HOFER - Avstrija vs. Slovenija

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ali ve kdo povedat racionalni razlog, zakaj so določeni artikli (gre za popolnoma enake izdelke) v avstrijskem Hoferju cenejši kot v slovenskem Hoferju?

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Razloga sicer ne vem, vem pa, da velja isto za LIDL. In to razlika za določene artikle ni majhna...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno je razlog podoben temu v Mercatorju, kjer se cene od stacune do stacune razlikujejo... Recimo doloceni izdelki so lahko cenejsi v Mercatorjevi Hipermarketih kot pa recimo v navadnih supermarketih ali se manjsih marketih (konretno vem za razlike med Hipermarketom Siska in Mercator Centrom Medvode...
smile-1.gif
...

Prav tako so recimo razlicne cene v Mediamarktih v Nemciji ...

Pac taka je strategija posameznega trgovca ...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
odgovor je popolnoma preprost. V Avstiji veljajo nižje cene kot pri nas za večino artiklov. Pri nas je standard "mnogo" višji kot v avstriji in slovenec pač kupuje po naravi rad drago, ker je dobro
bonk.gif
. Trgovec na trgu vidi cene in se trgu prilafgaja, kljub temu, da je cenejši od ostalih kuje višji dobiček. Konkretno to pomeni 10 kajzeric v avstrijskem hoferju stane 65 centov, (peče jih avstrijska pekarna po hoferjevem receptu) pri nas stanejo iste kajzerice če se ne motim 95 centov (peče slovenska pekarna po hoferjevem receptu).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ko sem prejšnji teden šel v celovec sem največ prihranil na bencino, saj je imel schell ceno ,95 centov za liter bencina, potem pa ikea nekaj prihranil, metro nekaj prihranil in na koncu še v hofer in še tam nekaj prihranil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
odgovor je popolnoma preprost. V Avstiji veljajo nižje cene kot pri nas za večino artiklov. Pri nas je standard "mnogo" višji kot v avstriji in slovenec pač kupuje po naravi rad drago, ker je dobro
bonk.gif
. Trgovec na trgu vidi cene in se trgu prilafgaja, kljub temu, da je cenejši od ostalih kuje višji dobiček. Konkretno to pomeni 10 kajzeric v avstrijskem hoferju stane 65 centov, (peče jih avstrijska pekarna po hoferjevem receptu) pri nas stanejo iste kajzerice če se ne motim 95 centov (peče slovenska pekarna po hoferjevem receptu).

Dvomim, da je recept Hoferjev... Ker je poleg cene tudi ogromna razlika v kakovosti... Zemlje in kajzerice v slovenskem Hoferju so cisto zanic...kot da bi jih pekli ze pred enim tednom
smile-1.gif
... Pa se pri nas se mi zdi, da sploh nimajo pakiranja po 10 kajzaric... ampak samo po 5 ... Zemlje pa so pakirane po 10 ...

Kajzerice >> http://www.hofer.si/si/html/product_range/2744_9983.htm

20090713-dhnqb6rxhxrhfmasqeug1uh954.png

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
slovenec pač kupuje po naravi rad drago, ker je dobro
bonk.gif
. Trgovec na trgu vidi cene in se trgu prilafgaja, kljub temu, da je cenejši od ostalih kuje višji dobiček.

pač je Hofer videl cene merkatorja in spara in ima še sam podobno visoke cene.
če smo EU, moramo imeti temu tudi primerne cene
rolleyes-1.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Ko je prihajal Hofer v Slovenijo, so povedali nekaj zanimivih stvari.
Hofer v tujini je zelo poceni tudi zaradi tega, ker ne dela nobenih reklam. Hofer je v lasti nemške verige Aldi in se drži njihove politike. Povedali so, vzroka pa niso navedli, da bodo v Sloveniji ravnali drugače. Posledica tega so vsakotedenski reklamni letaki, ki seveda mnogo stanejo. Prištejmo še Pošto Slovenije in jasno je, da so dražji od avstrijskih trgovin (Hofer).
Saj se da čutiti, da so res poceni, po drugi strani pa nimajo skoraj nobene izbire. Poglejte na primer surovo maslo. V Sparu ali v Leclercu ga dobite deset in več različnih vrst, Od kislega do bolj ali manj slanega, kar si srce poželi. V Hoferju ni izbire, ene sama vrsta, je pa zato najcenejša (mogoče je izjema le Sparov Budget, ki pa je zanič).
Jaz v Hoferju kupujem samo pasjo hrano, ko sem že tam, vzamem tudi kakšno sadje, tu se Spar lahko skrije.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sej se kar nekaj ljudi pelje v Avstrijo na večje mesečne nakupe, ker prihranijo za bencin in še kako dobro kosilo.

Res huda računica ... šparat, pa ni važno kolk stane
smirk-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Matr' si prihranil !

lej če že moraš po neko stvar it v celovec se mi pač zdi neumnost peljat mimo bencinske na kateri je cca 15 centov pri litru cenejši bencin. Prihraniš pa lahko pri vsakem nakupu, kjer ne kupuješ kaj samo zato ker je poceni in tega kasneje ne rabiš.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.015
6.194
113
Jaz se vsake tolko cajta potegnem v Avstrijo po kako stvar. Obvezno se še tam ustavim v Hoferju. Izbira je dosti boljša, sadje zelenjava bolj sveža, kruhovi izdelki pa boljši.
Vedno si nabavim eno 5 paketov žemelj in jih potem shranim v zmrzovalnik, ker so neprimerno boljše in tudi cenejše od teh ki se jih dobi pri nas.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Vedno si nabavim eno 5 paketov žemelj in jih potem shranim v zmrzovalnik, ker so neprimerno boljše in tudi cenejše od teh ki se jih dobi pri nas.

sma na istem.