Honda CRV

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Kaksne izkusnje imate s Hondo CRV? Je tukaj gor kaksen lastnik? Imam priloznost dobiti skoraj novega, letnik 2006, motor 2.0 bencin, klasicen 4 stopenjski avtomatik, 4x4 pogon na viskozno sklopko in dobrimi 50.000km prevozenimi, poznan lastnik. Cena seveda ni tako ugodna.

Je avto res nadpovprecno zanesljiv in "bulletproof"? Motor ima najbrz verigo in "veliki" servis odpade? Kje dobim kaksnega mojstra, ki mi zamenja olje v menjalniku in ga pregleda za manj kot 400eur kot stane na original servisu?

Simbolicna slika

2006_honda_cr_v.jpg

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
To je dober avto, a le s traktorskim pogonom. Ne kupuj bencinarja, še manj avtomatika, razen če ga dobiš za pol cene dizla. Čez nekaj let, ga boš lahko samo še šenkal nekomu.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
To je še predprejšnja generacija? Prav divja cena ne bi smela bit, saj je recimo zadnji model zdaj precej cenejši (22k eur) in bi morale tudi cene rabljenim pasti.

Če prav vem je Hondin 2.0 bencinar z jermenom (vsaj pri naslednji generaciji je bilo tako)

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Jaz sem imel CRV še en model pred to. Bil sem zelo zadovoljen, čeprav poraba ni bila majhna, no pa taktrat še ni bilo take krize, štirikolesni pogon je(ne stalni) kot veš, vendar se moraš zavedati, da to ni terenec v pravem pomenu besede. Na asfaltu se dobro obnese, dočem ne računaj na brezpotja ali obiske kakšnih zakotnih zidanic. Meni je bila znamka Honda všeč in mi je še. Imel sem 3 Honde, z vsemi zelo zadovoljen. Ni pa poceni vzdrževanje!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
Avtor: koliko ti je se sprejemljiva poraba? Je pa to najbrž res bolj soft terenec.
Ex sosed je imel tvojo kombinacijo, prvo generacijo. Poraba mislim da okoli 12.
Sicer pa pri taki km kot jo je naredil tvoj prodajalec, je o porabi bz govoriti. Toliko kot ga je na leto stalo gorivo, ga je tudi registracija, amortizacija pa vsaj 2x toliko. In je tiste dva litra višja poraba drobiz ( 200€, pri letnem strošku cca 4000€)

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Avtor: koliko ti je se sprejemljiva poraba? Je pa to najbrž res bolj soft terenec.
Ex sosed je imel tvojo kombinacijo, prvo generacijo. Poraba mislim da okoli 12.
Sicer pa pri taki km kot jo je naredil tvoj prodajalec, je o porabi bz govoriti. Toliko kot ga je na leto stalo gorivo, ga je tudi registracija, amortizacija pa vsaj 2x toliko. In je tiste dva litra višja poraba drobiz ( 200€, pri letnem strošku cca 4000€)

Ne rabim terenca. Vem, da ima tale bolj za en vzorec 4x4, ker se visko vklopi ponavadi, ko je ze prepozno. Visja oddaljenost od tal mi cisto ustreza. Zidanice nimam.
smile-1.gif

Ne vem cemu zasmehovanje 4 stopenjske avtomatike z overdrive-om in pretvornikom navora. Taksen clovek avtomatika se vozil najbrz ni in mu je vse v stevilkah. Taksnim ljudem lahko pravimo ovce, ker jih premamijo zgolj novejsi avtomobili in obljube o oh in sploh. Res je 2.0 prostornina za taksen menjalnik ze minimum ampak tale ima elektroniko nastavljeno na doseganje visjega navora v nizjih obratih in ne na dirkaske uzitke.

10 litrov mi je cisto sprejemljiva poraba. Imam 80% relacij zato mislim, da ne bo tezko doseci se kaksen liter nizjo. Premisljujem, ker imam priblizno toliko starega dizla in sem vanj zmetal ze toliko denarja. Zakaj? Za dva litra nizjo porabo?!

Cena bi bila okoli 9-10 jurjev.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Koliko je bil razbit in kje? Kje je poskodovan? Lahko zagotovi, da so kilometri realni?

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Starši imajo 4 leta starega CR-V-ja. Zelo nezadovoljnji, po 4 letih so se začele pojavljati pikice rje zadaj na vratih prtljažnika. Turbina šla kmalu po nakupu, zamenjano garancijsko, pred dvema mesecoma je crknil še računalnik turbine oz neka elektronika. Avto ima prevoženih 120.000km.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
2.2 CDTi? Znanec ima takšnega kot je omenjen v tej temi s tem motorjem in je bilo izrednih popravil že tudi za malo morje, kar me precej čudi glede na to da v Accordu ti motorji veljajo za precej zanesljive. Je pa tudi res da ga uporablja za to čemur je tak avto namenjen.

map

Guru
6. jul 2008
7.865
1.965
113
najrajš na babi
Lej nisem lastnik. Če te karkoli zanima ga pokliči. Pa da ne bluzimo na pamet si vzam čas, pa familjo za spremembo pelj na izlet na dolenjsko. Verjemi ne bo ti žal. Pa še kej ti bo o avtu povedal.

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Citat:
Uporabnik map pravi:
Lej nisem lastnik. Če te karkoli zanima ga pokliči. Pa da ne bluzimo na pamet si vzam čas, pa familjo za spremembo pelj na izlet na dolenjsko. Verjemi ne bo ti žal. Pa še kej ti bo o avtu povedal.

Ne, me ne zanima. Ampak, ce se tako trudis in imajo vsi nekaksne prijatelje, ki rabijo pomoc na forumu in se trudite za njih, potem se prevzami odgovornost. Briga mene ena tretjerazredna mazda. Zaradi mene lahko prijatelj pocaka na prvi maj in kresove.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
Zavajal sem te. Imel je crv s cvt menjalnikom. Osebno pa sem 4 leta preganjal 3?stopenjskega avtomatika v paru z 2,0 motorjem madeinjapan

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik jjernej pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:

Ne, me ne zanima. Ampak, ce se tako trudis in imajo vsi nekaksne prijatelje, ki rabijo pomoc na forumu in se trudite za njih, potem se prevzami odgovornost. Briga mene ena tretjerazredna mazda. Zaradi mene lahko prijatelj pocaka na prvi maj in kresove.

467716-post_slo.gif

Drgač pa CRV al pa Forester!
zmaga.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Forester je zakon - ravno sedajle sva imela malo veselja
cheer.gif

Forester je lahko bencinar, če pa bo dizel, pa obvezno EURO5 model (letnik 2010 in naprej).