hladilna torba na 12v in zanic šotor

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ah, ne rabite zdej pretiravat... Sej realno zadeva shladi ~10C pod zunanjo temperaturo. Ce mas pa to torbo na soncu, pa normalno da ne dela
smile-1.gif

Shladi na ~20C pode zunanjo temperaturo. Med vožnjo imam na akumulatorju, v kampu dam pa na AC/DC konverter. Najbolje je dati notri že ohlajene zadeve in ti krasno drži temperaturo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jaz bi mel sabo poln akummulator pa sam prikolpim. Glede na to da grem samo za vikend nebi smel biti problem...

@mont Posod pa ti dam za en six pack :D

Dobronameren nasvet!

Če torba porabi 50W boš iz 60Ah akumulatorja (12x60=720Wh) dobil ven 14h delovanja. Kot sem ti zgoraj nalepil graf boš 2 pira hladil za 15C cca. 3-4h, kar pomeni da boš v optimalnih razmerah shladil 1 sixpack piva pa bo konec veselja. Če jemlješ accu ven iz avta še upoštevaj da ko ga boš totalno izpraznil ga lahko trajno uničiš (peltierjev element vleče veselo tok tudi do 0V, če torba nima zaščite se bo to zgodilo).

Tako da seštej 1+1+1 in si naredi uslugo in ne nosi 20kg težkega accuja in težke hladilne torbe s sabo. Če greš na kak festival ali pa v kamp skoraj gotovo prodajajo nekje drobljen led (par kg ga lahko pa doma iz zmrzovalnika vzameš za prvi dan), par kg ledu in navadna hladilna torba pa boš shladil tudi plato piva če je treba.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Hladilne torbe so useless, vse slabosti so napisali že pred mano, zato nima smisla ponavljat.. Kompresorski hladilnik za v avto je prava zadeva.. Waeco ali ARB bo prava izbira, zadeva ni najcenejsa ampak je pa vredna svojega denarja..

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Jaz imam tako hladilno torbo. Na sistem "Peltiera" od Mobicoola.
Deluje na 12 in 220 V.
Zadeva deluje (preizkušeno na 220 V) odlično.
Pijača v njej čez noč skoraj zmrzne.
Aja, stane pa med 50 in 70 eur.

x2