbena inšpekcija
- delovna inšpekcija - varnost pri delu,
- okoljska inšpekcija - onesnaževanje okolja (pa ne hrup), za hrup povprašaj,
- mogoče tudi tržna inšpekcija (računi)...

Za hrup zna biti najbolj učinkovita tožba, kjer se v postopku naroči izvedenca, ki izmeri vrednost hrupa.

Veselo na delo s pisanjem prijave.

BTW, je pa to tipičen slovenski primer, ko mora okolica trpeti zaradi enega posameznika. In nikoli ne bom razumel ljudi, da se zberejo skupaj in grejo v tožbo...če je res vse skupaj moteče in niso kaprici posameznikov.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

jtfc pred prijavo pejt soseda poprosit naj da filter gor da ne bo toliko emisij... opomni ga da kurjenje motornega olja ni dovoljeno...

Kaj se čem jst s kakim debilom zajebavat, za tako so druge inštitucije. Vsaj morale, bi biti.

Slike pa komot pošljem komu, z njegovim naslovom. Če je cela okolica, kot da bi v Auswitzu živel, mu pa že pamet lahko nese.

Kako boš pa takemu kaj dopovedal, kater ni dal že 20 let nič za kurjavo, da sedaj naj pa pravo olje naroča....
hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
drugače pa največkrat so prijave ravno zaradi kapric enega osebka ki ga moti 1000000 zadev... ne bom pozabil soseda,ki je prišel "težit", da se pa ravno k njemu v dnevno sobo (ki je pazi na drugi strani) vali moj izpuh iz stroja. ali pa mularija ki ob 11h dopoldne pride težit ker se izvajajo dela da pa ne mroejo spati ker imajo oni drug ritem kot mi "stari" in naj nehamo kopat....

lošem kurcu i dlaka smeta.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obstaja kar nekaj uredb in predpisov kako in kaj. Načeloma bi se jih morali držati. Vendar ne v slovenistanu. Pri sosedih imajo uredbo, da je v strnjenih naseljih prepovedano odlagati (metati) steklenino v kontejnerje po 21 uri, če so le-ti v takem naselju (EKO otoki). In lej ga vraga, sosedje se tega držijo. Pri nas pa pacijenti mečejo flaše v kontejner ob raznoraznih urah ponoči, da me hrup zbudi (ima EKO otok pod oknom). Pa natančno veš da kršijo uredbo o zganjanju hrupa po 22 uri. BTW, tudi za EKO otok pod oknom me ni nihče vprašal za soglasje.
Tako tudi vi majstri verjetno kršite predpise, uredbe in drugo. In ja, vaše pravice se nehajo tam kjer se začnejo moje. In če sem pi.zd.da, bom dosegel da boš delal samo podnevi in ne ob nedeljah (zganjal hrup), če boš v moji bližini (slednje je samo generično opozorilo, ne leti konkretno nate, Alko...)