Hipotekarni kredit

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
V petek se dela do 12 (v večini primerov) in če hočeš doseči potrebno število ur, moraš delat vsak dan še 1 uro dalje. Torej si v službi 9 ur.

Rs je. Ampak se ob sobotah NE dela, še manj v nedeljo. Razen v zelo zelo izjemnih primerih.

Če pa bi delodajalec rabil, da kdo dela v soboto, ga bo lepo prosil in to nekaj dni vnaprej, ne pa kot je navada v Sloveniji, da bo v petek ob dvanajstih rekel: Jutri delate! Mogoče pa boste morali še v nedeljo.
bonk.gif

Isti znanec, ki je pred leti delal v Borovljah, je v tovarni 3. januarja dobil plan dela in dopustov za CELO LETO VNAPREJ.
Ta razpored sem videl osebno!

Kaj takega je seveda v Sloveniji znanstvena fantastika, ker je se tu slabo/zelo slabo planira.
In ke rproizvodnjo vodijo priučeni "majstri" - amaterji, ki o planiranju dela nimajo pojma.
Pa tudi ne o delavskih pravicah, o tem, kaj je mobing, kaj je stres in kaj so pretirane obremenitve. In kaj je družina.

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako da STFU, ker več kot očitno nimaš pojma.

STFU: Si Ti FU.kan? In če si, kam si?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Ob sobotah SE dela, ravno tako kot pri nas. Trgovine, shopping centri, črpalke, tovarne, vse to je odprto tudi v nedeljo. Še več - Jodlari imajo tudi 24 urne trgovine, kjer lahko normalno kupiš vse kar potrebuješ (200m od mene je Spar Express 24h). Pri nas tega ni. In prav tako ti v Avstriji rečejo "jutri boš delal" in to v petek... Ne vem, od kot ti ideja, da je okrog tega karkoli drugače.

Napovedovanje dopustov je nekaj povsem normalnega tudi pri nas. Vsako podjetje ima to rešeno drugače - eni morajo oddat dopust do konec januarja, eni do marca. Pri nas ga je bilo potrebno do konca februarja. Ampak pazi - tega se držijo kot klopi (pri nas na srečo ne). Prav tako mora v času odsotnosti obstajat tvoja zamenjava (če delovno mesto ne dopušča odsotnosti) in če tvoja zamenjava 1 teden pred tvojim dopustom zboli - pa pa tvoj dopust. Prav tako se mnogokrat zgodi, da partnerja ne moreta uskladit dopustov in tisto leto dopusta ni.

Jodalri preživijo manj z družino, kot mi, je pa res, da ta čes bolj cenijo in ga izkoristijo. Ko je družina skupaj, ne grejo v razne atlantise, BTC-je in podobne, ampak se odpeljejo v hribe, ob jezera. Zato njihovi smučarski centri prenesejo nemalokrat cveč denarja poleti, kot pozimi. Mesta so v času počitnic prazna, shopping centri tudi. So pa turistične destinacije polne...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Menjaš temo. Komentiramo tvojo trditev o 2800 EUR neto plače fizioterapvta, kar znee 68000 EUR bruto letno. Takšna plča priteče senior expertu.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vsaj IRC okrajšave s nauči...

In zakaj bi se učil IRC okrajšav? So postale v šolah obvezen predmet? Nisem vedel.

Ne uporabljam NOBENIH (ne irc ne drugih) okrajšav in citatov. Mi ni težko napisati stavek, ki kaj opiše.

Vi pa, večinoma (slovenska raziskava!), uporabljate pri vaši komunikaciji celih 800 besed, ki vam kao zadostujejo, da izrazite prav vse, kar želite izraziti.
Izrazite hudiča.

Ampak kdo pa se bo še trudil s pisanjem celega stavka, kajne?

Bolj bednega nabora besed (celih 800) ljudje v zgodovini človeštva še niso imeli, saj danes slovarji vsebujejo tja od 30.0000 do 50.000 pojmov. In tudi več.

Ampak mi smo moderni, kajne, in nam 800 besed popolnoma zadostuje... Bedno!

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ob sobotah SE dela, ravno tako kot pri nas. Trgovine, shopping centri, črpalke, tovarne, vse to je odprto tudi v nedeljo. Še več - Jodlari imajo tudi 24 urne trgovine, kjer lahko normalno kupiš vse kar potrebuješ (200m od mene je Spar Express 24h). Pri nas tega ni. In prav tako ti v Avstriji rečejo "jutri boš delal" in to v petek...

Če tako praviš, ti verjamem. 7, ali 10 let nazaj je bilo tega zelo malo.

No, so pač glede obremenitev tudi Avstrijci zavozili (delo, delo, nič drugega kot delo, živeti, da bi delal), tako kot ste Slovenci.

Ampak eno je, če delaš cele dneve za 600 evrov, ali pa za 1600 evrov.

