HiFi Komponente + ojač , mal helpa?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Včeraj sem dejansko hotel nabaviti komplet,samo ker se na te zadeve ne spoznam kaj dosti, prodajalec v trgovini je pa itak za vsako stvar ki sem jo pokazal omenil da "ta je super " , nekako nisem nič kupil
crazy1.gif

Sprva sem imel v mislih zvočnike INFINITY BETA HCS BLACK

Samo ne vem, če ni bolj pametni kupiti spredaj 2 stoječa zvočnika in zadaj dva manjša, center in woofer.

Večinoma se bo to uporabljalo za gledanje filmov ( TV + PC sound ) , se pa bo kdaj pa kdaj tudi muzika poslušala, nisem zahteven, rad pa imam da če stisnem volume naglas, da je glasno in pa da se woofer tudi lepo sliši.

Kakšni nasveti glede zvočnikov in ojačevalcev so več kot dobrodošli, sprva sem mislu da bom s cca 500-600€ prišel skozi,pa vidim da ne bom,tko da ideje in ponudbe v kolikor kdo prodaja te zadeve, so več kot dobrodošle.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Jst kupil Onkyo za 300€ in sem prezadovoljen. Za ta denar mi je super in v bloku tud še približn nism mogu ga do dobra sprobat.
To ti samo povem moje izkušnje, glede tvojih sistemov ti bodo pa drugi povedal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej jz sm dal samo predloge kar sem pač najdu v Bigbangu , ni nič fiksno,tako da lahko tudi karkoli drugega
smile-1.gif
Bo pa to v sobi cca 30 kvadratov .

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Glej jst mam dnevno+kuhinjo skupaj in je nekaj čez 30m2 in ti povem da mi je moj Onkyo super.

Za takšen denar.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Za moje pojme je RXV467 Yamaha in Primus HCS puna kapa
zmaga.gif
Poje vsa komercialna plastična hišna kina do jurčka.

Kaj pa kej ala kompaktna scena Harman Kardon? BDS800?

H&K

Ful huda zadeva, v tujini so z tem Bose čisto povozli, pri nas v Slo pa imamo še smešno ceno. (900 vs 1500)

Oz samo samo taki 5.1 zvočniki HKTS60 + en receiver.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Prejle sem še gledal tole

http://www.ceneje.si/avdio-vid...7b_-_CX00164C69 ( pri nas 590€ , nekaj popusta bi sicer dobil,ampak ne toliko kot ce se zapeljem do meje ) .

Za zvočnike pa še ne vem, gledal sem YAMAHA NS50 in pa NS555 za spredaj ( + ustrezni manjsi za zadaj ) , samo to si z vsem skupaj prec na cca 1.200 ...

7 kanalov sicer ne rabim,ampak ce pa gledaš malce drugače,pa ni napačno da imas mogoce v dnevni 5 kanalov za TV , pa kuhinji/spalnici 2 kanala za drugo muziko...

Najraj bi videl da mi en pokaže pameten komplet in srečno
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Ful huda zadeva, v tujini so z tem Bose čisto povozli, pri nas v Slo pa imamo še smešno ceno. (900 vs 1500)

Ker si ravno omenil, sem pripel eno zadevo.

Priponke

• 1197446-bosekritika[1].www.pdf
    136 KB · Ogledi: 364

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
V evropi so jih povozil
smirk-1.gif
konkretno. Isto bo v ZDA, BOSE beži samo v višji +2000€ rang

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Prejle sem še gledal tole

http://www.ceneje.si/avdio-vid...7b_-_CX00164C69 ( pri nas 590€ , nekaj popusta bi sicer dobil,ampak ne toliko kot ce se zapeljem do meje ) .

Za zvočnike pa še ne vem, gledal sem YAMAHA NS50 in pa NS555 za spredaj ( + ustrezni manjsi za zadaj ) , samo to si z vsem skupaj prec na cca 1.200 ...

7 kanalov sicer ne rabim,ampak ce pa gledaš malce drugače,pa ni napačno da imas mogoce v dnevni 5 kanalov za TV , pa kuhinji/spalnici 2 kanala za drugo muziko...

