Hladilniki Gorenje - butaste cene pri nas

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Heh, koliko pa je dostava oz. strošek transporta take gajbe (konkretno avtorja teme) do nas? To ne gre v prtljažnik avtomobila. Pa tudi če gre, koliko dodatnih EUR zakuriš da ga greš iskat? Koliko je poštnina (da ti ga dostavijo do nas, če ga)?

Sorry, tebe je čist zastrupilo in zaslepilo to Slovensko domoljublje. A si slučajno kje prebral da bom šel hladilnik iskat v Švico? Kdo je rekel da ga ne bom kupil v BigBangu? Jaz samo sprašujem zakaj je toliko cenejši v tujini glede na to da je Gorenje Slovensko podjetje in da imamo toliko nižji standard od držav kjer je dost cenejši. Torej obrniva, koliko ima Gorenje še dodatnih stroškov za transport do Nemčije kar do BigBanga nima? Torej še enkrat te vprašam, na osnovi česa je toliko dražji pri nas?
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
1. Nemci so precej večji domoljubi kot mi.
2. Poznaš štorjo z AEG in zakaj je Electrolux kupil to propadajočo znamko?
3. Nemec bo raje ob isti ceni kupil domačo znamko in podpiral domače gospodarstvo kot pa tujo znamko. Pa četudi je tuja boljša. Če ne verjameš, razišči točko 2.
4. Torej če hoče nek outsider prodajati na takih trgih mora primerljive in boljše izdelke ponuditi po nižji, mamljivejši ceni.
To je vsa umetnost. BMW, Porsche, Audi, WV so v USA tudi cenejši (in to precej) kot pa v Nemčiji iz istega vzroka.
5. Samo Slovenci smo narod brez ponosa in domovinskega čuta, pripravljeni prodati lastno mamo za 1 € nižjo ceno.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
nemec kupi mečno 450 hladilnikov, slovenc pa mesečno 7. od tod pride do rvc, normalno je, da na količino dobijo rabat. pojma nimam kaj ti tukaj ni jasno. naroči jih 12900 komadov, boš dobo pravo ceno. pol pa jih ti prodaj nemcu za 380 naprej, pa boš še za pir zaslužu.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Naivni smo
smile-1.gif

Ni glih to, zadeva je še hujša, v tujini prodajajo pod ceno, da si pa to lahko privoščijo morajo domači kupci malo več plačati ! Pa to ni hec, je kar tako, kot sem napisal, sicer pa , če vam kaj ni všeč kupide Sidex by Gorenje ........... Res je pa tudi meni tole
stupid-1.gif
, zato kupim raje druge znamke, ker gorenje je še zadaj žal... Nulto cono so dali v prodajo točno 4 leta po Liebherju. Če mene vprašate samo Liebher, ko ga enkrat kupiš ne razmišljaš več o drugem !

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Enako, tudi sam imam Liebherra.

Pa tak domoljub
evil.gif

Vseeno če nemc kupi 50.000 hladilnikov na uro, gorenje je dobivalo državno pomoč, ki se je financirala iz davkov. Mene osebno moti to, da nateguje domače kupce.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
KSZ:
Jaz imam moj (Gorenjev) hladilnik naštiman na 4 stopinje, v predalih na dnu zdrži zelenjava nenormalno dolgo, tako da nulte cone sploh ne pogrešam.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
KSZ:
Jaz imam moj (Gorenjev) hladilnik naštiman na 4 stopinje, v predalih na dnu zdrži zelenjava nenormalno dolgo, tako da nulte cone sploh ne pogrešam.

Maš to svojo zelenjavo al tisto iz štacune? Če drugo, bi verjetno zdržala nenormalno dolgo še na balkonu.....če tistmu lahko rečeš zelenjava
confused-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
nemec kupi mečno 450 hladilnikov, slovenc pa mesečno 7. od tod pride do rvc, normalno je, da na količino dobijo rabat. pojma nimam kaj ti tukaj ni jasno. naroči jih 12900 komadov, boš dobo pravo ceno. pol pa jih ti prodaj nemcu za 380 naprej, pa boš še za pir zaslužu.

Ma te stare finte, osnove ekonomije s količinami in količinskimi popusti ti poskusi komu drugemu razlagat. Bolj prava bo ta druga razlaga, da so tisto pač bolj zahtevni trgi in če hočejo konkurirat je treba pač cene spustit. In ja, popolnoma verjamem da bo Nemec kupil njihovo znamko.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ti povem drugače, daš v to cono svež natur jogurt z rokom trajanja 10 dni in nekako pozabiš in ugotoviš, na koncu, da je rok pretekel za 2 meseca, ga odpreš in je tak, kot bi bil včeraj narejen seveda niti malo napihnjen niti malo drugačnega okusa od povsem svežega ......enako je z zelenjavo in podobnim, sam sem včasih prav šokiran, ko to vidim, pa imam ta hladilnik že 8 let pa niti najmanjše težavice nikoli z njim edino neke posode ki sem jih sam polomil sem moral nove kupiti, pa da sploh ne omenjam, da so vodila in steklene police, take, kot pri novem hladilniku, ne pa , kot pri Gorenju ko že po par letih vse šteka ........ skratka takrat je stal cca 200% več od Gorenja, pa cca 30% manj od povsem enakega z iste fabrike samo notranje plastike so bile v drugi barvi in napis je bil Miele in, ko bom spet kaj takega kupoval bom vsaj zase gledal samo Liebher, sicer pa morda za druge še Bosch in Electrolux in konec. Priznam sicer, da sem za ene par Bekotov ameriških modelov od znancev tudi slišal pohvale in čeprav je design tak, da gre napis Beko z lahkoto povsem stran z vrhunskih hladilnikov te znamke ( že vedo, kaj je pomembno za prodajo
hysterical-1.gif
), ga verjetno ne bi kupil. Gorenje so pa bolj polizdelki, recimo njihov podpultni hladilnik še danes nima nastavljivih tečajev glede na težo gor montiranih vrat, pa ima to prav vsa tudi najbolj leva konkurenca, kot je Ariston, Ocean, Indesit ...........

Nazadnje urejeno:

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
recimo meni 4 leta star hladilnik gorenje.

so ga servisirali 7x, potem sem pa popi...., pa so mi pripeljali novega
smile-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
jaz ga tudi imam... kupil celo v SLO... je bila ena akcija par let nazaj v HN, pa sem ga dobil skoraj za 200€ ceneje... od takrat naprej je pivo res mrzlo
hysterical-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113