Za 1600 evrov bi si marsikateri Slovenec, ki dela za ušivih 600, prinesel posteljo kar v službo. Da bi bil šefu bolj pri roki, ko bi se ta v nedeljo popoldne sprdnil, da bi bilo dobro delati...

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Daj ti meni pojasni, kako so avstrijci kar tako, čez noč dvignili povprečno plačo za 300 eurov?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Duša krščanska, mešaš meglo, da se kar kadi!!!
Še enkrat te vprašam, kaj boš porekel na moj odgovor glede tvoje trditve? S čim mi boš argumentiral? Naklikaj si na kalkulatorju, potem pa komentiraj

Čakam

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
Ksz
Ko bi ljudje malo manj stali v vrstah za iPhone, pred kino centri, hodili na dopust 10+kkm daleč (bolje rečeno leteli) jim ne bi bilo treba jambrat toliko okoli stanovanj. Leta 2006 sem imel 100% sredstev za nakup nepremičnine, vendar nisem imel vse "dosegljivo" (NSVS se mi je iztekla 2007, pa se kak dolgoročni depozit najbrž tudi). Banka mi zaradi takratnih nizkih dohodkov ni dala 20%kredita. Na srečo sem ga dobil v familiji.

Nekdo je pisal o 600 evrih najemnine za 2. Zakaj pa morata živeti v tako dragem stanovanju? Se cenejšega ne dobi? Ne verjamem. Poznam osebi, ki za najemnino plačujeta desetino zgornjega zneska. Ja DESETINO. Sicer sta do tega zneska prišla pred leti in je cena res ubitacno nizka (sicer za stanovanje kjer večina z alterja ne bi hotela ziveti), sem pa prepričan da se 200-300 evrov že dobi solidno stanovanje, (vsaj zame, ki nisem navajen življenja v Hilton hotelih). Poznam kar nekaj familij ki živijo s tako tržno najemnino.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.149
113
ksz ... ta tema je povsem zašla, johannes je kisel, živi v paralelnem svetu, ne zmore obdelati podatkov.

Ta trenutek je reklama na televiziji za Hypo kredit, ki se dejansko tiče teme ter pa za SKB kredit, ki da naj ga še nikoli ne bi bilo lažje dobiti. Sam sem trenutno v reševanju bivalnega problema in bom še nekaj let. Če se bo le dalo bomo zvozili brez kreditov. Šparanje je samo obratna pot do cilja. Če vzameš kredit, moraš spet šparat, le več let.

Sicer bom pa sam poskrbel za svoje otroke tako, kot so naši tastari poskrbeli za naju z ženo. Nobenemu ne bo treba nikamor iti, četudi s familijo. Se bo že našel prostorček ali dva, sicer bo malo na tesno, bo pa vzpodbuda za oditi malce večja.

Jaz res ne vem več ali smo samo še na deželi normalni ljudje, tu še starši z minimalci otrokom pripravijo eno malo doto za štart življenja, če je pa ne morejo pa vsaj komaj čakajo, da se malo poceraha. Mestne srajce prosto po jazbinšku so pa vse naredile, ko so 10.000DEM dale za eno luknjo iz 70-ih, notri pa 4-članska familija, tamali pa že s partnerji. Imajo pa za internet in telenovele, D&G in 5 paklcov cigaret za celo familijo na dan, pol pa veselo udrihat čez državo, v kateri res ni vse v redu, sam še za crknt pa tudi ni.

Ko ne bi vsega porabili za lifestyle in šli dejansko malo čez terman pogledat, kako se živi, tudi v tej temi ne bi jamrali, kako se kredita ne da dobiti.

V našem kraju ljudje z minimalci zidajo in se pripravljajo na življenje. Jaz bi se na vašem mestu vprašal kaj je narobe. Da je problem še toliko večji, so pa pri nas na deželi 30% in več nižje plače kot v močvari + celo življenje izgubljamo denar in čas na transportu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.747
113
pri taščici
Res ne vem kako si ljudje predstavljajo naslednjih 30 let življenja(ob 30 letni kredi) . Ker po vsej verjetnosti bodo drugačna kot prvih 30.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.959
6.574
113
ej, vidva. nepremičnina ni vredna, da si suženj nje. Marsikomu. je to vama tako težko razumeti? kar se mene tiče, je od življenja več, če se kdaj lahko malo "pockrljaš" pa magari s kinom ali večerjo zunaj. Kaj šele kakim potovanjem in dopustom, bog ne daj hobijem, ki zahteva več vložka kot tekanje po gozdu in na koncu nimaš nič drugega pokazat, kot lastno zadovoljstvo. Če je lahko hobi vrt ali nabiranje gob, sicer fino, če ne, pa tudi prav. To da vse daš v bajto/stanovanje ni "normalnost" nekaterih, je samo drug izbor prioritet.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Daj ti meni pojasni, kako so avstrijci kar tako, čez noč dvignili povprečno plačo za 300 eurov?

