HOFER - Avstrija vs. Slovenija

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Meni pa ni jasno, zakaj se pri nas Hoferja drzi "fama" ugodnih cen, ker z izjemo enih avstrijskih zvecilnih gumijev nisem videl nicesar, kar bi bilo ugodno (ali pa vsaj bistveno ugodneje) v primerjavi s kaksnim Sparom, Muellerjem, Merkurjem ipd.??
sprasujem se.gif

Edina razlika med slednjimi in Hoferjem je v tem, da ima Hofer v prodaji "no-name" blagovne znamke. In pa da na blagajni nimajo vreck. Aja, pa da ne predvajajo glasbe (po tej poti je menda zaradi mafije (beri: Sazas) sel tudi Tus...)
grims-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
cen sicer nisem primerjala že dolgo..mi je pa ta hoferjeva "no name" znamka kar všeč, ker imam pač rada kvalitetnejši izdelek (se prebere na izdelku kaj vsebuje in tudi kje je bil narejen)..seveda pa ne kupujem v hoferju kar vsega po spisku..

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
odgovor je popolnoma preprost. V Avstiji veljajo nižje cene kot pri nas za večino artiklov. Pri nas je standard "mnogo" višji kot v avstriji in slovenec pač kupuje po naravi rad drago, ker je dobro
bonk.gif
. Trgovec na trgu vidi cene in se trgu prilafgaja, kljub temu, da je cenejši od ostalih kuje višji dobiček. Konkretno to pomeni 10 kajzeric v avstrijskem hoferju stane 65 centov, (peče jih avstrijska pekarna po hoferjevem receptu) pri nas stanejo iste kajzerice če se ne motim 95 centov (peče slovenska pekarna po hoferjevem receptu).

Dvomim, da je recept Hoferjev... Ker je poleg cene tudi ogromna razlika v kakovosti... Zemlje in kajzerice v slovenskem Hoferju so cisto zanic...kot da bi jih pekli ze pred enim tednom
smile-1.gif
... Pa se pri nas se mi zdi, da sploh nimajo pakiranja po 10 kajzaric... ampak samo po 5 ... Zemlje pa so pakirane po 10 ...

Kajzerice >> http://www.hofer.si/si/html/product_range/2744_9983.htm

20090713-dhnqb6rxhxrhfmasqeug1uh954.png

Hofer ima res zanič kruh. Ima pa zato Lidl toliko boljše kajzerice.
smile-1.gif
Njami....

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Ali ve kdo povedat racionalni razlog, zakaj so določeni artikli (gre za popolnoma enake izdelke) v avstrijskem Hoferju cenejši kot v slovenskem Hoferju?

...zanimivo...

SLO

in

AT

bonk.gif

Brez komentarja...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Razlika 40 evrov? Pri dosti večji poprečni plači in dosti večji kupni moči Avstrijcev?

Ve mogoče kdo, kje je v Celovcu Hofer?
Pokurim za 10-15 evrov goriva, za 25-30 pa greva dva na super kosilo... Ali pa tam kupiva žemljice in doma z razliko plačava eno položnico...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Mogoče ve kdo, kateri disk je v Medionovem 1,5 tera? Medion jih verjetno sam ne dela...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Določeni izdelki so cenejši, najpomembneje pa je, da so njihovi izdelki svetlobna leta pred podobnimi "no name" izdelki raznih Sparovih, Mercatorjevih in Tuševih blagovnih znamk.
Jaz v Hoferju kupujem samo tiste idelke, za katere vem, da so mi OK. Ne kar vsepoprek.
Lahko pa da kdo, ki več kupuje, gor kakšno konkretno primerjavo cen. Ne vem, npr. kila makaronov, konzerva tune, corn flakes, sladoled, čokolada itd. Taki, vsakdanji artikli.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ravno jem hoferjeve "Albert" kakse na eni strani namočene v črno čokolado. Tako dobrih nima ne Špar, ne Tuš... Imenujejo se Palazzo! Mmmmmm!

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Živila so v avstrijskem hoferju v glavnem za 10-20% dražja kot pri nas - vsaj lani je bilo tako. To velja za praktično vse izdelke, sadje, zelenjava, mlečni izdelki ipd... Zabavna elektronika je pa pogosto dražja pri nas, verjetno zato ker je avstrijski trg cenovno bolj konkurenčen kot naš kjer uvozniki rubijo trgovce/kupce.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hitro mi naj pove kdo gre v bližnji prihodnosti kaj gor v Avstrijski Hofer da bi mi pogledal za eno čokolado če jo imajo, saj so jo pri nas umaknili iz prodaje? HVALA

erikson

Guru
25. avg 2007
22.715
6.484
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Razlika 40 evrov? Pri dosti večji poprečni plači in dosti večji kupni moči Avstrijcev?
Pošteno bi bilo tudi napisati, da je za ostale izdelke (računalnik, monitorja, tiskalnik, ...) cena enaka.

Ali se za disk pri nas plača davek na podatkovne nosilce, pri Avstrijcih pa ne?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hitro mi naj pove kdo gre v bližnji prihodnosti kaj gor v Avstrijski Hofer da bi mi pogledal za eno čokolado če jo imajo, saj so jo pri nas umaknili iz prodaje? HVALA

Sem skoraj vsak teden v Avstriji na kopanju. Tako da lahko grem pogledat
smile-1.gif