Hitra izbira: plazma s20 ali led tv hx700

ant

Pripravnik
Predvsem me zanima kako lahko tole S20 plazmo primerjam z led tv sony hx700?

Ali mi lahko kdo pove kako deluje tale 600hz tehnologija na viera plazmah nasproti 200hz v sonyu?

Tast se je zapičil v HX700, gledal pa bo predvsem šport na digitalnem signalu telemacha.

Bojim se da bi bila verjetno slika na plazmi boljša oz. kaj pravite?

Hvala

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Na kratko, če imaš rad utripanje slike in obenem zelo realno sliko vzami panasonica.
Če imaš rajše malenkost slabšo sliko pri klasičnem signalu, pri HDju praktično ne boš opazil razlike, pa še utripalo ne bo, vzami Sonyjia
smile-1.gif
)
lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Poglej, LCDji so dandanes že zelo napredovali, upam trditi, da so za veliko večino boljša izbira, kot plasme. Oboje je dobro, oboje je lahko slabo. Vse je stvar cenovnega ranga.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Torej glede na to, da je plazma skoraj še enkrat cenejša neke razlike pri gledanju športa nebi smelo biti oz. bo celo boljša slika?

Hvala

jaz sem šel v trgovino, pogledal sliko in kupil Panasonica, pa nikomur, ki ga poznam ne utripa, očitno imajo nekateri že malo bolj razvite senzorne čute in jim slika utripa (al pa so na LSDju)

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
a to utripanje je recimo podobno, kot pri 50Hz katodnih TV?
za razliko od 100Hz TV, ki niso utripali

terminator

Pripravnik
24. okt 2007
33
0
6
Utrip se opazi (vsaj jaz tako vidim) pri predvajanju belih scen.Še zdaleč pa ni pa tako izrazit in moteč kot pri 50Hz katodnih.Pa še to se opazi, ko ne gledaš direktno v ekran, ampak v neko bližnjo točko. Tako je na moji Panasonic 100Hz plazmi, 3leta stari.Je pa slika neprimerno boljša kot pa na LCD (siol iptv), tako, da bo moj naslednji tv prav tako Panasonic plazma.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
jst na x10 ne opazim utripanja, tako da ne strašit ljudi.
Rešitev je da greš v trgovino in dlje časa gledaš plazme. Pol pa vidiš, če se opazi.

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Če primerjaš te dva modela, potem je razlika tudi v tem, da ima Sony spredaj steklo, ki včasih v svetli sobi ne izpade najbolje.

Je pa v bistvu čudno primerjat omenjena tv-ja, ker je en 42colski, skoraj pol cenejši od drugega 40colskega.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tocno tako, kot si povedal.

Naj omenim, da utripa tako kot Panasonic, tudi Philips serije 9 (4 leta stara) in Samsung plasma (3 leta stara).

LCD vkljucno z LED backlightom pa vsaj meni osebno se vedno ni na nivoju plasme..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Casio Exilim EX-FS10 (haj spid kamera) se dobi že za 100 EUR.
Čudno, da na nobenem testu ne posnamejo tega utripanja (in drugih zanimivih detajlov).

(OK, za revije ala Monitor se itak ne čudim)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ne vem zakaj ne posnamejo.. Utripanje definitivno je.. Samo moras bit kar picajzelj, da ga opazis, pa se to moras biti sfokusiran na eno bliznjo tocko in ne na TV.. Pa se to samo ob izjemno svetlih scenah. Utripanje mene v osnovi neverjetno moti, 50 hz TV mi prakticno ni gledljiv.. Samo pri teh plasmah me ne moti, ker: 1. prakticno "belih" scen niti ni veliko, 2. moras gledati s kotom ocesa, 3. ni mocno utripanje..