Česarkoli s symbianom ne jemlji. Meni je bil od začetka fajn, potem pa sem si požvižgaval ob čakanju na odpiranje imenika, beležk, itd... Maemo je 100x boljši, vendar ima žal tudi svoje slabe lastnosti/omejitve. MMS ni podprt (z dodatno aplikacijo se baje da, vendar out-of-the-box pač ni), določeni bonbončki, ki so bili na symbianu samoumevni, pač manjkajo (recimo google maps itd... vendar sem ravno gledal, google maps lahko enostavno uporabljaš preko browserja). Verjamem pa, da se bo trg aplikacij za maemo širil eksponentno s krogom uporabnikov. Kar se mene tiče je glavno, da lahko normalno berem mejle, odpiram in urejam priponke. Navigacija je bonus, preživel bi tudi brez. Ekran je super, fajn je, da imaš peresce spravljeno v samem telefonu (jaz se včasih naveličam drsanja s prstom, recimo ko pregleduješ spletno stran) in da ti ne visi na kakšni vrvici ali pa da dobiš tako radirko kot pri N97. Fotič je tudi fajn, avtofokus + 2x led za fleš (ki ju z uporabo dodatne aplikacije lahko uporabljaš tudi namesto žepne svetilke - se kar obnese).
Glede "notranje" kamere se mi ne sanja nič, ker je ne uporabljam. 3G imam izklopljen, ker se veliko gibljem po področjih, kjer 3g signala pač ni. Dual mode odpade, ker mi prekine pogovor, če zamenja 3g na navaden gsm signal. Baterija mi zdrži 2 dni.