Hitro branje

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124
Vem da obstaja več različnih tečajev hitrega branja, me pa vseeno zanima nasvet iz prve roke
wink-1.gif

Ali je sploh vsak človek sposoben za to
confused-1.gif

Bi mi pršlo prav za ene par knjig
evil.gif

https://www.youtube.com/watch?v=cWW6JzzdlHo
http://www.fotobralec.si/

lp

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
sem bla na vikend tečaju.. dejansko je taka tehnika, da se jo lahko naučiš.. tam smo delali branječez dve vrstici, čez tri vrstice, bustrofedon (levo-desno-levo), pa hitro skeniranje..

dejansko mi je prav dobro usevalo, sam nam je tip reko, da si morš vzet ene par mescov pa natrenirat.. pol pa gre.. no jaz nisem trenirala, se pa spravlam zdaj že kako leto, kr se spomnim tehnik
smile-1.gif

je p bla fora v tem, da hkrati aktiviraš levo in desno polovico možganov.. ne spomnim se več kera funkcionira ko bereš.. in ker si v taktu kažeš vrstice s palčko, in enakomerno šibaš sem in tja, se aktivira še druga polovica, pa boljše dojemaš.. pa bereš s perifernim vidom, ne v točki..

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124
Hvala

Pa je to sploh lahko zamenjava za normalno branje ali pa imaš v glavi samo obnovo? Koliko je ta stvar primerna za branje šolskih knjig, za učenje?.
Se mi zdi da moraš prej še tehnike meditacije osvojit, preden se spraviš to delat.
Nikjer nisem zasledil, ali okvirno veš koliko stane en tak vikend tečaj?

lp

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
hm.. načeloma smo delali tam kao neke teste, in glede na to da smo bli čisti začetniki, smo si kar dosti podrobnosti zapomnli.. hitrost pa je bla nekje 30-40 sek na stran.. jaz sem pol probala z učenjem, sam morš res zvadit prej.. pomoje je dobro da si med počitncami vzameš tista 2 mesca če si seveda lahko, pa nadudlaš.. pol pa se da učit tudi na taki način..

nimam pa pojma kolko stane, kr so me starši zvlekli zraven, nekje okoli 150€ al pa nekaj takega je bil vikend tečaj.. od 9h do 5h..

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124
Dobro, grem na predstavitev, da vidim kako stvar zgleda, pa kasneje poročam
smirk-1.gif

V mislih nisem imel ravno šolskega učenja, morda bolj kakšno strokovno literaturo.

lp

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Tudi za to ne, ker ti ostane (čez par dni, jasno) v glavi samo še olupek. Za branje šunda je pa ok.
Ampak, poročaj, kako se je tebi obneslo. Saj veš - sto ljudi, sto čudi.
smile-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Saj je logično, da ti hitro branje prinese le nek okvir zgodbe in da takšen način branja ne bi bil zadovoljiv za učenje oz. študiranje, ker s tem pridobiš premalo informacij.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz v te zadeve ne bom nikoli verjel. Ta tip pa se itak zdi zelo pameten. Za nategovanje drugih ljudi seveda.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Ksz...
Na enem nemškem programu so meli v studijo debato o tem (Stern TV vodi pa Gunter Jauch, al tako nekako)

Ne tu glih ne gre za "hitro" branje ampak način branja. Tu ne rabiš brat svsake besede ampak jo samo z enim pogledom zapolniš . To je tako, kot če bi na hitro videl nakaj napisanega.
In pri takšnem branju si več zapolniš.
Ker, če prepočasi bereš, mislo pobegnejo nekam drugam in na koncu se vprašaš kaj sem sploh prebral in še greš enkrat ponovno brat.
Drugače je pa Medvedka napisalo nekaj o tem.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Mi smo se na faxu pri angleščini učili tega, pač dojemanje bistva nekega stran dolgega članka na način da preletiš vse skupaj in pobereš pravih 10 besed. Zanimiva stvar, se dejansko da, ampak za učenje za recimo kak izpit (kot tudi reklamirajo to) pa to ni. Pa čeprav sem jaz prebral na stotine knjig, pa sem že od začetka bral na podoben način. 400 strani dolga knjiga je šla v enem popoldnevu ko keks
smile-1.gif