Hlajenje garsonjere

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Pri naslednjem odvozu ti zasede lep del kante za smeti.

Zadeva ti vlago nabije v višave, problem vročine pri nas pa je ravno visoka zračna vlaga.

Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Mati pravijo, da je letos pa nevzdržno v najvišjem nadstropju bloka.

Našla je tole: http://tark-trade.com/eco-cooler-bl-168dl

Ima kdo izkušnje s tem?

že videno in predebatirano....splošno mnenje..no go.
ne-ne-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Tako je to smo imeli že debato in ugotovili da dela na osnovi vodnega stolpca.Vodo ki jo naliješ v rezervar ti uporablja da ustvari vodo prho, dejansko je voda tista ki ob pomoči ventilatorja nekako hladi prostor imaš pa tudi možnost da v posodo nastaviš ledene kocke.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Toliko je vredno kolikor stane.

Razloži materi da rabi klimo...montirano na steno. Če jo muči vrtanje, štemanje...Takrat ko pride monter jo odpelji nekam za pol dneva, da boš lahko še malo počistil na fino ter jo vklopil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Se strinjam. S predhodniku. Tole ne bi v stanovanje postavil niti ce bi dobil zastonj. Skoda elektrike. Naredi ti vec skode kot koristi.

Povej mi koliko ima mama zracne vlage v stanovanju. Res da jaz ne zivim v mansardi, ampak v tej vročini imam jaz klimo nastavkjeno na razvlazevanje in je pocutje odlicno. Brez klime bi imel 26/70 (C/%vlage) z razvlazevanjem pa imam 25/50. Me ze zebe v gatah pred tv. Pri prvi vrednosti pa vse od mene tece. Ti pa bi vrednost vlage se dvigoval z neko dodano vodo v prostor.....

Ajaja... Kupi klimo, ce imas visoko vlago bo tudi prenosna ali razvlazilec boljse kot pa tole. Zadnji teden ie zracna vlaga problem. Nobeno nocno zracenje ti najbrz ne pomaga. Temperaturo sicer lahko delno izgubis za stopinjonali dve, ampak vlago pa nabijes na polno. Trenitno je pri nas v bliznjem kraju 23/89. Zjutraj bo pa 20/99 recimo. In zdaj bi ti to spuscal v hišo. Kot bi ogenj gasil z bencinom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Sporoci podatek o temperaturi in vlagi. Pazi da nimas kaksnega totalno razstelanega vlagometra.
Lahko si psokusas za zacetek samo razvlazecalec sposoditi. Mogice ti ga cel kdo na alterju posodi za nekaj dni za kaksno "pico" .... Najboljsa resitev pa je klima. Lahko neka poceni varianta za 600 evrov z montazo. Vem d aje to precej drazje, ampak verjemi da je zivljenje pod klimo čisto druga pesem. V mansardi bo razvlazevalec najbrz slabo opravil delo, ker ti najbrz tudi temperatura prebije v stanovanje in jo imas najbrz blizu 30....