hladilnik nasvet

makedonc

Pripravnik
4. okt 2007
149
7
18
Pozdrav,
odločam se za ta 2 hladilnika
gorenj
bosch
, katerega priporočate, sedaj sem imel tega
beko
in so mi odobrili zamenjavo stvarna napaka, lahko tudi kaj drugega samo, da je 70 širine in , da je tih lp

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Gorenjevega ne bi vzel, ker ima zgoraj zamrzovalni del, ki ga manj uporabljaš. Za navadno maslo boš moral pa na kolena, kar ti do zdaj ni bilo treba. Drugače ima Gorenje tudi take ki imajo zamrzovalni del zgoraj. Pišem zato, ker mogoče na to nisi pomislil, če takega še nisi imel. Glede tehničnega dela bo kdo drug povedal, moja pripomba je funkcionalne narave.

gorenje ma najslabše karakteristike. Boš ti skuri 100 kilovatov več na leto, sam ma več volumna (+50 l uporabnega volumna, celotnega pa kakih 100 vel). Zamrzovanje pri bošu ulala močnejše (18 kil na 24 h, beko ma 6 kil), pa tudi zadrževalni časi so pri boschu daljši.

pri boschu boš moral dokupiti garancijo na 5 let, oz mogoče da jo še vedno delijo kot so jo delili za nekatero belo tehniko nedolgo nazaj

če poensotavim... bosch - beko - gorenje
jaz bi gledal za boschem, bo pa verjento dražji kt beko. Bi pa ti svetoval da si poglej še liebherrja, če že gledaš rajng boscha. Glej tuja tržišč, kot so nemčija, avstrija, italiaj, saj je tam ponudba hladilnikov največja, oz. ta vidiš praktično celotno ponudbo

makedonc

Pripravnik
4. okt 2007
149
7
18
Citat:
Uporabnik boruti pravi:
Kaj pa je bila napaka, imam namreč istega?

ventilator v skrinji je ropotal, ker sem uveljavljal stvarno napako, so mi dali zamenjavo ali izbiro drugega hladilnika

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
hah, enako pri meni z indesitom

vzemi siemens/bosch, drobovina je enaka, nimaš kaj zgrešit.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
gorenje ma najslabše karakteristike. Boš ti skuri 100 kilovatov več na leto, sam ma več volumna (+50 l uporabnega volumna, celotnega pa kakih 100 vel). Zamrzovanje pri bošu ulala močnejše (18 kil na 24 h, beko ma 6 kil), pa tudi zadrževalni časi so pri boschu daljši.

pri boschu boš moral dokupiti garancijo na 5 let, oz mogoče da jo še vedno delijo kot so jo delili za nekatero belo tehniko nedolgo nazaj

če poensotavim... bosch - beko - gorenje
jaz bi gledal za boschem, bo pa verjento dražji kt beko. Bi pa ti svetoval da si poglej še liebherrja, če že gledaš rajng boscha. Glej tuja tržišč, kot so nemčija, avstrija, italiaj, saj je tam ponudba hladilnikov največja, oz. ta vidiš praktično celotno ponudbo
Pri tem spisu bi skoraj rabil prevajalnik...
Beko ni pred gorenjem, prej obratno. Poleg tega sta Gorenje in Bosch modela iz drugega cenovnega razreda (ne gledati umetnih popustov) ter tudi popolnoma drugačnih dimenzij in razporeditev funkcionalnosti. Izdelka si sploh nista podobna v ničemer, razen v tem da sta oba kombinirana hladilnika.

Nazadnje urejeno:

boruti

Zelenc'
12. jul 2012
8
0
1
Citat:
Uporabnik makedonc pravi:
Citat:
Uporabnik boruti pravi:

ventilator v skrinji je ropotal, ker sem uveljavljal stvarno napako, so mi dali zamenjavo ali izbiro drugega hladilnika

Je imel tak krekajoci zvok,kot.bi kdo lesnike drobil...pri meni je podoben zvok,ki se zacne po kaki minuti od vklopa

makedonc

Pripravnik
4. okt 2007
149
7
18
Citat:
Uporabnik boruti pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik boruti pravi:

Je imel tak krekajoci zvok,kot.bi kdo lesnike drobil...pri meni je podoben zvok,ki se zacne po kaki minuti od vklopa

Ja, ko se vklopi ventilator zacne ropotati. Tok tok tok... ko odneha je vredu.imam posnetek samo nevem kako naloziti

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Gorenjevega ne bi vzel, ker ima zgoraj zamrzovalni del, ki ga manj uporabljaš. Za navadno maslo boš moral pa na kolena, kar ti do zdaj ni bilo treba.

467716-post_slo.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Citat:
Uporabnik boruti pravi:

kolikor jaz vem se pri stvarni napaki ti sam odločiš kaj boš - in to vključuje, da lahko zahtevaš tudi vračilo kupnine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
REs je, samo se moraš zavedat te pravice.
Sicer ti na vsak način poskušajo za njih bolj ugodno varianto podtakniti.
jaz sem to izpeljal pri Gaa.

anze11

Zelenc'
19. avg 2016
1
0
1
Pozdravljeni,

tudi sam iščem vgradni hladilnik in se trenutno odločam med dvema:

SIEMENS KI 86SAD30
Siemensu zaenkrat dajem prednost zaradi predala za sadje. Kateri od modelov predlagate, oziroma ali sta oba modela sploh okej ali bi bilo bolje izbrati kaj tretjega?

Vnaprej hvala za pomoč

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Falil ne boš z nobenim. Glede na ceno bi moral biti Siemens boljši.

Poraba in prostornina je Siemens za odtenek boljši...zdaj pa koliko ti pomeni teh 150 EUR v primerjavi s podatki in predalom za sadje.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Jaz pa iščem kombiniranega, ki ima zamrzovalno spodaj, itak, ki je visok do 180 in širine 55. Nekje sem enega zasledil, sedaj pa ne najdem več.