Honda Accord

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Gledam, koliko denarja prihranim, če ne kupim novega avta...
tongue-1.gif

In med zanimivejšimi se mi zdi novi Accord. Znamka mi je postranskega pomena (beri: ni važno ali je Kia ali BMW) ampak Accord se mi zdi dobra izbira, ker:
#1 gre za nov model
#2 rabljeni dobro držijo ceno (npr. primerjam z Mazdo6)
#3 imajo tri različne pakete opreme, doplačaš samo za biserno/metalno barvo. Ob pogledu na "nemški" spisek dodatne opreme me namreč mine veselje do nakupa
smirk-1.gif

#4 pravijo, da so Honde kvalitetni avtomobili
#5 všečen tako zunaj kot znotraj

Torej - lastniki z izkušnjami na plan.

B.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Hmmm. ce hoces sparat, vzami prejsni model, ki je zelo ugoden. 22k€ za 2.2 CDTI.

V avtobildu pa je test ta nove honde proti pasatu in skodi superb z motoroma 1.8 TFSI. Accordu so dali najmanj pik.
Mislim, da zaradi prostornosti in manjsega navora kot tekmecoma. V porabi in voznih lastnostih pa mislim, da je bil boljsi.
Priporocam pregled celotnega testa oz. tudi kaksnega drugega, ki ni toliko naklonjen nemcem
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Hmmm. ce hoces sparat, vzami prejsni model, ki je zelo ugoden. 22k€ za 2.2 CDTI.

V avtobildu pa je test ta nove honde proti pasatu in skodi superb z motoroma 1.8 TFSI. Accordu so dali najmanj pik.
Mislim, da zaradi prostornosti in manjsega navora kot tekmecoma. V porabi in voznih lastnostih pa mislim, da je bil boljsi.
Priporocam pregled celotnega testa oz. tudi kaksnega drugega, ki ni toliko naklonjen nemcem
smile-1.gif

Ja testi , ja . Jaz sem primerjal po mojih kriterijih in sem se odločil za Accorda. Ga ni avta, ki ga ne bi spravil na 1. mesto "testa", samo malo prilagodim kriterije pa je.

Nazadnje urejeno:

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Sem podobno razmišljal in se odločil. Kar se tiče navora in ostalih pravljic je larifari. Potrebno je vedeti čemu je posamezen motor namenjen in zakaj je tako narejen. Potem se lahko odločiš.

2.0 Executive "b" je zelo dobra in racionalna izbira. Motor zelo varčen, menjalnih Hondin ( torej odličen ) počutje super, klima super, stopalke super. Včasih je servo rahlo moteč pod določenimi pogoji deluje rahlo z odporom oz. zatikajoče, sicer je odliče. Tisti čuden občutek je pri konstantni vožnji pri nizkih vrtljajih se mi zdi ( je težko definirat). Podvozje je mehko/trdo, se ne morem odločit.

Kot celota je odličen, ima manjše pomanjkljivosti ki lahko motijo ali pa ne. Npr. kakšen liter več ali manj v prtljažniku meni ne pomeni nič.

Aja sedeži so zelo udobni in zelo držijo, zelo posrečen kompromis. Kot celota je izredno posrečen, ko ga imaš nekaj časa vidiš da so tudi malenkosti dobro dodelane in kar Honda da na avto, to deluje kot se gre.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne razmišljam, vozim ga nekaj mesecev in ne en ali dva tedna kot novinarji.
cheer.gif

Stavim, da ga tehnično poznam kot noben drug, vključno z prodajalci in novinarji.

OK, ker zgleda da nisem pozbnavalec mi prosim razloži po kateri tehnologiji je izdelan izp. kolektor?
Ali pa kako ima rešeno klenkanje ? ali pa....

