HOFER in LIDL

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.211
5.858
113
To, da se jih ni dalo dobit je ena navadna laž. Še celo sami smo jih delali in to Levis v Varteks Varaždin. Tako, da ne govorite nekaj na pamet in ne pretiravajte.
no no....

Farmerke su se uglavnom kupovale u Italiji, najčešće u Trstu, od uličnih prodavaca na trgu Ponte Roso.

U prodavnicama širom Jugoslavije farmerki uglavnom nije bilo, a kada bi se i pojavile, bile su neverovatno skupe.

Levi Strauss & Co. je licencni ugovor sa Varteksom potpisao tek 1983. godine.
Lee Cooper se od 1982. godine proizvodio u beogradskoj fabrici Beko, ali ga je bilo teže nabaviti u ostalim delovima Jugoslavije.
Wrangler farmerke proizvodile su se u tadašnjoj SR Makedoniji, ali nisu bile široko dostupne za kupovinu.

Kod sva tri proizvođača, zbog nedostatka deviza, redovno su se javljali problemi sa nabavkom konca za farmerke, kao i sa njegovim kvalitetom.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.138
740
113
no no....

Farmerke su se uglavnom kupovale u Italiji, najčešće u Trstu, od uličnih prodavaca na trgu Ponte Roso.

U prodavnicama širom Jugoslavije farmerki uglavnom nije bilo, a kada bi se i pojavile, bile su neverovatno skupe.

Levi Strauss & Co. je licencni ugovor sa Varteksom potpisao tek 1983. godine.
Lee Cooper se od 1982. godine proizvodio u beogradskoj fabrici Beko, ali ga je bilo teže nabaviti u ostalim delovima Jugoslavije.
Wrangler farmerke proizvodile su se u tadašnjoj SR Makedoniji, ali nisu bile široko dostupne za kupovinu.

Kod sva tri proizvođača, zbog nedostatka deviza, redovno su se javljali problemi sa nabavkom konca za farmerke, kao i sa njegovim kvalitetom.
Lee prisegal ce glih ni blo pa Wrangler

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.542
6.175
113
To prepucavanje s katerim je začel zakon prepričan v svoj sveti prav, je za temo povsem nepomembno.
Meni je bilo pred 30-imi leti v avstrijskem hoferju fascinantno, kako je prodajalka klofala cene za račun. Vse je znala na pamet. Takrat sva s sodelavcem nakupovala predvsem kake sladkarije. Danes razmišljam, da so sicer res imeli nekaj različnih čokolad, ampak najbrž so vse iste teže imele isto ceno in je zato lahko vedela cene na pamet. Vseeno je bilo nekaj 100 različnih artiklov.
Ali so se hoferji v tujini sedaj tudi spremenili v smeri naših? Prejšnja leta so si bile trgovine dokaj podobne. Tudi v Angliji sem se v aldiju počutil "domačega".

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.615
4.827
113
Ne smo imeli petrolejke. Pa maslo sem prvič videl leta 1991 ob osamosvojitvi. Mater ste eni vsekani :bonk: Pa mimogrede, če že o kavbojkah govoriš. To, da se jih ni dalo dobit je ena navadna laž. Še celo sami smo jih delali in to Levis v Varteks Varaždin. Tako, da ne govorite nekaj na pamet in ne pretiravajte.
Res jih je razumem, kdo jim je preprečeval imeti partijsko knjižico.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

irwin

Guru
13. mar 2008
2.138
740
113
Izkusnje z Lidlom povsod si bolj kot ne domac. Razlike v ponudbi artikov ( cca 50%) pa odvisne od lokalnih kupcev (domacinov). V ponudbi neprehrambenih izdelkov. V prehrambenem delu je povecini razmerje frisne hrana ali zmrznjena (predpripravljena).
V glavnem tujcu ( tako priseljenci kot popotniki) v posameznih drzavah ena od prvih izbir trgovinskih verig.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.089
7.065
113
To prepucavanje s katerim je začel zakon prepričan v svoj sveti prav, je za temo povsem nepomembno.
Meni je bilo pred 30-imi leti v avstrijskem hoferju fascinantno, kako je prodajalka klofala cene za račun. Vse je znala na pamet. Takrat sva s sodelavcem nakupovala predvsem kake sladkarije. Danes razmišljam, da so sicer res imeli nekaj različnih čokolad, ampak najbrž so vse iste teže imele isto ceno in je zato lahko vedela cene na pamet. Vseeno je bilo nekaj 100 različnih artiklov.
Ali so se hoferji v tujini sedaj tudi spremenili v smeri naših? Prejšnja leta so si bile trgovine dokaj podobne. Tudi v Angliji sem se v aldiju počutil "domačega".
Leta 1995 poleti sem bil v DE, mestece Dusseldorf v NRW (1x več prebivalcev kot LJ), trgovina Real, tam so imeli na 20-30m dolžine samo sire, ni da ni.In potem še vse ostalo od hrane, pijače, oblačil itd.

Takrat je bil v Slo 'glavni' Mercator, 5 sirov na voljo in si hitro izbral.

Audio

Fizikalc
6. avg 2007
256
37
28
Moj primarni tregovec je Lidl. Me pa moti, da je po selitvi HQ na Hrvaško sveže mleko naenkrat hrvaško.
Posledično ne kupujem več mleka v Lidlu.

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in BuDi