Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Jaz sem pristaš Tomija iz časov ko je bil še delan v Kolinski in Hellmansa, ravno tako iz časov ko je bil delan v Kolinski.
Danes ne jem več majoneze, včasih če dobim kje Kuner tatarsko.. mmm
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Jaz sem pristaš Tomija iz časov ko je bil še delan v Kolinski in Hellmansa, ravno tako iz časov ko je bil delan v Kolinski.
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Mi pa jo doma zmiksamo v treh minutah in mi je osebno boljša od vsake "flaširane".
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Klasika..
1 rumenjak, čajna žlička gorčice (glede na okus lahko manj ali več), žlička jabolčnega kisa, sol po okusu.
Začneš miksat, čez kakšnih 20s v tankem curku počasi dodajaš jedilno olje. Ko postane preveč gosto, dodaš kakšno žličko vode. Vmes sprobavaš in korigiraš sestavine, sploh prvič. Nastane za slabo tubo materiala. Ne pozabit kisa, ker drugače ne bo nič.
Če želiš varianto tatarske, na koncu dodaš še malo kisle smetane in na male kocke narezane kisle kumarice.