No zdaj bomo pa hitro ugotovili kdo naklada in kdo v resnici kaj ve
evil.gif

btw, kakšno Hondino rešitev spoznam včasih tudi precej pred začetkom proizvodnje.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
če si strokovnjak zakaj sploh sprašuješ tu gor?
Se ne moreš odločiti, ga ne moreš prehvaliti ali si pač prodajalec hond, ki jo pač propagira ne želi pa da se to ve,...

b

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
In kaj tebe moti ? Človek je vprašal, jaz sem mu odgovoril ( med drugim kot lastnik in ne prodajalec , ker to tudi želi ). Tako lahko dobi informacijo iz prve roke.

Prosim, preberi bolje. Če bi prebral ne bi napisal napačnih predvidevanj.
rolleyes-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Prosim vzdrži se neumnih komentarjev. Tema je nekaj drugega.

Ali te moti če katero stvar izvem precej pred drugimi ??

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Je kdo ze vozil ta nov model, po moznosti 2.4? Je v ozjem izboru za moje novo vozilo, ampak me zanima ali so vse "igracke" - ki sicer zvenijo fenomenalno - vredne svojega denarja - ali je bolj smortno vzeti "navadnega" Executive....

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Mene je mikal 2.4,priznam, vendar je zmagala racionalnost. Za dodatne igračke pa moraš sam oceniti ali jih potrebuješ, sicer pa delujejo. Po nekaterih državah imajo te elektronske dodatke tudi v nižjih opremah in motorju. Tam je tak nakup cenejši ( torej npr. 2.0 motor in ne vsa oprema, vendar z el. )pomagali

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
@miha: hvala za izčrpno mnenje. Executive B tudi meni na prvi pogled deluje "best buy". Koliko pri tebi znaša avtonomija (km na tank)?

@ostali: preberite prvi post, tam za mnenje prosim lastnike novega Accorda. Cajtunge znam brat tudi sam.

B.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne boš verjel, lahko tudi več kot 1000 km po podatkih rač. in če pelješ lepo. Povprečna poraba se zaenkrat ujema z izračunano, rezervoar ima po moje 70 l ali več in ne 65 kot piše v podatkih. Grem še točno pogledat in ti ponovno javim.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Avtonomija je pri meni trenutno okoli 850 km, če pustim približno pol rezerve ali malo več- recimo 50-60 km. Vožnja mešana, tudi precej kratkih relacij kjer avto sploh ne porabi veliko. Za moje pojme porabi zelo malo, npr. na relaciji po omenitvah na lokalnih cestah ( s tem da prehitiš prepočasne ) porani lahko tudi pod 6 l. Če greš na avtocesti malo bolj potem naraste poraba, pa ne veliko.

Trenutno iztačunano povprečje je 7,65l od vseh km, po računalniku je 7,4-torej malo manj. Če gledam posamezne rezervoarje zgreši prakrično 0 ali pa celo 0,4 zadnjega. Ne vem zakaj , očitno sem cev bolj napolnil, zadnjič pa je bila manj ter očitno je bil tudi rezervoar enkrat bolj skrčen.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
verjetno si imel z zadnjim tankom več 'mestne' vožnje...

že nekaj jih je reklo da jim BC načelom akaže OK, le kadar je veliko speljeval poraba odstopa (Zgleda da BC rahlo zje.be speljevanje in zaviranje)...(iz ust uporabnika Civic-a 1.8 - nov model).

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
jp...pri hondinih novih dizlih je navor razporejen tako da vleče od začetka do konca in ne tako kot pri ostali večini ko ti butne pol pa nikamor. edina slaba lastnost novega arcode, ki mene moti je zaviralna pot, ki je daljša kot pri konkurenci in pa cena dizlov, ki so tudi do 8.000€ drazji od bencinarja z isto opremo. v pospeških pa se lahko passat al pa kj podobnega kr skrije...pa brez pretiravanja. pa ta test je nemški....me zanima kako bi bil novi acord vs passat ocenjen na japonsem...verjetno obratno.