Hitrost Symbian

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Zdravo

Trenutno imam 6210 in bom kupil N96, Innov8, 5800....slednja ima najhitrejši procesor.
6210 je hitra zadovoljivo, ne bi pa rad čakal pol sekunde, da se meni odpre ali kaj podobnega. Kateri primerljiv telefon je vsaj koliko toliko hiter?
Hvala, Lp

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa veš kaj je pol sekunde??
evil.gif

Če hočeš res hiter telefon je edina prava izbira nokija oz. katerikoli drug telefon brez pravega OS, ker ta upočasnuje zadeve. Na Samsungu : http://www.gsmarena.com/samsung_e1107_crest_solar-2829.php vse leti , vse odpre instantno/takoj, tudi sms in imenik.

Dodal bi še. Če mora bit nujno pametni mobilnik, pol imaš samo iphone, telefone z android in mogočeše nokia z maemo Os. Samo za maemo ne morem nič konnkretno rečt, android pa je malenkost počasnejši od iphona, kolko sem sprobal herota in tattooja.

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Česarkoli s symbianom ne jemlji. Meni je bil od začetka fajn, potem pa sem si požvižgaval ob čakanju na odpiranje imenika, beležk, itd... Maemo je 100x boljši, vendar ima žal tudi svoje slabe lastnosti/omejitve. MMS ni podprt (z dodatno aplikacijo se baje da, vendar out-of-the-box pač ni), določeni bonbončki, ki so bili na symbianu samoumevni, pač manjkajo (recimo google maps itd... vendar sem ravno gledal, google maps lahko enostavno uporabljaš preko browserja). Verjamem pa, da se bo trg aplikacij za maemo širil eksponentno s krogom uporabnikov. Kar se mene tiče je glavno, da lahko normalno berem mejle, odpiram in urejam priponke. Navigacija je bonus, preživel bi tudi brez. Ekran je super, fajn je, da imaš peresce spravljeno v samem telefonu (jaz se včasih naveličam drsanja s prstom, recimo ko pregleduješ spletno stran) in da ti ne visi na kakšni vrvici ali pa da dobiš tako radirko kot pri N97. Fotič je tudi fajn, avtofokus + 2x led za fleš (ki ju z uporabo dodatne aplikacije lahko uporabljaš tudi namesto žepne svetilke - se kar obnese).
Glede "notranje" kamere se mi ne sanja nič, ker je ne uporabljam. 3G imam izklopljen, ker se veliko gibljem po področjih, kjer 3g signala pač ni. Dual mode odpade, ker mi prekine pogovor, če zamenja 3g na navaden gsm signal. Baterija mi zdrži 2 dni.

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Hja, ne dam za gsm več kot 200 ali 300 eur. Vse, kar je več, je zame nerentabilna potrata denarja....
smile-1.gif

Symbian pa sem mislil zato, da lahko tu in tam garmina zaženem brez problemov.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ne seri z garminom, ki je en izmed večjih kršev od navigacij na trgu. pokritost adriaroute pa ni več glavni adut garmina, ker so ostali tu-tu. če maš do 300€ proračuna, kupi nekaj z androidom. verjemi da ti ne bo žal
wink-1.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Po fancy vmesniku mogoče res. Glede ostale funkcionalnosti pa je tako tako. Še vedno zaostanek za symbianom in wm.

Za avtorja: Jaz bi še enkrat premislil. Nokia ti zdaj npr. nudi zastonj navigacijo, ki je povsem primerljiva, če ne boljša, od ostalih.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa ne me basat no. sem mislil da boš kaj bolj pametnega povedal
hysterical-1.gif
glej, to so detajli, ki jih je treba izpilit in kmalu bodo izpiljeni. sicer pa za koga so take malenkosti odločilen faktor nakupa? iphone je imel precej večje pomanjkljivosti, pa je šel za med.
kaj ti pomaga hw zverina z wm gor, če pa je krš? uporabniška izkušnja je katasrofalna na wm mašinah, na symbianu je boljše.
po več kot 5 letih menjavanja wm, symbian, symbian, wm, symbian naprav, mi je android zdaj pravo olajšanje, ker na wm je vedno nekaj narobe, noben program ni brez buga, symbian pa je preveč lesen, je pa zato bolj trotlziher

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Glej ga. Sam si hotel argument. In to ni detajl, ampak ena najbolj butastih pomanjkljivosti, ki jih lahko ima telefon za približno 300 eur. Ne me razumeti narobe. Meni so andorid telefoni všeč. iPhone mi je pa tako ali tako špica, saj ga drugače ne bi imel. Imel sem pa tudi wm zadeve in nokie s symbianom. Eno imam tudi zdaj zraven iPhona. In žal noben telefon ne izstopa, ker ima vsak svoje pomanjkljivosti. Kaj mi pomaga npr. iPhone 3gs, če brez jailbreaka ni sposoben prikazati koledarja na lock screenu, kar je zame ena najbolj pomembnih funkcij. Poudariti sem želel samo to, da ima lahko nokia za 200 eur boljše razmerje med ceno in funkcionalnostjo kot pa iphone ali androidi. Zastonj navigacija, prednameščena podpora za office itd. Vredno premisleka torej. Pa nisi ti v eni temi govoril, da je iPhone precenjena zadeva, zdaj pa ga priporočaš?
grims-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Absolutno precenjen. Kje ga priporocam? Samo omenil sem kak dobro se prodaja kljub pomanjkljivostim

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Ok, vprašal bi še, kako je z navigacijo pri iphone 3g. Menda mape sproti dol vleče, kar meni ne paše, ker imam 3zame paket in nimam vključenih kb. Bi morda to še zraven paketa vzel, koliko pač je, par eur mesečno.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
odvisno od navigacije. ene vlečejo dol, druge so na tel naložene. pa to nima veze z iphone. vsak os ima obe varjante na voljo, tudi symbian

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
daj malo bolj detajlno obrazloži ta "zaostanek"
rolleyes-1.gif
kot je že blo omenjeno pošiljanje fajlov preko BT
ne delujejo zunanji BT sprejemniki
budilka ki sama od sebe zataji
budilka ki ne deluje če je telefon izklopljen
ni naraščujočega zvonenja.

to so recimo stvari ki me pripravijo da bi vrgo android v steno....

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Budilke, ki bi delovala ob izklopljenem telefonu na "najpametnejših" telefonih ne boš videl. To je približno tako, kot da bi si nastavil budilko na računalniku in ga potem ugasnil.