HP računalniki in ram

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Najbolj važno, da se pri nakupu zmeniš, da zamenjaš, če ena kombinacije ne deluje.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Torej specifikacije so zelo podobne, samo spominski čipi so malo drugačni.
Točne specifikacije za dc5100 model so na tej strani.

Tudi zanj velja kot vidim, da je najbolje 2x1GB + 2x 512MB= 3GB vzeti.

Citiram:
non-ECC DDR2 PC2-4200 (533-MHz) memory.
For best performance, add in pairs, add in same channel, and do not mix speeds. For dual-channel performance, the total amount of memory in each channel should be equal.

MAXIMUM MEMORY (SMALL FORM FACTOR AND CONVERTIBLE MINITOWER)
Supports up to 4-GB of DDR2 SYNCH DRAM.
NOTE: Above 3-GB, all memory may not be available due to system resource requirements. Not all memory configurations possible are represented below.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
če imaš sedaj notri rame 256 mb,dvomim,da ti bo matična plošča podpirala 4gb rama na en slot,še celo 2gb je vprašljivo,obstajajo programi,ki ti pokažejo koliko skupnega rama ti sploh podpira matična in koliko max rama lahko daš na en slot,prepričaj se prej,da ne boš metal denarja stran.lahko pa tudi updataš bios za večjo podporo rama na plošči.
najhitreje pa boš prišel do rezultata,da vpišeš model tvoje matične plošče v uncle google in ti bo on povedal glede tega.
Če ne pa pošlji ZS in ti jaz pošljem program.

lep pozdrav

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ko je firma Compaq še živela, so imeli vsi njihovi računalniki posebne RAM-e, ki so bili seveda nekajkrat dražji od navadnih.

Seveda, ovce je treba strict za $. Se posebej tiste Business, z globoko denarnico.

Apple tudi prodaja 3x drazje RAMe, vgrajuje pa cist simpl Kingston robo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dovlj je bilo, da so bili ECC, pa jih nisi dobil v vsakem supermarketu za drobiž. Tudi za take primere je obstajal Viking in Kingston, a glej ga zlomka, tudi ta je bil dražji od non-ECC varijant...

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Dovlj je bilo, da so bili ECC, pa jih nisi dobil v vsakem supermarketu za drobiž. Tudi za take primere je obstajal Viking in Kingston, a glej ga zlomka, tudi ta je bil dražji od non-ECC varijant...

Za Compaqove strežnike tudi vsak ECC ni bil pravi. Sem pa naročal Kingstonove, ti so pa delovali.

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
torej kupil dva po 1G butnem not in špila.
Samo mi nekaj čudno kaže v oklepaju (266MHz) v unem programu ko si mi ga DEJVI predlagal.
Kaj je to ? So pa 533 MHz!
Ko sem pa še zraven na 3. in 4. slot vštekal dva po 256M se pa kišta sploh ni prižgala.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik Viper pravi:
torej kupil dva po 1G butnem not in špila.
..
Ko sem pa še zraven na 3. in 4. slot vštekal dva po 256M se pa kišta sploh ni prižgala.

Samo preverjam: 1. in 3. slot morata biti enaka (recimo po 1GB) in 2. in 4. slot morata biti enaka (recimo 256M).

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
Sem probal to kombinacijo pa ni delalo.
By the way....imam 3 x 256 če kdo rabi!