potem bi lahko bil hladinlkin tudi cel dan odprt?Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ob poznavanju osnove fizike bi ti bilo jasno, da je tisti zrak zanemarljiv.
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
gotovo pa je, da ni dobro odpreti hladilnik in 10 minut stati pri odprtem hladilniku in razmišljati kaj boš ven vzel
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
gotovo pa je, da ni dobro odpreti hladilnik in 10 minut stati pri odprtem hladilniku in razmišljati kaj boš ven vzel
To sem tudi jaz že študiral; Zakaj ne naredijo hladilnika s steklenimi vrati? Lepo si ogledaš, kaj boš vzel in nato hop, odpreš-vzameš-zapreš.
lp
a niso sedaj v modi "pametni" hladilniki ki ti pokažejo kaj imaš noter shranjeno?Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
To sem tudi jaz že študiral; Zakaj ne naredijo hladilnika s steklenimi vrati? Lepo si ogledaš, kaj boš vzel in nato hop, odpreš-vzameš-zapreš.
lp
Citat:
a niso sedaj v modi "pametni" hladilniki ki ti pokažejo kaj imaš noter shranjeno?Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
lp
Ja bajeCitat:
baje naj bi se bolj prazni hladilniki veliko pogoteje prižigali in za manj časa, domnevam da je to veljalo za starejše generacije hladilnikov - če je popolnoma razen nič ne zadrži temperature in se mora zato pogosteje prižigati - no nisem nikoli sam delal raziskave v tej smeri
bolj je problem, ker se stalno prižiga in vgaša, ne pa sama poraba energije, čeprav se ravno s prižiganjem porabi več energijeCitat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ja bajeCitat:
baje naj bi se bolj prazni hladilniki veliko pogoteje prižigali in za manj časa, domnevam da je to veljalo za starejše generacije hladilnikov - če je popolnoma razen nič ne zadrži temperature in se mora zato pogosteje prižigati - no nisem nikoli sam delal raziskave v tej smeri
Samo po drugi strani pa more potem poln hladilnink dlje časa laufati, da ohranja nastavljeno temperaturo.
če kupiš recimo od kmeta flašo, kako hladilnik spozna kaj je v flaši?jogurt, mleko, sirotka?Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V Berlinu so na sejmu elektronike predstavili model s steklom, ki je sicer temno, s dotikom pa se osvetli oz. preprosto se prižge luč in vidiš kaj je not. Ima pa še kamere in senzorje, ki ugotovijo/uganejo kaj je v hladilniku in ti na podlagi tega priporoči recepte.
(mogoče ima to tudi Samsung v prejšnjem postu, nisem pogledal).