HP in postavitev Wirelessa

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Živjo!
Mene zanima, kako naredim na prenosniku wi-fi omrežje, da se bo nanj lahko povezal telefon ali kakšna druga naprava (iPad)? Govorim o prostoru, kjer ni wirelessa, ampak prenosnik jemlje internet preko kabla...
Hvala!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Narediti moraš ad-hoc omrežje. Če imaš windows 7, potem sledi temu vodiču:
http://www.kombitz.com/2009/02/09/windows-7-how-to-create-an-ad-hoc-network/

Potem moraš samo še vklopiti ICS (Internet Connection Sharing). To pa storiš tako, da greš pod "network connections" in greš pod lastnosti mrežne kartice (tiste na kablu ki ima delujoč internet) in pod zavihkom vklopiš ICS.
(zgornji del je tudi za windows 7)

Glede varnosti pa je tako: WEP je zlomljiv v 5 minutah, WPA (ali WPA2) pa je zaenkrat še zelo varen. Iz tega stališča ti svetujem da uporabiš WPA. Problem je edino, ker nekatere naprave ne podpirajo WPA v ad-hoc načinu (recimo moja nokia E51). Za začetek vzpostavi WPA in če se ti vse naprave ki jih želiš uporabljati povežejo, potem pusti, drugače pa preklopi na WEP.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
WEP
WPA-PSK [TKIP]
WPA2-PSK [AES]
WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]

Vse te criptirane code so zlomnljive ,samo od WEP se nič ne matraš , do WPA2-PSK -AES se pa malo več matraš .Ali pa prej odnehaš pa si najdeš drugo tarčo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Nikjer nisem napisal, da je WPA nezlomljiv... Trenutno žal ni boljše stvari kot WPA2-PSK in AES, zato se pač to masovno uporablja.

Aja, pa v prejšnjem postu sem pozabil tudi omeniti, da se lahko na ad-hoc omrežje poveže samo ena (1) naprava. Če želiš uporabljati več naprav hkrati, boš moral dati mrežno kartico v AP mode (tega pa žal ne podpirajo vse).

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Bi se vključil v to razpravo.

Sem naredil ad-hoc povezavo, vključil ics a se še vedno ne gre povezati z iphonom. Je mogoče krivo zato, ker imam v nastavitve statični ip ? (sem v študentskem domu)

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Tudi meni včasih dela probleme iPad, pa ne vem kaj je narobe.
Enkrat se poveže, drugič se ne (čeprav naredim potem novo povezavo).

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sem sedaj naredil brez gesla pa deluje. Ampak to bi more malo pomaga, ker sem v študentu, kjer se bo vsak poizkušal gor povezati. Kakšen drug predlog?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Aja, pa v prejšnjem postu sem pozabil tudi omeniti, da se lahko na ad-hoc omrežje poveže samo ena (1) naprava. Če želiš uporabljati več naprav hkrati, boš moral dati mrežno kartico v AP mode (tega pa žal ne podpirajo vse).
Huh? Od kdaj je ad-hoc samo za 2?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Sem vedno mislil da je ad-hoc samo za 2 napravi, če pa jih gre še več povezati pa toliko bolje
grin1.gif

Koliko naprav pa potem gre največ povezati?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
mAn, poizkusi s programom Connectify. Aja, dela samo na windows 7.

Meni je pomagal, in mi sedaj dela wlan na iphonu, zaščita pa je WPA2-PSK :)

Nazadnje urejeno: