House music

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Ker housi so najbolš za densat?

bonk.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Ena mala šola: house je house, tko k je linux in niso linuxsi.

Ker house ti je všeč morš pa sam pogruntat. Najbolši house je, ko so zraven vokali, kakšen funky house, uglavn plesna muska more bit. Ostali house men ne povleče tolk, sam tega housa je bolj malo zadnje čase in ga ga rolajo samo še redke izjeme. Na partyu ga pa že težko zaslediš, al pa mene ni takrat tam.
smile-1.gif

Angie

1700.registrirana uporabnica
10. nov 2007
8
0
1
Evo tukaj nekaj poslušljivih komadov, tud za tako rokerico kt sm jz
cheer.gif
):

- Shapshifters: 1.Lola's theme 2. Back to basics - bla na njih v Gaviolliju 3 leta nazaj 3. Beautiful Heartache
- Angie Stone: I wish I didn't miss you
- David Guetta: The world is mine
- Tim Deluxe feat. Sam Obernik: It just won't do
- Valentino Kanzyani: Leliwa
- Umek: 1.Posing as me 2.Carbon occasions
- Eric Morillo: Jazz in your face
- Roger Sanchez feat. Lisa Pure & Katherine Ellis: Lost
- Meck feat. Leo Sayer: Thunder in my hear again
- Lazard: Your hear keeps burning (a1-sunlovers rmx)
- Layo feat. Bushwacka: Love story
- Fish go Deep: The Cure and the Cause (Dennis Ferrer remix)
- Big Bass feat. Michelle Narine: What you do (Stonebridge playing with stones mix)
- Ben Macklin feat. Tiger Lily: Feel together (Eddie Thoneick mix)
- De Souza feat. Shena: Guilty
- Joey Negro: Make a move on me
- Groove Armada: Whenever I'm down (I call on you my fried)
- The Source feat. Candi Staton: You got the love 2006 (Shapeshifters radio edit)
- Deep Dish: 1.Say Hello
- Deep Dish feat. Steve Nicks: Dreams
- Dirty old Ann: Turn me on
- Michael Gray: 1.Borderline (radio edit) 2. The weekend
- Chicane: Offshore
- David Morales: How would you feel
- Faithless: Miss you less see you more
- Jamiroquai: Space cowboy (David Morales classic club mix)
- Justin Timberlake: My love (Paul Oakenfold remix)
- Paul Oakenfold feat. Brittany Murphy: Faster kill pussycat (radio edit)
- Roger Sanchez: Another chance
- Paul Oakenfold feat. Pharrell Williams: Sex n money
- Martin Solveig: Rocking music
- Innercity Playboys: Jetsetter (Ian Carey remix)
- Loletta Halloway: Love Sensation 2006
- Freemasons feat. Siedah Garrett: Rain down love (Vocal club mix)
- Space cowboy feat. Nadia Oh: My Egyptian lover
- Moony: Dove (I'll be loving you)
- Olive: You are not alone
- Artful Dodger: 1.Moovin'too fast 2. Just in case
- Chris Lake feat. Laura V: Changes in my life
- Disco Darlings: 1.Where we can boogie (Tweet Bootleg) 2. Sweetness
- Planet Funk: Chase the sun
- Ron Carroll: The only way is up (Disco Darlings vocal mix)
- Cerrone: Give me love
- X-Press 2 feat David Byrne: Lazy
- Michael Mind: Ride like the wind
- ATB: Feel alive (Sunlovers club remix)
- David Guetta feat. Chris Willis: Love is gone
- Chemical brothers: 1.Block rocking beats 2. Funk soul brother 3. Galvanize
- Puretones: Totally adicted to bass
- Shark & Sylvain feat. Lara Love: Call me
- Roisin Murphy: Let me know
- Studio B: C'mon get it on
- Aaron Smith: Dancin'
- The Egg: Walking away
- Chicane feat. Tom Jones: Stoned in love
- Underworld: Two months off
- Trick & Kubic feat. Valeska: Easy

han

Pripravnik
15. okt 2007
126
0
16
laibach
house tak koker je bil včasih je mrtu... ni več iste produkcije

prvo si moreš razčistit kakšno zvrst housa hočeš poslušat...verjemi da jih je velik...nekatere so že tako prepletene med seboj , da jim že težko določis podzvrst...

nekako je v sloveniji pred leti prevladal electro zvok housa...(meni osebno ta stil ni všeč, enim pa je bolj...)

tko da danes že zelo težko najdeš pri nas kej drugega, kakor podzvrsti electro house zvoka..(trenutno je na udaru minimal, ampak ta je že bolj ratu svoja vrst....pa ne techno-minimal kot je bil pred mnogimi leti)...je pa tud res da je šel čas naprej in kakor vsaka stvar se je tud muzika razvila, ljudje so se zamenjal...naprimer nam starejšim je bolj všeč star vocal/funky/groovy house, s katerim smo gor zrastl (druzga takrat skor ni blo...vsaj pri nas)...mlajši tega ne poznajo, oni so zrastl na bolj electro zvokih....tko da če serviraš funky/vocal/bla bla sounde mlajši publiki, tega ne bojo dobr sprejel...debelo te bojo gledal, wtf je to!!!...njim je to preveč na izi...ne buta dost!!

