Hofer garancija

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tako kot si rekel! Sem mislil da bom moral s čim zagrozit pa je bil vsak pogovor s gopodično ki je zastopala hofer in mano res korekten ko so spregledali svojo napako so jo tudi sprejeli!
cheer.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
meni so dosedaj stvari še vedno menjali oz uredili takoj, tako da pohvale.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Tudi jaz imam z Bauhausom veliko boljše izkušnje z vračilom blaga oziroma garancijskimi zahtevki kot recimo merkurjem.
REs da sem imel pri Merkurju samo dve take izkušnji samo sta bili na žalost obe negativni (čeprav sem na koncu obe rešil v moj +) medtem ko sem v Bau rešil cca 3 garancije in najmanj 10 "napačnih" nakupov brez večjih težav na info pultu.....
V hoferju pa res še nisem reševal garancij (sira pa tudi nisem nazaj nesel zaradi napačnega nakupa
evil.gif
)
Imam občutek da se tuje trgovine bolj bojijo naših inšpektorjev in raznih varuhov potreošnikov (so bolj pod njihovim drobnogledom)

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v tujini se zavedajo kaj pomeni dobro ime podjetja in je konkurenca razvita in ni dogovarjanj tako kot pri nas! Tam ne šteje samo kazen ampak se najbolj bojijo negativne reklame! Zato pa tut imajo v hoferju treninge v tujini da vsaj malo mentaliteto probajo spremenit!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
No ja, pri nas ni važna reklama ampak nizka cena. Ovce bodo vedno hitele v hofer, pa če je še na tako slabem glasu. Glavno da se dobi neka jajca najceneje kot drugje.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citiram del: "Ovce bodo vedno hitele v hofer, pa če je še na tako slabem glasu."

Da ne boš ti ovca ratal. Jaz imam same dobre izkušnje pri Hoferju. Daj malo se pomiri, kje pa živiš?
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No ja, pri nas ni važna reklama ampak nizka cena. Ovce bodo vedno hitele v hofer, pa če je še na tako slabem glasu. Glavno da se dobi neka jajca najceneje kot drugje.
Ti lepo kar pri Mečkatorju ostani, pa bodi petelin. Nas ovce pa naj še kar naprej nemškutarji strižejo. Pa full se ne da nič potem na garancijo rešit
evil.gif
.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Hofer in podobni chaini bi lahko večino raznih garažnih notebook resellerjev pokopali po hitrem postopku. Ker cenam, ki jih dobijo za količine, ki jih sami nabavljajo, le-ti ne morejo niti zdaleč konkurirat.

Meni je čisto vseeno če neka roba leži zraven "hrenovk in solate". Saj to s samo vsebino nima nič.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Hofer res ni na slabem glasu, je pa zabavno videti nekatere, ki se skoraj sramujejo pojaviti tam, ker trgovina ni na glasu da je vse precenjeno tam.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A še vedno so uveljavljeni brandi predragi za njihov način poslovanja in se poslužujejo OEM izdelkov (kar se tehnike tiče). Načeloma pa s takimi izdelki ni kaj bistvenega narobe (zadeve delujejo dokler so v garanciji), vprašanje pa je kako se izkažejo na daljši rok oz. ko so izpostavljeni zahtevnejši uporabi...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz vem kako se recimo originalni HP notebooki obnašajo izpostavljeni zahtevnejši uporabi - za v smeti. Smo dobili celo serijo HP notebookov na firmo, kjer so baterije bile dead on arrival. Pa od 10 HP notebookov jih v roku 2 let 8 crkne. Jebeš tako kvaliteto in znamko. Saj cel kup premium blagovnih znamk sploh nima ne svojega razvoja, ne svoje proizvodnje. HP je recimo postal tak. Vse delajo Kitajci, le da se gor lima HP oznake. Samo, da je poceni in gredo delnice gor, čez par let bodo pa tem istim Kitajčkom, ki jim vse delajo, prodajali znamko, tako kot je to napravil IBM s Thinkpadom. Jebeš take firme, ki samo preprodajajo tuj know how, isto sranje al je HP ali Hofer, v obeh primerih firma, ki prodaja, ni imela pri razvoju in proizvodnji nič.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo niti HP niti Lenovo nimata za 800 EUR prenosnika s tako zanič tipkovnico in ohišjem... Sem v Hoferju prijel v roko ta prenosnik za 800 EUR... Saj specifikacije so spodbudne, ampak že ko sem odprl zaslon se je ohišje le-tega zvijalo, ohišje drugega dela se je zelo zvijalo, tudi kot celota se je zvijal kot bi bil iz papirja. Po taki tipkovnici (tako slabi) pa nisem tipkal že mnogo let. Res je, da ima ločen numerični del, ampak celotna zadeva je bolj namenjena gledanju kot pa resni uporabi. Žal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Nekaj je "poslovna" ali "zahtevna" uporaba, nekaj je pa to kar rabijo navadni uporabniki. Za to je solatna firma čisto ok.

Upam edino, da so pričakovanja uporabnikov na realnih tleh, ampak ko kaj crkne pa rečejo vsi "saj sem dal 3x manj"
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Za zahtevno oziroma poslovno uporabo moraš tudi pri priznanih znamkah doplačati. Imajo pa tudi firme poden modele, torej kaj je še novega.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mislim da 800 EUR ni ravno poden model niti pri HPju, niti pri Lenovo niti pri Dellu...
Vsi modeli zgoraj naštetih proizvajalcev pa imajo boljše tipkovnice in ohišja. Kaj mi pomaga 12-celična baterija, če pa ne vem koliko časa bo bila pri življenju (bateriaj pa je potrošni material, zanjo ponavadi velja krajša garancija kot na ostali prenosnik). Kaj mi pomaga prednaložen OS, če pa je delež cene v prenosniku 10 ali 20 EUR?
Meni se še zmerja ne zdi ugoden nakup... Za tale konkretni primer.