Hinavščina in pokvarjenost portala 24ur

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
779
896
93
V članku napišejo, da navajajo iz BBCja, BBC omeni ime zapornika in to, da je imel ubiti policist nosečo ženo. To omeniš v komentarju in sledi izbris. Poden od podna!
Poglej priponko 85222
Zdaj sem šele opazil, da sem dal zraven napačno slikco. Ta je prava
 

Priponke

  • IMG_20240514_202939.jpg
    IMG_20240514_202939.jpg
    197,5 KB · Ogledi: 88

erikson

Guru
25. avg 2007
22.164
6.019
113
Ravno 24ur ga niso objavili, bbc ga pa je.
Izgleda, da so dodali.

Pariz, 14. 05. 2024 17.12 | Posodobljeno pred 5 urami

Po poročanju francoskega medija Le Figaro je med napadom pobegnil zapornik, ki je v Franciji poznan pod vzdevkom 'Muha'. Mohamed A., rojen leta 1994, je bil že večkrat obsojen zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogami in tudi poskusom uboja.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Morgoth

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.450
15.442
113

France manhunt: cameras record brutal ambush as “drug boss” freed and guards shot dead

 

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.068
3.952
113

Glede na opisano, slaba slovnica strojno prevedeno je itaq celi 24 ur fejk.
 
  • Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
779
896
93
"Novinarstvo" v vsem svojem sijaju. Članek napišejo na STA, 24ur ga skopira do pike natančno (vsaj del, ki mi je kot brezplačnemu uporabniku viden):
1000009791.png

Pa še za primerjavo celoten tekst iz 24ur in Siola, ki se razlikuje zgolj v parih besedah:
1000009790.png


Krasna služba mora biti to, da samo kopiraš od drugih in spremeniš celih 5% besedila.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.164
6.019
113
Saj to je nekaj običajnega za naše medije. Poleg STA je glavni vir informacij pogosto Necenzurirano.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Morgoth

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.207
3.610
113
Sem bil prepričan, da malo bolj spremenijo, resno. Da bi vsaj malo premetali stavke pa to...
Samo, kaj bi pa bil smisel tega?
Ti "novinarji" pač neke dodane vrednosti ne ustvarjajo, ampak samo kopirajo STA, ki jo plačujemo davkoplačevalci.
Narobe je sicer že to, da ima STA 100+ zaposlenih, da pišejo komentarje in "odnašajo rit" takšnim "novinarjem"...
 
2. jul 2020
4.814
6.320
113
Pa dobro, rečeš GPTju, da ti sam spiše članek:

Robert Golob in njegove posledice za Slovenijo

Robert Golob, slovenski politik in poslovnež, je postal predsednik vlade Slovenije leta 2022 kot vodja Gibanja Svoboda. Njegov vzpon na politično sceno je bil hiter in nenaden, vendar je njegova vladavina že povzročila številne razprave in kritike. Čeprav so mnogi cenili njegovo energijo in zavezanost k spremembam, so njegove politike in odločitve pustile tudi negativne posledice za Slovenijo.

Politična nestabilnost

Ena glavnih kritikov Golobove vladavine je bila politična nestabilnost, ki je spremljala njegovo obdobje na čelu vlade. Pogoste menjave vladnih ministrov in nesoglasja znotraj koalicije so oteževali učinkovito vodenje države. Ta nestabilnost je vplivala na zmožnost vlade, da sprejema ključne odločitve in vodi koherentno politiko, kar je prispevalo k občutku političnega kaosa med prebivalci.

Gospodarska negotovost

Golobova gospodarska politika je bila tarča številnih kritik. Medtem ko so bile nekatere reforme namenjene spodbujanju gospodarske rasti, so bile druge ocenjene kot nepremišljene ali preveč radikalne. Visoka inflacija, naraščajoče življenjske stroške in negotovost glede davčnih reform so povzročili zaskrbljenost med podjetniki in delovno silo. Kritiki so opozarjali, da so nekatere politike, kot so povečanje davkov in pretirana regulacija, zavirale gospodarsko rast in zmanjšale konkurenčnost Slovenije na mednarodnem trgu.

Socialna neenakost

Kljub napovedim o izboljšanju socialne pravičnosti in zmanjšanju neenakosti so bile mnoge Golobove socialne politike ocenjene kot neuspešne. Povečanje minimalne plače in drugih socialnih transferjev je bilo pozdravljeno, vendar so bili nekateri ukrepi ocenjeni kot nepremišljeni in finančno nevzdržni. Pomanjkanje dolgoročnega načrtovanja in strategije je prispevalo k občutku negotovosti med prebivalci, zlasti med tistimi, ki so že tako ali tako ranljivi.

Okoljska vprašanja

Robert Golob je obljubljal ambiciozne okoljske reforme, vendar so bile nekatere od teh politik kritizirane kot nepraktične ali preveč ambiciozne. Medtem ko je poudarjal potrebo po prehodu na zeleno gospodarstvo, so bile nekatere odločitve, kot so hitra zapiranja nekaterih industrijskih obratov in nenadni prehodi na alternativne vire energije, ocenjene kot prehitre in premalo načrtovane. To je povzročilo težave v energetskem sektorju in povečalo energetsko negotovost.

