ne gre toliko za velikost, gre bolj za odtenek barv. v službi smo za v sejno sobo nabavili tega mediona 65". ker je tv 4K, je slika z računalnika odlična, kar se tiče aplikacij word, excel ali adobe acrobat. tudi risbe iz autocada so lepo prikazane. po drugi strani pa, ko sem zagnal video iz youtuba, so bile barve nenaravne, povsem neprimerljivo z mojo panasonicovo plazmo.
Zanimivo bi bilo naredit meritve koliko svetlobe se odbije od stene in koliko jo emitira tv ekran. Tako na oko bi rekel da je precej razlike.Po tej tvoji teoriji potem projektorji sploh obstajali nebi. Gledam 3.2m (128") diagonalo na slabe 4m. Po tvoje bi moral bit že slep
3 do 3.5m
Za alter merila je 55" premalo, tako da še podnapiaov ne vidiš brat, vem ja.
Tudi mene zbode v oči pri zelo svetlih scenah - kakšne svetle reklame ali ko gledaš film in luči od avta ali kakšna svetilka sveti direkt v kamero Gledam 65 iz cca 3,5m. Nikakor ne uspem naštimat tvja, da se to nebi dogajalo. Če znižam black level ali brightness, je pa vse skupaj preveč temno.Jaz sem presedlal iz 37 na 55 col. In pri tisti plavi reklami od telekoma se mi še zdaj zdi da me zbode v oči. Pa ne pretiravam z svtlostjo. Tak da preveč pretiravat z colami ni pametno.
Ki se vsako desetletje podvoji. Kmalu bo razdalja enaka diagonali.industry standard je diagonala x2, nima to nič z alterjem
od kdaj ima diagonla veze z jakostjo svetlobe?
Vsekakor je razlika, ampak saj so vendar zato možne nastavitve, da si vsak posameznik prilagodi svetlobo, kontrast, barve itd po svoji želji.Ne mi rečt, da tv z enako močnimi lučmi z diagonalo 165cm v oči bode enako kot tv z diagonalo 120cm?
3 do 3.5m
Za alter merila je 55" premalo, tako da še podnapiaov ne vidiš brat, vem ja.