Najbrž ne čez noč, temveč po resnem razmisleku.
Samo večji dohodki prebivalcev lahko zvišajo (po njihovi oceni) preslabo, prenizko potrošnjo. Objavljeno pa je bilo v Financah in mogoče še kje.

Je pa dejstvo, da bo povprečen Avstrijec, kolikor jih po pripovedovanju poznam, dal pol tega denarja v prašička za primer "hudih časov".
Ampak še vedno se bo potrošnja dvignila...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
ej, vidva. nepremičnina ni vredna, da si suženj nje. Marsikomu. je to vama tako težko razumeti? kar se mene tiče, je od življenja več, če se kdaj lahko malo "pockrljaš" pa magari s kinom ali večerjo zunaj. Kaj šele kakim potovanjem in dopustom, bog ne daj hobijem, ki zahteva več vložka kot tekanje po gozdu in na koncu nimaš nič drugega pokazat, kot lastno zadovoljstvo. Če je lahko hobi vrt ali nabiranje gob, sicer fino, če ne, pa tudi prav. To da vse daš v bajto/stanovanje ni "normalnost" nekaterih, je samo drug izbor prioritet.

"Bajta" in avto sta za Slovenca, ki nima ravno 2500 evrov plače, neverjetna mlinska kamna okoli vratu.
Tudi zato, ker ima večina ljudi plače (pre)nizke.

In se na račun omenjenega odreka marsičemu. Nekateri praktično vsemu.

Trdim, da se z 600 evrov ne more imeti niti avta. Oziroma zelo težko. Midva sva ga dala tri leta nazaj stran, s tem prihranila kakih 3000 evrov letno, pa moram reči, da se ta "prihranek" praktično nikjer ne pozna.

In ja, hebeš tako življenje, kjer se moraš en teden odločati in tehtati razloge, ali bi šel v nedeljo v gostilno in pokuril 35 evrov, ali ne...

Prioritete Slovencev pa so itak poseben fenomen.
Da kupi nekdo s 600 evri plače mobilc za 600 evrov, je zame jasen znak, da ima možgansko poškodbo!

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Da je problem še toliko večji, so pa pri nas na deželi 30% in več nižje plače kot v močvari + celo življenje izgubljamo denar in čas na transportu.

Ne jamrajte. Preselite se v mesto, ali pa delajte od doma...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.149
113
V napačni temi si se oglasila in napačnemu odgovarjaš. Tukaj ljudje sprašujejo po najemu kreditov za nekaj desetletij. Kdo od naju je recimo to predlagal?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Nisi še bral/gledal zgodbic o tem, kako je najemojemalec v stanovanju brez plačevanja stroškov in najemnine, lastnik pa ga ne more izselit, a ne? Malo pobrskaj, pa jih boš hitro našel cel kup. Tudi tukaj se verjetno najde kakšna.

"Najdaljša" izselitev nekega lika v Sloveniji je trajala, tako pravijo, 6 let!

Si predstavljate, da nekdo ne bi mogel 6 let do svojega, pošteno kupljenega avtomobila? Ali da bi mu ga za 6 let nekdo zaparkiral?

Moj znanec, ki dela v Avstriji, je za izselitev nemarnega podnajemnika, ki se je včasih "pohecal" z plačili najmnine, res moral vzeti odvetnika.
Ampak je obravnava na celovškem sodišču trajala reci in piši - 8 minut. Mu je odvetnik rekel, naj kar počaka na hodniku, da nima smisla, da sploh hodi v razpravno dvorano, ker je vse popolnoma jasno in bo odločitev prostojne sodnice - "hipna".

Pri nas pa bi se vrstili prizivi na višje inštance, sklicevanje na človekove pravice, sklicevanje na morebitnega dojenčka, otroka, bolno staro mamo in prehlajenega psa.

Zanima me le, zakaj imamo tako, po polžje delujoče pravosodje? V čigavem interesu?
In zakaj že enkrat enostavno ne preprišemo jodlarskih zakonov in jodlarskih podzakonskih aktov?

Zakaj, ker smo "socialna" država po vzoru rdeče barve, ki se je ne bomo znebili še vsaj 50let.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:

V našem kraju ljudje z minimalci zidajo in se pripravljajo na življenje. Jaz bi se na vašem mestu vprašal kaj je narobe. Da je problem še toliko večji, so pa pri nas na deželi 30% in več nižje plače kot v močvari + celo življenje izgubljamo denar in čas na transportu.

Nisem iz mesta, ampak ko nekdo piše da na deželi se pa da zidati me prime na wc.

Večina ima zemljišča doma kar pomeni že hiša sezidana če ni tega nakupa. Potem veliko takih ima doma gozd in se podre nekaj velikih dreves pa je cimper. Potem podrejo še par dreves pa so okna. Pa še par dreves pa so vrata..itd....in ja kar nekaj takih poznam ko so naredili hišo v enem letu, ampak na podlagi izključno tega ko se je sekalo gozdove in so imeli že svoja zemljišča za gradnjo, plače pa 1.200 €.