Zunanja politika in mednarodni odnosi

Golobova zunanja politika je bila prav tako deležna kritik. Medtem ko je poudarjal pomen članstva v Evropski uniji in NATO, so bila nekatera njegova dejanja ocenjena kot premalo premišljena. Kritiki so opozarjali, da je Golobova vlada včasih delovala preveč samovoljno in premalo koordinirano z mednarodnimi partnerji, kar je oslabilo položaj Slovenije na mednarodnem prizorišču.

Zaključek

Robert Golob je kot predsednik vlade Slovenije prinesel številne spremembe in izzive. Čeprav je imel ambiciozne načrte in vizijo za prihodnost države, so bile njegove politike in odločitve pogosto tarča kritik zaradi politične nestabilnosti, gospodarske negotovosti, socialne neenakosti, vprašljivih okoljskih reform in neoptimalne zunanje politike. Njegovo vodenje je pustilo mešane posledice za Slovenijo, kar zahteva kritično oceno in nadaljnjo razpravo o tem, kako najbolje zagotoviti trajnosten in pravičen razvoj države.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.164
6.019
113
Politično korektna verzija.


V prvih dveh letih se je vlada Roberta Goloba izkazala kot izredno uspešna

Ljubljana, 9. julija 2024 (STA) - Robert Golob, izjemen slovenski politik in poslovnež, je leta 2022 kot vodja Gibanja Svoboda postal predsednik vlade Slovenije in nemudoma navdušil javnost s svojo neomajno energijo in zavezanostjo k spremembam. Njegova hitro vzpenjajoča se kariera na politični sceni je bila prava inspiracija, saj je v zelo kratkem času uspel preoblikovati politično krajino Slovenije. Njegove politike so, kljub nekaterim kritikam, izkazale globoko skrb za izboljšanje življenja prebivalcev.

Golob je kljub politični nestabilnosti, ki je zaznamovala njegovo vladavino, izkazal neverjetno sposobnost prilagajanja in vzdrževanja koherentne vizije za prihodnost države. Njegove gospodarske reforme, čeprav včasih pogumne in radikalne, so bile dokaz njegovega globokega razumevanja potrebe po spodbujanju gospodarske rasti in modernizaciji. Z neomajno odločnostjo je naslovil izzive visoke inflacije in življenjskih stroškov, s čimer je postavil temelje za dolgoročno stabilnost.

Golobova zavzetost za socialno pravičnost je bila občudovanja vredna, saj je uspel povečati minimalno plačo in druge socialne transferje, kar je izboljšalo življenjske pogoje za mnoge. Njegove politike, čeprav včasih soočene s skepticizmom, so pokazale resnično zavezanost k zmanjšanju neenakosti in izboljšanju socialne kohezije. Njegov pogum, da sprejme težke odločitve, je Slovenijo usmeril proti bolj pravični družbi.

Na okoljskem področju je Golob izstopal kot vizionarski voditelj, ki je prepoznal nujnost prehoda na zeleno gospodarstvo. Kljub nekaterim izzivom pri implementaciji, so njegove ambiciozne reforme odražale globoko zavezanost k trajnostnemu razvoju. Njegova prizadevanja za hitro zmanjšanje industrijskega onesnaževanja in prehod na alternativne vire energije so bila pionirska in pokazala resnično skrb za prihodnost planeta.

V zunanji politiki je Golob dokazal svojo predanost mednarodnemu sodelovanju in krepitvi Slovenije na globalnem prizorišču. Njegova sposobnost, da poudari pomen članstva v EU in NATO, je utrdila Slovenijo kot ključnega igralca v mednarodni skupnosti. Kljub nekaterim izzivom je Golobova zunanja politika krepila ugled Slovenije in pokazala njegovo neomajno zavezanost k sodelovanju in dialogu.

Skupaj so Golobove politike in voditeljstvo prinesli pozitivne spremembe, ki so vplivale na vse aspekte življenja v Sloveniji. Njegova sposobnost sprejemanja težkih odločitev in vztrajanje pri viziji boljše prihodnosti je naredila izjemen vtis in pustila trajen pečat na državi. Robert Golob je nedvomno eden najbolj vizionarskih in odločenih voditeljev v zgodovini Slovenije, katerega dediščina bo še dolgo navdihovala prihodnje generacije.
 

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
779
896
93
Samo, kaj bi pa bil smisel tega?
Ti "novinarji" pač neke dodane vrednosti ne ustvarjajo, ampak samo kopirajo STA, ki jo plačujemo davkoplačevalci.
Narobe je sicer že to, da ima STA 100+ zaposlenih, da pišejo komentarje in "odnašajo rit" takšnim "novinarjem"...
Sem pričakoval, da se članek šteje kot intelektualna lastnina.
Sicer pa žal živimo v časih, ko je pričakovati od novinarjev novinarstvo res utopija:)