Hofer zunanji disk?!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Juh...

H. s5 pripravlja veselico?! 640GB v zunanjem eSata + USB 2.0 ohišju.

Bo to pravi nakup? 750GB Tevion mi počasi postaja pretesen...
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Zakaj pa ne! Zraven pa še kilo kruha in kumare.

Samo počakaj, da bo kdo napisal količna je cena za tak disk v .AT in kako slovenski hofer nateguje vse
frown-1.gif

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ko boš enkrat uporabil eSATA, ti bo tistile »sicer nima« šel blazno na živce.

Seagate ima druge atribute, kot je 5 letna garancija ter kakovstnejše izdelano ohišje ter uporaba materialov.
Kolikor vem, da Hofer 3 leta garancije...
rolleyes-1.gif

Vem pa, da pri eSata stvari hitro tečejo.
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Hofer se itak ve kakšna štacuna je in kakšna kvaliteta se prodaja.

Pač masa, poceni izdelava, poceni roba. Poleg klobas.

Kdor resno razmišlja bo itak vzel kaj boljšega, recimo WD passport ali pa tole od seagate-a. Pri nekaterih ni cena prvi faktor. Kdor pa rabi samo "tak", da si malo snema filme sem pa tja, pa mu je vseeno kak pa kaj, itak bo čez leto dni kupil novega
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kvaliteta ?
WD ?
Seagate ?

Zdaj že drugič vračam WD USB disk na popravilo. (pa onega z internega s SATA sem tudi pred mesecem dni).
O Seagate Freeagent pa sem tudi dovolj v blogih prebral. Hvalabogu z njim nimam lastnih izkušenj.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Hmm... V prejšnji H akciji je bil v Tevion ohišju SAMSUNG HD753LJ (750GB/7200rpm/32M).
Sam disk se je prodajal do 150€, tu pa si ga dobil z ohišjem vred za 100€.
Pa tudi ocene diska po forumih so bile vzpodbudne.

Bo treba počakat in videt kaj se bo vrtelo v tem ohišju...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
In disk to ugotovi in crkne ?
Če bi bil drug uporabnik, ne bi po pol ure uporabe crknil ?
Ima detektor ?

(in ja, o tem poročajo power userji, ker laiki pač ne morejo ocenit ali ima disk sporadične defekte ali pa so oni kabel narobe priklopili ali pa električna napetost niha, pa tudi če bi, o tem ne bi znali ali imeli volje kam poročat. To nič ne spremeni dejstva, da tile diski veselo crkujejo. Enako kot Tevion/Medion.)

PS: Kakšni večmesečni "maintenance" pa izvajajo na http://websupport.wdc.com/forum/ ?
PPS: Kako lahko za prekinitev RMA postopka rabijo tedne ? Sploh odgovora tipa "bomo posredovali...." niso poslali.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ti na tevionu dela eSata? Me namreč ne, pa še nekdo je na tem forumu jamral, da mu ne. Sicer še nisem potreboval. Samo v opozorilo, da predno nafilaš disk, preveriš in po potrebi vrneš/daš na servis.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Kar se tiče podatkov na disku se pa strinjam. Morajo biti zanesljivo zapisani.

Jaz sem kupil tisti disk iz Hoferja pred nekaj meseci, ko je bila akcija. Če se prav spomnim 750 GB za 99 EUR in mi res zelo dobro dela. Doslej sem ga nafilal malce nad polovico. Niti nepotrebnih podatkov doslej nisem rabil dol brisat.

Tudi dovolj hiter je, čeprav uporabljam USB. Upam, da mi bo še dolgo služil.

Lep pozdrav!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hofer se itak ve kakšna štacuna je in kakšna kvaliteta se prodaja.

Pač masa, poceni izdelava, poceni roba. Poleg klobas.

Kdor resno razmišlja bo itak vzel kaj boljšega, recimo WD passport ali pa tole od seagate-a. Pri nekaterih ni cena prvi faktor. Kdor pa rabi samo "tak", da si malo snema filme sem pa tja, pa mu je vseeno kak pa kaj, itak bo čez leto dni kupil novega
wink-1.gif

Spet pretiravaš. Moje izkušnje z Lidlom in Hoferjem so povsem korektne. Menim celo, da prodajajo povsem kakovostno robo, ki je cenovno krepko pod tistim, kar nam prodajajo naši vrli veletrgovci.

A nas mogoče poskušaš prepričati, da je enak Seagate disk v Comtronu iz nenadkriljivo bolj kakovostne proizvodne linije, kjer ob traku cvetijo marjetice, delavci kasirajo 5000 EUR plače, vsak disk pa gre še skozi 473 kontrol?

Prosim te, no. Kvečjemu sta oba enako kakovostna ali zanič, kakor želiš. Četudi bi obstajala B kakovost teh diskov sem prepričan, da se naši vrli prodajalci shitty računalniške opreme ne bi obirali niti za trenutek pri odločitvi, kaj naročiti - kakovost A po ceni A ali kakovost B po ceni B. Seveda bi vzeli kakovost B po ceni B, prodajali pa bi ga po ceni A ali še dražje.

Je žalostno, a bolj zaupam kakšnemu Hoferju ali Lidlu kot pa npr Comtronu, Big Bangu ali Mercatorju.

Poleg tega poglej ceno. To je potrošna roba. Jaz iumam doma dva diska, oba WD My Book. Eden ima 250 GB in je star kakšni dve leti. Dela brez problemov, ima samo USB 2.0 izhod. Trenutno ga uporabljam kot back up disk za Appleov Time Machine. V tej vlogi je neopazen in deluje perfecto.

Imam še WD My Book Studio 1 TB s Firewire 800, zanj sem plačal 170 EUR, a se resno sprašujem čemu. Raje bi kupil 2 prej omenjena v Hoferju in bi imel 1,5 TB za isto ceno. Glede hitrosti pa mi je povsem vseeno ali mi bere s 50 MB/s ali 30 MB/s.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
A nima hofer te medion firme, ki ravno ne blesti po kvaliteti?

Anyhow, kdor za hrambo podatkov uporablja "mainstream" diske, še posebaj te iz hoferja, si je pač sam kriv za posledice, oz izgubo le-teh. Če je na disku pr0n je itak vseeno, za kaj resnega pa mora biti drugače poskrbljeno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A nima hofer te medion firme, ki ravno ne blesti po kvaliteti?

Anyhow, kdor za hrambo podatkov uporablja "mainstream" diske, še posebaj te iz hoferja, si je pač sam kriv za posledice, oz izgubo le-teh. Če je na disku pr0n je itak vseeno, za kaj resnega pa mora biti drugače poskrbljeno.

Kaj pa WD ali Seagate vgrajujeta? Heavy duty extreme turbo server edition?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.