Hofer - Polnilnik za avtomobilske akumulatorje

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
hysterical-1.gif

Si pa zabaven, to pa ti moram priznat, No, saj bi ti že prej povedal, čeprav bo počasi začelo izgledat, kot da se baham, ker sem že toliko krat povedal - doma imamo pooblaščen servis akumulatorjev Topla, Varta, Fulmen ter Dynamic. Ne pišem neumnosti, ampak večletne lastne izkušnje. Bo dovolj?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Pa bi si mogoče še ti vzel čas in odgovoril na moja vprašanja, ali bomo ostali pri enem odgovoru in en kup crapa?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Kakor sem napisal, sem mislil za motor.

Torej nekje od oktobra do marca imam jaz v povprečju motor neuporabljan, torej akumulator stoji v motorju, ga tudi ne odklapljam. Torej nekaj vprašanj:
1. Koliko bi bila nekje povprečna življenjska doba akumulatorja, če ga pustim notri, motorja pa v teh mesecih ne prižgem?
2. Koliko bi s tem polnilnikom podaljšal življenjsko dobo akumulatorja?
3. Je ta polnilnik ugoden nakup?
4. Koliko to kaj pokuri elektrike, če bi imel to priklopljeno non-stop 5 mesecev?
5. Je kaj narobe, če imaš to napravo priklopljeno na akumulator, ta pa je še vedno priključen na motor (iz nekaterih motorjev je pač zamudno ven jemati akumulator)?
6. Glede na vsa ta vprašanja je verjetno bolj smotrno se sploh ne ukvarjati s tem in ko akumulator počepne, ga pač samo zamenjaš?

Lp

Sicer ti je v splošnem že Samojed odgovoril in tudi lepše bi lahko vprašal (zgornji post), ampak naj ti bo.

1) Težko reči, vsekakor bi se zelo skrajšala.
2) Težko teči, v bistvu bi s takim početjem bateriji zagotovil normalno življensko dobo. Na področju motorističnih baterij nisem ravno na tekočem, mislim pa, da je povprečna doba cca 5 let.
3) Če mene vprašaš, ni. Jaz bi raje dal nekaj € več in kupil pravi polnilec, kajti to je kvečjemu vzdrževalec. Za samo "vzdrževanje" baterije pa bo dovolj.
4) Ne bi vedel, potrebno je pogledati koliko toka potegne v standby-načinu in potem izračunat. Ni pa ravno priporočljivo imet zadevo več mesecev priklopljeno IMHO.
5) Ni narobe, to lahko počneš brez problema.
6) Ni, ker lahko akumulator počepne v najbolj neželenem času.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.454
146
63
KSZ

No jaz sem ga danes kupil v Hoferju za 20€ ..zadnje 3 so še imeli. Skratka, mislim da bo uredu da bom cez zimo pustil motor nanj priklopljen, bom pa dal magar timer da mi 1x tedensko spusti elektriko čez pa je ... pa mi bo zihr akumulator na motorcku zdrzal dlje.
Pa tut, za 20€ , 3 leta garancije, mislim da bo OK stvar.

Škoda edino da nima poleg kaksnega konektorja, da bi ga priklopil na accu in dal prikljucek nekam na bolj dostopno mesto,...bom mogoce se sam spravil enkrat to spacati, tako da ni treba vedno sedeza dol šravfati.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Imas "cigaretno" vticnico ?
Razmisli o vgradnji. ker ti bo mogoce se kdaj prav prisla npr. za kaksno luc pri kampiranju,...
Na polnilec pa zmontiras vtikac in si zmagal
cool-1.gif

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
A ma kdo ta polnilec? Jaz sem kupil in mi ni jasno nekaj. Akumulator se je polnil pač celo noč in je iz 10.5V na začetku polnjenja, kazalo danes ob 10 zjutraj, 14.1V in 4 od 5 črtic polne. Sedaj pa kar naenkrat kaže 12.2V in samo eno črtico...čudno je tudi da nekje vsake 2 minuti polnilec spušča nek zvok, kot bi se resetiral polnilec (tole že od začetka), vendar pomoje je to normalno.