hitro o AS

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zakaj bom glasoval za NE?

Ker če je stvar tako delikatna, da tudi priznani pravniki trdijo o njeni večumnosti, o večih možnostih tolmačenja, o kompleksnosti samega problema, je potem tudi sami arbitri ne bi mogli celostno rešiti in spet bi nastalo vprašanje pravičnosti, primernosti.

Kateri mednarodni pravniki to trdijo? Kolikos sem videl, so proti le politični pravniki.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Za mene je dovolj, če mali Cerar to reče. Pa je levi.

Ne, lej, kar sem hotel povedat ... Če še naša stroka ni enotna glede tega, kako bodo eni tuji arbitri to rešili? Ne glede na to, kateri je levi/desni.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Mali Cerar ni tovrsten strokovnjak, gre za njegovo mnenje, ki ga lahko ima vsak, ne pa za pravne argumente, katerih do sedaj s strani Ivanovcev oz. Ivanovih vitezov še nismo slišali.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tale bi recimo vedel o čem govori.

Citat:

Sodnik Schwebel: Arbitražni sporazum je dober za Slovenijo
Schwebel predsednik Meddržavnega sodišča med letoma 1997 in 2000
2. junij 2010 ob 20:40
Washington - MMC RTV SLO/STA
Nekdanji predsednik Meddržavnega sodišča v Haagu meni, da je arbitražni sporazum dober za Slovenijo, saj ne upošteva le mednarodnega prava, ampak tudi načelo pravičnosti in dobrososedskih odnosov.

Stephen Schwebel je dejal, da ni mogoče napovedati, kakšen bo izid arbitraže med Slovenijo in Hrvaško. Pojasnil je, da je sporazum zastavljen tako, da se ne bo najprej odločalo o meji med Slovenijo in Hrvaško ter nato še o slovenskem stiku z odprtim morjem, ampak se bo odločalo o vsem skupaj.

"Ne gre za to, da bi bil tribunal najprej zavezan določanju poteka meje in šele potem vprašanju slovenskega stika z odprtim morjem. Oboje je zanesljivo del enega vprašanja. Potek meje in stik z odprtim morjem sta del enega vprašanja. Mogoče pa je, da bi režim uporabe morskih območij izhajal iz določitve poteka meje in bi potem tribunal o tem odločal pozneje," je dejal ameriški sodnik.

Schwebel velja za enega najuglednejših mednarodnih pravnikov v svetu. V obdobju od leta 1981 do 2000 je bil sodnik Meddržavnega sodišča v Haagu, od leta 1997 do 2000 pa tudi predsednik tega sodišča. Bil je tudi član komisije ZN-a za mednarodno pravo, od leta 2007 pa je tudi član Stalnega arbitražnega sodišča v Haagu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakon ste mi.

izbiramo med govnetom in drekom. nobenmu niso znane posledice ne za, ne proti. jasno je samo nekja. ali bomo sami, ali bo tretji delal namesto nas. ampak posledice nas samih, ali tretjega niso jasne..ampak vi se odločate na podlagi tega.

to je men zanimiv. jaz bi vam vsem vzel volilno pravico.

predstavljite si, da vas vprašajo:
za vrati je prilika onegavit. a greš. ti pa ne veš a je zadi potreben slon, pes, [censored] ali Mario.
vi se pač odločate na podlagi vizije, d aje tam zihr hot baba.

dalje okol slovenije in hrvaske ter eu.
slovenija lahko blokira mogoče hrvaške žabe. hrvatov ne. mi smo se dal tujcu, hrvati majo še kaj za dat in ko bo švabi interes, se mi, predmestje berlina lahko obrišemo. dejte dojet, da smo tok velik igralec, k je drobtina plesnivega sira na šahovnici. še kmet nismo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jah posledica proti je enako stanje kot sedaj ... Držanje Hrvatov v šahu.

Drugače si prav ugotovil. Še sama stroka ne ve, kaj je prav, kakako bi se stvar s sporazumom sploh rešila, kako bomo potem mi vedeli. Ravno za to glasuješ proti. Je pa fajn, da se zavedamo tudi, da imajo Hrvati dobre mednarodne pravnike.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a mi njih držimo v šahu...zanimivo..nimam takega občutka.

s sporazumom s ene bo rešila. z arbitražo se bo.

in če neki ne vem kako bo, sem proti. zanimiva teorija. čudno, da se je 'slepo' verjelo 90-.tega

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
What.....the.....f******

Ahja bi moral bit že navajeni.
bonk.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
V primeru AS sem se za gals proti odločil sam, še pred temi zadnjimi zborovanji in politični gonji za ali proti. JJ je bil kar tiho še kak dober mesec nazaj, zdaj je pa pač na veliko zagrabil kost. AS bo zgleda sprejet in upam da v primeru da ne dobimo ter. stika Pahor politično UMRE! Za poslat ga je lovit ribe v mednarodnem morju v 2m veliki barkici pa naj se znajde!

Človeka s temle skoraj premamiš da bi glasoval za.... Ne samo Pahorchy da pogine politično, vsi ki so se na včerajšnjem zborovanju sredi Ljubljane kazali na odru da crknejo in se odvlečejo h enmu Gadafiju v Libijo da jih jebe namesto kamel, vsi po vrsti od lažnivega pinokija, pasje princeske, kavboja, pa še Predin in Magnifico se komot priključita.

Lepi boy prijavi da je to prva in osnovna strukturna refoma ma bukselj idi.otski kaka reforma neki, na daleč se vidi da niso sposobni nobene pametne gospodarske reforme, pol se pa lotijo študentskega dela ki ga je sicerr treba zbombat ampak kaj vse še pride pred tem pa se niti ne dotaknejo.... Riti ciganske pasjefukaške!
10.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.442
5.676
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če bomo ZA bodo problem ki ga rešujemo 20 let rešili drugi.

.

Tisti ki so z matematično formulo odločal že v 50`s
sprasujem se.gif
Kako lep dan bi rekel naš Borat!

Boli EU za našo pravično mejo....važn da oni dobijo dostop do haranja po balkanu
bonk.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Boli EU za našo pravično mejo....važn da oni dobijo dostop do haranja po balkanu
bonk.gif

467716-post_slo.gif

točno tako, zatorej takoj ko bodo pri razsojevanju odločali tujci, smo ga opleli še pred začetkom odločanja..

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
In rešitev, ki ne vključuje tujcev je... ???
cheer.gif

Pa ne mi rečt, da nam to stanje ki je sedaj ustreza, no.
Take izjave še do 2 mesecev nazaj sploh nisem slišal ne od politikov, pravnikov ne od medijev. Te izjave so prišle ven skupaj s pravovernimi SDS-ovimi zemljevidi.
priden.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
KSZ
AS je dobro izhodišče za rešitev dolgoletnega problema in inteligentno ljudstvo z zdravimi možgani bo glasovalo ZA.
cheer.gif

K sreči sem pred dnevi dobil volilno pravico in bom ta ZA tudi obkrožil!
cool-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
bonk.gif

467716-post_slo.gif

točno tako, zatorej takoj ko bodo pri razsojevanju odločali tujci, smo ga opleli še pred začetkom odločanja..

za druge balkanske zdrahe so pa dobri tujci? recimo slovensko mešanje v kosovo?