Hofer 20V/40V Li-Ion baterije

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.929
671
113
Samo fyi če bo še kdo kupoval te baterije... 20V/40V modeli obstjajo v dveh različicah.

Eden ima na škatli napis "Samsung cells" drugi tega nima.
Tisti ki nima napisa ima noter noname celice LiXell, drugi pa ima noter prave Samsungove celice.

Če imate možnost vzemite model s Samsung celicami, ker bodo sigurno dlje delovale...
LG celic, ki so jih v štartu dajali noter pa očitno ni več...

Nazadnje urejeno:

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
173
37
28
Samo da napišem očitno; tale ponudba je za tiste, ki imate (imamo) doma še delujoče hoferjeve mašince oziroma za tiste, ki se vam da in to znate (litij ni igrača) ukvarjatiz raznimi adapterji in ročnim polnjenjem in ne vem kaj se še spomnite.

Hofer očitno opušča program (vrtne?) tehnike. Prejšnji teden sem več poslovalnicah videl premetavanje košar z robo in tehnike ni (skoraj) nikjer več, vsaj nove ne. Se pa spomnm ene dve leti nazaj, ko se je govorilo, da naj bi hofer imel samo še hrano, gospodinjske potrebščine (in tekstil?), vglavnem brez (vrtne) tehnike.

Pišem tole zato, ker sem se krepko nategnil s powerworkosom iz Bauhausa, ker sem pač zaupal alterjevim "strokovnjakom" in navdušencem nad tvikanjem. Zdaj vem koga spremljati na alterju in NE kupovati kar fanta navdušeno "prodajata". :evil:

• Objave ne odobravam
Reactions: AndrejEnej

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.929
671
113
Samo da napišem očitno; tale ponudba je za tiste, ki imate (imamo) doma še delujoče hoferjeve mašince oziroma za tiste, ki se vam da in to znate (litij ni igrača) ukvarjatiz raznimi adapterji in ročnim polnjenjem in ne vem kaj se še spomnite.

Hofer očitno opušča program (vrtne?) tehnike. Prejšnji teden sem več poslovalnicah videl premetavanje košar z robo in tehnike ni (skoraj) nikjer več, vsaj nove ne. Se pa spomnm ene dve leti nazaj, ko se je govorilo, da naj bi hofer imel samo še hrano, gospodinjske potrebščine (in tekstil?), vglavnem brez (vrtne) tehnike.

Pišem tole zato, ker sem se krepko nategnil s powerworkosom iz Bauhausa, ker sem pač zaupal alterjevim "strokovnjakom" in navdušencem nad tvikanjem. Zdaj vem koga spremljati na alterju in NE kupovati kar fanta navdušeno "prodajata". :evil:
Sem se našel v opisu... :p

Tale tema je o Hoferjevih baterijah... Hoferjevo orodje sem vedno odsvetoval, ker se mi je še vse pokvarilo za razliko od Lidlovega Parkside.
Jaz kupujem samo Hoferjeve 40V baterije, ker so poceni kot "polizdelek".
S Powerworks kosilnico sem pa po 4 letih še vedno zadovljen čeprav je lani par celic šlo "out of balance"...
Razumem pa, da niso vsi štromarji... Čeprav Powerworks kosilnice so imele 10 let garancije tako da ne vem kako si se lahko krepko nategnil...?
V najslabšem primeru si dobil keš nazaj in si posledično samo par let zastonj uporabljal kosilnico.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi
22. jul 2007
13.641
1.797
113
124
Samo fyi če bo še kdo kupoval te baterije... 20V/40V modeli obstjajo v dveh različicah.

Eden ima na škatli napis "Samsung cells" drugi tega nima.
Tisti ki nima napisa ima noter noname celice LiXell, drugi pa ima noter prave Samsungove celice.

Če imate možnost vzemite model s Samsung celicami, ker bodo sigurno dlje delovale...
LG celic, ki so jih v štartu dajali noter pa očitno ni več...
A brez embalaže pa ne moreš nikjer videti, kakšne imaš notri-seveda brez odpiranja ohišja?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.929
671
113
A brez embalaže pa ne moreš nikjer videti, kakšne imaš notri-seveda brez odpiranja ohišja?
Ja sej na embalaži piše Samsung cells...

1738577539718.png

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.101
3.781
113
Rečeno je sicer bilo, da se bo elektro roba še prodajala, ampak trenutno morajo izprazniti skladišča stare robe. Potem pa bili živi pa videli, kaj bo.

Meni je doslej sicer crknil baterijski kotni brusilnik, baterijska krožna žaga (verjetno zatajilo varovalo) in dva vrtalnika. Oziroma eden dela ampak zgleda ima nekje slab stik in ne zagrabi na vsak vklop. Ostalo še vse deluje pa smo te mašine kar precej maltretirali.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.761
6.663
113
Jaz imam samo motorko in vrtalnik, ki je bil itak samo par € v eni izmed razprodaj. Motorka vredna vsakega centa in opravičuje nabavo 40v patarij. Upam, da nikoli ne crkne.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
173
37
28
Sem se našel v opisu... :p

Tale tema je o Hoferjevih baterijah... Hoferjevo orodje sem vedno odsvetoval, ker se mi je še vse pokvarilo za razliko od Lidlovega Parkside.
Jaz kupujem samo Hoferjeve 40V baterije, ker so poceni kot "polizdelek".
S Powerworks kosilnico sem pa po 4 letih še vedno zadovljen čeprav je lani par celic šlo "out of balance"...
Razumem pa, da niso vsi štromarji... Čeprav Powerworks kosilnice so imele 10 let garancije tako da ne vem kako si se lahko krepko nategnil...?
V najslabšem primeru si dobil keš nazaj in si posledično samo par let zastonj uporabljal kosilnico.