....ker je najbolši za densat?....tist k ti gre najbolj v uho in ob katerem se najbolj počutiš...

enstavno si kupi/skopiraj par kompilacij različnih podzvrsti in poglej kaj ti je kul...

par iztočnic za lažje iskanje:

Hed Kandi ima super kolekcijo raznolikega housa...od bolj electro zvokov (twisted disco) do kakih mehkejših (disco kandi)...kompilacij je malo morje, malo si poglej na njihovi strani in poslušaj...

Stereo Sushi...super soulful kompilacije...ni kej...

Ministry of sound....zadnje čase izdajajo kompilacije z zelo komercialno in nadležno glasbo...razni Clubber guide...dost komercialnih uspešnic itd...poglej mogoče ti bo všeč

Kiss...vse živo...

....ne da se mi več...loh ti do jutr pišem...raj me vpraš tko bolj skrčiva zbor...

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
kot si napisal hed kandi.. malo sem ga šel poslut.. hudo... res da sem mogoče mlajša generacija(no da me nebote k najstnikom dal:)) resno pogrešam stare house komade v katerih je bilo slišat ženskih vokalov.
zdejšni house se je preveč zbližal z komercijalo.
še moj nabir iz zgornjega seznama katerii komadi so mi 1a liga:
David Morales: How would you feel
Valentino Kanzyani: Leliwa
Shapshifters
lp x5x

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Jest upam, da bodo drug vikend spet kakšen "pussy" house na sporedu v AG. Če me še Shapeshifters razozočarajo, pol pa ne vem kaj bo. Pol nam pa res ostane samo še kakšna cvetličarna in pa dekky.

Današnji mladini, no sej jest pri 23 nisem star, je pa važno sam da treska na polno. Da pride DJ k je svetovno znan in odvrti en povprečen set in vsi govorijo kakšen car je. Večja zvezda ki pride k nam, večji poden je. Sploh kar se housa tiče, muska je šla pa itak v take skrajnosti, da se morš že res totalno zadrogirat, da ti kej dogaja.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ksz

seb fontaine je imel lani (sej je blo ne?) u AG kr fletn set, pa trophy twins...drgač pa se da snet kake dobre essential mix-e na netu (pete tong), pa kak dober set je vedno iz Winter music conference...drgač pa je zadnje čase fajn tut armand van helden... pa prydz ma ene par res dobrih setov.

han

Pripravnik
15. okt 2007
126
0
16
laibach
ja dekky ali UDI je eden redkih k fura soulful house pri nas...in tudi na njegovih eventih v cvetličarni ne manjka kakih hudih akterjev angleške soulful scene..zelo pohvalno...
pač človek se ma žilico za tako glasbo in si je že ustvaril nek krog zvestih obiskovalcev, ker ravno tega spektra house glasbe je manjkalo pri nas...
mogoče nam v ljubljani (govorim za ljubljano, ker živim v ljubljani...) manjka še kak underground klub (sicer sovražim besedo underground, ampak res nism našel ustrezne sopomenke..) v stilu k4, kjer je ponudba glasbe res različna in je usmerjena stran od komercialne..in v takih klubih se lahko servira različna glasba, drugačna od mainstreamovske...pri nas je pa klubska scena preveč usmejena v neke barske zadeve (vsak bar ima že house partije, ki pa so vse drugo kot house party) na katerih prevladujejo razni mulčki z laptopom in z ustreznim avtomatiziranim softwareom za predvajanje glasbe in na njem kolekcija 5000 mp3-jev, o katerih se mu niti ne sanja kaki so, ve samo za prvih 15 iz kake mtv lestvice...in to ubija sceno in kvaliteto glasbe na njej...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
House party je samo za to da pride raja in tako kot praviš, nimajo taki lokalni house partyi nobene veze s housom. Vrtijo pa komade, ki so čez dan 15x na radiu.

Alisha

Pripravnik
8. nov 2007
36
0
6
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
resno pogrešam stare house komade v katerih je bilo slišat ženskih vokalov.
zdejšni house se je preveč zbližal z komercijalo.
Se popolnoma strinjam s tabo. Včasih so imeli na italijanskih radiih posebej house oddaje, zdaj pa ne duha ne sluha o njih. Ne bom rekla, da house izumira, vendar so bila 90-leta zakladnica fenomenalnih house komadov. Zdaj pa je res vse preveč komercialno...če hočeš poslušat house, ga moraš praktično iskat.
frown-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če kdo hoče slišat dober house, bo tole verjetno kar sekal.

FREE FRIDAY - „SOULFUEL NIGHT“
Cvetličarna Media Park, Ljubljana, Slovenia
Start: Friday, 30.11.2007 22:00
End: Saturday, 01.12.2007 06:00

JAMES RATCLIFF
www.jamesratcliff.com

URBAN DANCE INSTITUTION

do polnoči vstopnine ni!!!
po polnoči 4/8 EUR

Več informacij na naslovu;
cvetličarna@tntevents.net

Sefan

Pripravnik
22. jul 2007
249
0
16
40
SG
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:

Najbolši house je, ko so zraven vokali, kakšen funky house, uglavn plesna muska more bit. Ostali house men ne povleče tolk, sam tega housa je bolj malo zadnje čase in ga ga rolajo samo še redke izjeme.

bravo
wink-1.gif
Mogoč si pozabo všet še jazzy house

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.087
113
Titograd
ksz......

iščem naslov enega house komada, not je zvok kot od one male harmonike ko francozi špilajo na njo.... ali kak naj rečem
smile-1.gif
slišim ga na veliko zadnje 2 ali 3 tedne (pri nas nič, poslušam en nemški pa belgijski radio in se kar precej vrti) pa mi je ful dober komad, ta harmonika ful sede not.