Hofer zunanji disk?!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
No ja, Medion je recimo nemška firma, ki je imela lani na cebitu celo precej velik razstavni prostor. Nekako si ne predstavljam, da bi sedaj pa prodajal čisti krš...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Medion so v F1 sponzorji tudi Force India.. tako, da res ne morejo biti eni smugljavci in jim ocitno dobro laufa
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Prav nič ni narobe s tem diskom, čist enak in enako deluje kot v Seagate ohišju.. Znanci so tudi kupili že v Hofer akcijah nekaj Medion računalnikov (sicer ne prenosnikov) in so vsi izredno zadovoljni, ni še bilo reklamacij.. Druga ni za pričakovati, saj je Medionovo le ohišje, ostalo pa so tako ali tako znamke not.....

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
...ampak dopovej to nekaterim, ki trdijo svoje...

Sicer pa.. brezveze se ubadati z njimi. Naj kupujejo ENAKE izdelke po visjih cenah, ce zelijo. To ni tvoj problem
wink-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Prav nič ni narobe s tem diskom, čist enak in enako deluje kot v Seagate ohišju.. Znanci so tudi kupili že v Hofer akcijah nekaj Medion računalnikov (sicer ne prenosnikov) in so vsi izredno zadovoljni, ni še bilo reklamacij.. Druga ni za pričakovati, saj je Medionovo le ohišje, ostalo pa so tako ali tako znamke not.....

To seveda ni res... Nimam nic proti znamki ampak pogosto je v notranjosti izvenserijska roba (mb, gpu, ....). Ne trdim da je slabsa/boljsa ampak drugacna. Glede na stiskanje cene bi prej rekel da je slabsa.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Pri računalniku verjamem. Pač je namesti asus plate notri asrock, ipd...

Ampak pri disku. Seagate je seagate, ne verjamem, da se bo šel seagate jebat z navzven istimi izdelki, pa drugimi čipi. Je pa res, da je verjetno v samem medion ohišju elektronika, ki je lahko "slabša" kot pa tista v original seagateovem zunanjem disku.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:. Glede na stiskanje cene bi prej rekel da je slabsa.

to je tvoja tolažba zato ker veš da te vsi ostali trgovci nategujejo z nerealno visokimi zaslužki, samo neupaš naglas priznat.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Pri računalniku verjamem. Pač je namesti asus plate notri asrock, ipd...

Ampak pri disku. Seagate je seagate, ne verjamem, da se bo šel seagate jebat z navzven istimi izdelki, pa drugimi čipi. Je pa res, da je verjetno v samem medion ohišju elektronika, ki je lahko "slabša" kot pa tista v original seagateovem zunanjem disku.

Mislim sem na izvenserijski model iste znamke... Nazadnje je bila to neka xyz verzija MSI maticne in graficne.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ne, že nekaj časa nisem nič okoli seagatea bral. Lahko me pa razsvetliš
smile-1.gif

Bricked Barracudas get firmware fix
Tuesday, 20 January 2009 05:21

Segate's firmware fix reportedly bricks drives
Wednesday, 21 January 2009 09:08

Seagate to issue another fix for Barracudas gone belly-up
Wednesday, 21 January 2009 19:54

Seagate to move from 5 to 3-year warranty
Tuesday, 16 December 2008 12:00

evil.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Kaj misliš z "izvenserijski"? Ravno serijski modeli so ponavadi cenejši.

Narejen za dolocenega podizvajalca/trgovca.... Stroskovno naravnana proizvodnja verjeno
grin1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Torej enako kot za Dell (in ostale večje sestavljalce računalnikov), kjer verjetno z razlogom nadvse neradi objavljajo (ali sem jaz slep?) modele matičnih plošč (in morebiti še ostalih komponent, za katere manj uki uporabniki sploh ne vedo, da obstajajo), ki so vgrajene v njihove (po možnosti še dražje) desktop mašine?

Stalna praksa, ki očitno zadovolji večino običajnih uporabnikov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Se strinjam da so v teh "znamka PC-jih" dostkrat izvenserijske plate. Ampak kot je omenil Dzexon, za normalnega uporabnika to ni nekega posebnega pomena. Zakaj? Naj mi nekdo pove kakšna je razlika med plato za 100€ ter za 300€? Praktično je ni, RAZEN da lahko na plati za 300€ procesor navijaš do nezavesti ter imaš gori "KUP" bombončkov, ki pa jih ne boš verjetno nikoli rabil. Pustimo zdaj pripovedke o stabilnosti itd.. Danes so bolj ali manj vse plate stabilne.. Osebno si lastim iMac ker mi odgovorja zaradi svoje tišine ter ker ne zavzema veliko prostora, če pa bi si še kdaj umislil PC pa bi mi bila plata zadnja stvar! Malo drugače je pri izvenserijskih grafikah ki pa so velikokrat se "oskubljene" ampak kot sem rekel, odvisno za kaj kdo uporablja računalnik oz. kaj mu je pri njem prioriteta....

Lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.