HP Elitebook 8740w se ugaša

luc

Zelenc'
4. feb 2009
28
0
1
Ljubljana
Lp

Imam zgoraj omenjeni računalnik vendar se mi zadnje tedne pojavlja problem , da se sam od sebe ugasne.
Najprej sem sumil pasto na procu in silikone na grafi in vse skupaj zamenjal vendar nič bolje.
Naložil sem obremenitveni program in program za merjenje temperatur vendar se zadeva ugasne ko so vsi parametri
temperature v mejah dopustnega 55-65 C.
Grafična ni videt pregreta vendar se ugasne pri gledanju filma,igranju iger,...
Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo morda kaj na plati al pa ...

Za vsak info se že v naprej zahvaljujem.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Baterija še deluje ali se prenosnik takoj ugasne ko izklopiš elektriko?

Jaz sem na EliteBooku 8530p imel podoben problem z ugašanjem, krivec pa je bil napajalnik. Napajalnik je sicer deloval, ampak je bil kabel pri "škatli" toliko poškodovan, da je ob določenem pregibu prekinil dotok elektrike. Ker je bila baterija fuč, se je prenosnik v tem primeru preprosto izklopil.

Če imaš tudi ti zanič baterijo, poiskusi malo zmigati kabel na adapterju, da vidiš če je tudi pri tebi to krivo.

luc

Zelenc'
4. feb 2009
28
0
1
Ljubljana
Ne ni problem z napajanjem saj se ugasne na podoben način kot da bi se pregreval.
Lahko dela dneve ok potem pa se mu nekaj sfuzla in zagoni ventilator na full in mrkne.
Za to sem jaz sumil pasto da ima že slabo prevodnost in se pregreva.
Sem tidi jaz pomislil na to da mu zmanjka štroma za to sem ga imel na štromu in še baterijo not pa ga je mrknu.
Res nimam več pojma kaj bi to bilo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.448
9.737
113
EU
Kaj ti kaže Event Viewer..

pis-Event.jpg

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
V eventu boš verjetno imel "unexcpected shutdown"
To najbolj verjetni znaki za odpoved grafe. Imel v prenosniku z 8600m iste simptome(vent za 2 sek na polno potem -). Nato ga cca 20 sek sploh nisi pripravil za zagon.

Seveda bi bilo prej ideala testno zamenjati termalno+hladilni sistem, če je heatpipe zanic....

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Jaz bi najprej dobro preveril ram module. Probaj z drugim ramom ali pa vsako banko posebej če jih imaš več. Lahko tudi direkt iz biosa testiraš na hitro.

luc

Zelenc'
4. feb 2009
28
0
1
Ljubljana
Ja takole zgleda ko mi ga rukne.
Simptomi so pa taki kot ga ti opisuješ.
Zagoni ventilator za cca 5 sec na full pol pa mrk.
2396393-ScreenHunter_03Mar.0717.00.jpg

Priponke

• 2396393-ScreenHunter_03Mar.0717.00.jpg
    2396393-ScreenHunter_03Mar.0717.00.jpg
    48,4 KB · Ogledi: 293

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.448
9.737
113
EU
Kernel Power je meni kazalo, ko se je procesor pregreval in je Abak naredil Shut Down.
Obrnil sem položaj ventilatorja iz vodoravne lege, da piha navzgor in so težave izginile.
Ti imaš prenosnika, zato to ni možno.
Daj roko na ohišje, kje ventilator piha zrak ven, če je zrak bolj topel kot ponavadi.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Kateri windowsi pa so nameščeni? Zadnjič sem imel enega probook- s podobnimi simptomi - je pa res da je bil cel sistem nestabilen. Po namestitvi win 8 so problemi izginili. Po info, ki sem jih našel na netu je bil problem z gonilniki za win 10...