Najraj bi videl da mi en pokaže pameten komplet in srečno
grin1.gif

Kolk je čez mejo? Ej da se svašta dobit, ti napišem, če ne prej u tork

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
pri yamahi pazi, da jo kombiniraš z zeloo mehkimi zvočniki, sploh tweeterji, ker zna bit strupeno tečna v določenih kombinacijah. ( ostra ) , onkyo po drugi strani pa je precej bolj mehka varjanta, kot tudi HK.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
pri yamahi pazi, da jo kombiniraš z zeloo mehkimi zvočniki, sploh tweeterji, ker zna bit strupeno tečna v določenih kombinacijah. ( ostra ) , onkyo po drugi strani pa je precej bolj mehka varjanta, kot tudi HK.

Bom se napisal, za vsak slučaj da bo jasno. Na hifi komponente se ne spoznam NIČ . Nikoli nisem kupoval komponent , vedno celotne stolpe,tako da bi rabil konkretne predloge kaj gre oziroma kaj ne gre skupaj. Pa recimo da bi to imel rad potem kaksne 5-10 let spet
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jst bi glede na tvoje potrebe les kar pri miru pustil. Kkšn Harman AVR160+HKTS30, Milsm da je cena okol 700E (na hitro iz glave)

Taki solidni 5,1 kompleti z samosotječimi zvočniki so takoj 800€, poblem je v SUB-ih ker so dragi
smirk-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Če je reklama naj modi zbrišejo.

Obstaja slovenski forum audio-kontakt.com, kjer pod malimi oglasi najdeš ogromno robe in na forumu sodelujejo ljudje ki so poznavalci hi-fi.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Zlato pravilo pri kupovanju akustike, sploh ce enot ne poznas ... poslusaj, poslusaj,poslusaj in se enkrat poslusaj. Vsako uho ima svojega malarja. Kar bo nekomu igralo v nulo, je lahko za tvoj okus in glasbeno zvrst top of the scheisss .

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Jaz sem si pred kratkim omislim Onkyo 508 in Jamo s606 sistem v kompletu res igra v nulo, vse skupaj me je pa prišlo malo manj kot 800€ je pa res vredno denarja.

lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.886
2.274
113
za šankom
za av resivr poglej po tujini.so cene skoraj 50% manjše od naših.jst škatlo še mam.zdej iščem kaj bi nanj proklopil.zaenkrat so močno pred vsemi focal sib&cub2

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.614
88
48
Kot je napisal @FRooT :
- preštej keš, bejž v štacuno in poslušaj, poslušaj, poslušaj ....
Če ti ne omogočijo poslušanja, ali ne skompletirajo kombinacij po tvoji želji, bejž v drugo štacuno.
Medij z glasbo, ki jo poslušaš imej s sabo.

Potem se v miru odloči, dodaj koliko je pač potrebno keša na kup in kupi, kjer bo ceneje.

Ne poslušaj nasvetov, kaj gre skupaj in kaj ne, vsak ima svoja ušesa in sliši na svoj način.
Predvsem ne v štacunah - najboljša roba je tista, pred katero stojiš, če je tista levo ali desno dražja, je tista serveda boljša - to je vse znanje, ki ga premorejo 'svetovalci' na specializiranih oddelkih večine naših štacun.

Jaz sem poslušal več kot 20 let Uher (studijska klasa, sedaj je to HK) na home made kištah.
Sedaj iste kište poganja Yamaha.
Kište so velikosti manjšega hladilnika in ja, že preko dvajset let igrajo kot mi paše.

LP

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Itak, slišat zadeve, nato pa čekiriaj rabljeno robo (zvočniki), sploh če boš res les vzel. Folk prodaja za male pare.

Pejt v BigB BTC, je kar nekaj robe zvezane, ki sem ti jo omenjal oz se da poštimat da se sliši tudi kaj takega, ki je samo na polici.

grofmontek

Pripravnik
11. feb 2009
49
0
6
Pred dvema tednoma sem v big bangu nabavil Infinity Primuse+reciever Denon AVR-1911 za 700€.Mislim,da je za ta denar to kar dober paket.Pri filmih in pri poslušanju glasbe zadeva igra kot se spodobi.

Lp Sebastijan

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Kot pravi grofmontek se za 700-800€ dobi že (seveda ne za audiofile) dobra zadeva.
Jaz si že dve (ali bo že skoraj tri, nisem prepričan) leti lastim Onkyo TX SR-506 in Infinity beta HCS zvočnike, se odlično ujemajo z omenjenim recieverjem. Za filme kot glasbo je več (spet povdarjam če človek ni audiofil, oni pa itak posegajo za boljšimi dražjimi zadevami) kot dovolj.