A so ti vsec?Maš še kake linke na to temo/obdobje?
No tu imas se enega (s pravega medija in z druge strani): http://nova24tv.si/slovenija/joze-d...editi-po-tvoji-sanjski-poti-nadzgodovinarice/
A so ti vsec?Maš še kake linke na to temo/obdobje?
Kaj ti menis?Pa ja....zanima me kaj je bilo pred "jajcem"....
Vcasih je fanj prebrati stvar brez, da ves kdo je avtor in od kje prihaja (recimo kateri časopis/portal). V bistvu, ko bom imel cas/voljo bi sel skozi vse, članke vključno z odgovori/debato z druge strani.Priznam , da ko sem bral tvoj članek iz Dela.....da sem šele na koncu pogledal kdo je avtor.....in bil malo presenečen.....ker drugače teta Spomenka ni ravno tako nevtralna kot je bila tu....
Tako kot v članku......da je zgodovina zelo enostranska......kot posledica ker levi in desni kontrirajo en drugemu in se nikamor nič ne premakne.Kaj ti menis?
Se strinjam glede tega da daš "biase" na stran....Vcasih je fanj stvar prebrati stvar brez, da ves kdo je avtor in od kje prihaja (recimo kateri časopis/portal). V bistvu, ko bom imel cas/voljo bi sel skozi vse, članke vključno z odgovori/debato z druge strani.
In ja Spomenka je bolj "ne na tvoji strani", a je poročena z enim, ki je bolj s tvoje strani. Si predstavljam, da morata/morajo imeti zanimive debate.
3/ Likvidirana mora biti bivša inteligenca, ki ni več 100% navezana na KPS oz. ki ni v njej včlanjena. Tu ne more biti merodajno samo platonično simpatiziranje z OF. Toleriranje takšnih neodločnih elementov bi znalo imeti za uvod, da se v novi sovjetski državi tvorijo prvi kadri nergačev in nezadovoljnežev.
Že tisočkrat dokazan ponaredek. Daj napiši še kaj o Štefkinih milijonih v Južni Ameriki.boc
Nekaj novega Bere se ko Holokaust nad lastnim narodom...katerega KAO ščitiš!
Če je Kardeljev ukaz o “čiščenju” pristen, bosta v brezno sramote zgrmela mita o OF in NOB
Ni za kaj.Hvala za namig.
Sicer pa, si gledal film Samuelov sin?
Ta "ukaz" je že star in razkrinkan.Ta bedarija o ukazu, naj se pobije vse duhovnike, kmete in vse, ki so proti komunistom, se piše že leta.
Navedi kak vir, kako so se ravnali po teh navodilih in množično pobijali duhovnike:Aja? Pobili so 10000 Slovencev in Slovenk vsaj tri četrt od tega je nedolžnih. Mal si preberita kako so delali v Teharjih. Aja, zakaj so zažgali nadškofa Volka, zakaj so bili duhovniki kateri niso bili pri kolaboraciji po 5+let v prevzgojnih taboriščih?
Tudi tistega župnika iz fare moje mame, ki je pri vsaki pridigi vpil: "Sedem let odpustkov za vsakega ubitega gošarja!", je mama še leta po vojni videvala, da hodi naokoli. res pa je, da ni bil več župnik.Razkritje arhivskih dokumentov, iz katerih izhaja, da je vrh slovenske partije z Edvardom Kardeljem na čelu ukazal Ozni, komunistični tajni policiji, naj brez milosti in po hitrem postopku “počisti” z nasprotniki komunizma, duhovščino, meščanstvom, kapitalisti in ostalimi “sovražniki ljudstva”,
boc ko sva prej govorila o teti Spomenki.....oz njenem pismu v Delu.....tam ta teta omenja kako so se ubistvu komunisti borili za narod....in za njegovo dobro.
Pa to nekako ko se poglabljaš v njeno čtivo niti ni res.....več kot bereš.....večx prebereš da bomo ubistvu sovijetski satelit....ok razen potem po 1948 je blo drugače najbrž...oz 105%
Nekaj novega Bere se ko Holokaust nad lastnim narodom...katerega KAO ščitiš!
Če je Kardeljev ukaz o “čiščenju” pristen, bosta v brezno sramote zgrmela mita o OF in NOB
Duhovnik Ivan Gerič v "Moji spomini" piše, kako je šel s še nekaj somišljeniki po prvi svetovni vojni (takrat še ni bil duhovnik) v Lj, da bi Prekmurje priključili novi državi Jugoslaviji. Pomagal je pripraviti tudi dokumentacijo za mednarodne ustanove, ki so o meji odločale. Madžarska ni dobila Prekmurja samo zato, ker je bilo to gosto naseljeno in se je tam dalo daleč preveč vojakov vpoklicati. Velike sile pa so se bale moči bivših sil osi.prav tako nekateri zgodovinarji trdijo, da Slovenija ne bi dobila Prekmurja brez katoliških duhovnikov.