Ker 82 V mašin in predvsem baterij nimajo več? Ker če nimajo baterij za zamenjavo, baterije so pa bile kupljene v kompletu z orodjem v nori akciji in zato dobiš nazaj en drobiž (konkretna izkušnja, ne pišem na pamet). Same mašine mi še delajo in tudi "tamale" baterije zaenkrat še. Ko ne bodo več (baterije), pa lahko zadevo vržem v smeti ali pa se zajebavam z iskanjem kompatibilnih (za konkretno večjo ceno, ker če nič drugega ni akcij) oz. z adapterji. Saj bi lahko, ampak nekako mi to ni prioriteta.
Grenak priokus pač. Plus šola, da sem pozoren ko so neke stvari noro poceni v akciji. Recimo ravno tele hoferjeve baterije so bile lani celo leto na ene dva meseca v akciji. Za razliko od lidla recimo, ko kar nima zares konkretnih akcij za baterije. So mi že takrat šle antene pokonci. In jih imam na zalogi dovolj, da bom do konca izrabil njihove strojčke.
Ko že debatirava; so lidl performans baterije res tako dobre v primerjavi z običajnimi? Mislim kapaciteta in trajnost. Navadne mi kar trajajo. Da performans lahko upravljaš preko BT mi pomeni malo oziroma nič.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
173
37
28
Rečeno je sicer bilo, da se bo elektro roba še prodajala, ampak trenutno morajo izprazniti skladišča stare robe. Potem pa bili živi pa videli, kaj bo.

Meni je doslej sicer crknil baterijski kotni brusilnik, baterijska krožna žaga (verjetno zatajilo varovalo) in dva vrtalnika. Oziroma eden dela ampak zgleda ima nekje slab stik in ne zagrabi na vsak vklop. Ostalo še vse deluje pa smo te mašine kar precej maltretirali.

Kaj pa bi ti rekel stranki, če imaš nalogo spucat robo iz poslovalnic, za katero veš, da je ne boš več imel in veš, da če to rečeš stranki te bo 90 % njih poslalo nekam in ne bodo kupili? To je tipični trgovski prijem. Kot rutar/dipo/lesnina čiščenje skladišč in vse mora ven najmanj enkrat na mesec. Samo da hofer dejansko puca. Ne, nimam insajder informacij, samo povezujem stvari. Bom vesel, če se motim. Ker hofer tehnika je za odtenek boljša od lidlove, vsaj po mojih izkušnja. Je pa oboje loterija, kar pač sprejmeš glede na ceno. Ne vem pa kako se obnese performans orodje. Sem nabavil vrtalnik iz zadnje ponudbe, javim čez kak mesec. Sem pa že sprobal vrtanje v beton, za probo. Če je beton dober, je muka, v slabšega pa kar gre, v zid pa kot v maslo. Za slike obešat po bajti bo dober.:cool:
Aja, osovina tudi pri tem malenkost opleta. Za možgane operirat ravno ne bo.

• Haha
Reactions: Rekreacija

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.481
9.780
113
EU
Imam Parkside škarje za živo mejo in trojne baterije.
Zakaj trojne? Dve sta crknili, pa samo ena še dela.
Na servisu so odgovorili, da je garancija za baterijo, samo eno leto.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.481
9.780
113
EU
Udarni vijačnik imam od Walterja (Hofer Workzone) za šravfat zimsko letni komplet gum.
Dvakrat letno, za dva avtomobila. Z eno baterijo zmore demontažo in montažo vseh koles.
V zadnjem času se vrtalnik na polovici ustavi in ga moram znova vklapljat. Baterija se dobi kot rezervni del pri Walterju, za 35 €, plus deset za poštnino v SLO. Baterija je...

Model je.....

Tip celic je napisan...

Mogoče vi poznate tip Hoferjevih celic, če se dajo zamenjati s temi na sliki? Spajkati znam, tako da zaradi tega ni težav. Se to izplača menjavati, ali kupim komplet pri Walterju.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.101
3.781
113
Udarni vijačnik imam od Walterja (Hofer Workzone) za šravfat zimsko letni komplet gum.
Dvakrat letno, za dva avtomobila. Z eno baterijo zmore demontažo in montažo vseh koles.
V zadnjem času se vrtalnik na polovici ustavi in ga moram znova vklapljat. Baterija se dobi kot rezervni del pri Walterju, za 35 €, plus deset za poštnino v SLO. Baterija je...

Model je.....

Tip celic je napisan...

Mogoče vi poznate tip Hoferjevih celic, če se dajo zamenjati s temi na sliki? Spajkati znam, tako da zaradi tega ni težav. Se to izplača menjavati, ali kupim komplet pri Walterju.
Celice so povsem standardne tip 18650, ki so skoraj v vseh takih baterijah, kot tudi v novejših hoferjevih. Če še kje uloviš kakšno 20/40 baterijo v akciji jo vzami, a mislim, da ti ne bo ravno lahko pri spajkanju vsega tega. Te celice se načeloma točkovno varijo in ne lotajo, ker je vročina pri varjenju kar problematična.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija