HiFi Komponente + ojač , mal helpa?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Upam, da nisi zmontiral zvočnikov direkt pod strop, kot si napisal. Kajti najboljše igrajo, če so fronti v višini ušes (merjeno pri sedenju je to cca. 110 cm od tal). Surroundi pa so lahko malo višje, kakih 20-30 cm nad ušesi.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ubistvu so na višini cca 2 metrov ( spodnji del zvočnika ) , usmerjen je rahlo navzdol proti centru poslušanja/gledanja, ki je oddaljen 5 metrov. Zadnji bodo nižje, verjetno med 130 in 140cm , usmrejeni naravnost v pozicijo poslušanja z zadnje strani.

Če mi slučajno ne bo odgovarjalo, lahko še vedno spustim nižje in zaflikam navrtane luknje.

shift

Guru
20. jul 2007
9.886
2.274
113
za šankom
in kaj je razlika če so pod stropom in so usmerjeni v ušesa ali na višini ušes???razen kak meter večja oddaljenost v diagonali.
večina sodobnih resiverjev in ojačevalcev ima funkcijo da nastaviš oddaljenost zvočnikov od poslušalca v cm.tudi ta yamaha jih ima.v bistvu ima avtomatsko kalibracijo zvoka s pomočjo priloženega mikrofona.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:
in kaj je razlika če so pod stropom in so usmerjeni v ušesa ali na višini ušes???razen kak meter večja oddaljenost v diagonali.
večina sodobnih resiverjev in ojačevalcev ima funkcijo da nastaviš oddaljenost zvočnikov od poslušalca v cm.tudi ta yamaha jih ima.v bistvu ima avtomatsko kalibracijo zvoka s pomočjo priloženega mikrofona.

Res je, samo mic postavis tam kjer bos poslušal in se zadeva skonfigurira. Mogoče za kakšnega oh in sploh audiofila je to polizdelek,ampak nisem tako zahteven kar se tega tiče, važno mi je da ko gledam filme, da se cutijo zvočni efekti in to je to.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
No pa sem nak oncu vzel močnejsi model od tvojih, http://www.vogels.com/web/Consumer/Products/Products/ELW6605-SPEAKER-WALLBRACKETC.htm

Ubistvu mam glih tele
grin1.gif