hella saturnus (ljubljana) - delo

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
česarkoli
evil.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Kar se tiče kurbn hausa je pa res. Vsi so se žgal povprek. Poznam en primer, ko sta dva v rezmerju preko 20 let, kljub temu da imata oba doma družine.

Ja jaz poznam kolega ki tam dela v razvoju, pa ni nič temu podobnega slišat, kot govorite tukaj,...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
40 očalarjev na kupu v eni pisarni....

ali pa v proizvodnji ponoči....

Kje se bo dogajalo?
tongue-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
No ja se mi je kar zdelo
smile-1.gif
sam v mislih sem imel, da to ne pride vsaj "z besedami" do razvoja (ki je del celo zraven proizvodnje)....ampak prej tukaj na forum.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Kot je napisano, proizvodnja je drugacna scena.

Za LEK pravijo notranji, "tvornica ljubavi"

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jaz sem bil pred leti za inženirja tam na razgovoru.

- prve dve leti bomo imeli samo izgubo s tabo
- vsako leto so razgovori, da ocenimo tvoj napredek in s tem plačo
- cenimo ljudi katerim se ne mudi ob 15.00 domov, da se jim župca ne bi ohladila

itd....

Plačo ni nič omenil, ocenil sem da bi mi ene 850€ dal, s tem da nisem bil čist začetnik. Kakšni potni pa bohpomaj... no tak vtis sem dobil.

Razpisi za resne šihte so pa bogpomagaj pri njih . .. potrdila za C1 ali B2 za dva jezika itd
hysterical-1.gif
, za tolk bi hotel potem švabsko plačo.

A nisi ti v eni drugi temi nekaj pisal, da bi rad zaslužil 2,5k€/mesec.

Sedaj pa praviš, da nobenega tujega jezika ne znaš tekoče, niti se ga ne bi učil, da bi ob 14:55 rad že pred uro čakal... s takim odnosom boš 2,5k€ videl čez 30 let, ko bo inflacija naredila svoje...
Da o tem, da govoriš samo o vtisih in lastnih ocenah - očitno niti toliko ne znaš, da bi bil dovolj zanimiv, da bi ti ponudili denar. So ugotovili, da se s teboj (oz. tvojim odnosom) ne morejo pomagati in si ostale brez ponudbe.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.426
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
No ja se mi je kar zdelo
smile-1.gif
sam v mislih sem imel, da to ne pride vsaj "z besedami" do razvoja (ki je del celo zraven proizvodnje)....ampak prej tukaj na forum.
Verjemi, pride tudi z luknjo do razvoja ne samo z besedami samo ta tvoj kolega tega al ne vidi al noce videt al pa mu nocejo pokazat...

Glede teh zadev se izobrazen kader nic ne razlikuje od proizvodnje verjemi mi.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jaz sem bil pred leti za inženirja tam na razgovoru.

- prve dve leti bomo imeli samo izgubo s tabo
- vsako leto so razgovori, da ocenimo tvoj napredek in s tem plačo
- cenimo ljudi katerim se ne mudi ob 15.00 domov, da se jim župca ne bi ohladila

itd....

Plačo ni nič omenil, ocenil sem da bi mi ene 850€ dal, s tem da nisem bil čist začetnik. Kakšni potni pa bohpomaj... no tak vtis sem dobil.

Razpisi za resne šihte so pa bogpomagaj pri njih . .. potrdila za C1 ali B2 za dva jezika itd
hysterical-1.gif
, za tolk bi hotel potem švabsko plačo.

A nisi ti v eni drugi temi nekaj pisal, da bi rad zaslužil 2,5k€/mesec.

Sedaj pa praviš, da nobenega tujega jezika ne znaš tekoče, niti se ga ne bi učil, da bi ob 14:55 rad že pred uro čakal... s takim odnosom boš 2,5k€ videl čez 30 let, ko bo inflacija naredila svoje...
Da o tem, da govoriš samo o vtisih in lastnih ocenah - očitno niti toliko ne znaš, da bi bil dovolj zanimiv, da bi ti ponudili denar. So ugotovili, da se s teboj (oz. tvojim odnosom) ne morejo pomagati in si ostale brez ponudbe.

Jst že znam tekoče. Samo za C1 oz. B2 je pa malo bolj resno da prideš do papirjev, kar jih oni KAO zahtevajo . To pomeni v praksi skoraj v nulo obvladanje. Za tak izpit ti verjetno gre pol leta, če imaš dobro podlago ter še par 100€ stane.

Za 15.00 je poddirektor ali koji [cenzura] rekel.

Torej če potegnemo črto imajo ali želijo imeti strožje kriterije za zaposlovanje kot nemci in tudi učinkovitost, plačo pa bosansko.

Jih je blo vsaj 5 kolegov tam na razgovorih, pa niso nobenemu nič odpisal. Če človek vsaj tja pride, lahko pričakuje vsaj en mail... bla bla bla niste izbrani itd itd.

Možno, da sem kje pisal od 2.5k na mesec.... napisal sem pa ziher, da (samo) z 1.5k ne moreš živeti v ljubljani brez zaledja staršev (preživiš lahko, življenje pa to ni)

p.s To je bilo pred 3 leti od takrat sem se nemščino naučil z nule( vložil sem vsaj zaenkrat 600h) , pa verjem mi, da ne zato da bom imel na helli jurja. Toliko o tem, da se ne bi učil tujih jezikov (Zdaj po novem letu se bom za testdaf začel pripravljat).

Evo primer, zahtevamo verificirano ali tekoče je pa pomoje razlika.

Citat:
Od vas pričakujemo:

univerzitetno izobrazbo strojne smeri,
aktivno verificirano znanje agleškega in nemškega jezika – C1 oz. CAE/BEC Higher,
obvladovanje dela z zahtevnejšimi programskimi orodji,
3 leta delovnih izkušenj na področju razvoja izdelkov ali procesov oz. vodenja projektov v avtomobilski industriji,

To so pogoji v švabalandu za šiht za 70-80k€ pro jahr.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
...
Jst že znam tekoče. Samo za C1 oz. B2 je pa malo bolj resno da prideš do papirjev, kar jih oni KAO zahtevajo . To pomeni v praksi skoraj v nulo obvladanje. Za tak izpit ti verjetno gre pol leta, če imaš dobro podlago ter še par 100€ stane.
...

Se pravi, ti je težko investirat nekaj 100€ v to, da bi več znal in bi bil bolj konkurenčen? Nikoli ne boš videl 2,5k€/mesec - s takim odnosom že ne

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Si tudi spodaj prebral ?

http://www.testdaf.de/index.php

Investiral bom, da bom drugje konkurenčen.

Plinovodi so že zasedeni, kjer bi lahko imel 2.5k€ za eno normalno delo.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Mogoče bi se pa lahko potegoval za mesto, kjer bi dobil 100-150EUR več. Če ne v Helli, pa kje drugje. Investicija se (lahko) povrne prej kot v enem letu.
Najlažje je v kotu sedet in jamrat, kako se nič ne splača.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Trenutno se pri jurju in par 100€ stroškov plače končajo. Če nimaš res nevem kakšnih dosežkov pa ne vem čega, samo tak ne pošilja prošenj.

Ostalo je samo še GENI, HSE, Geoplin, ..... pa še tam verjetno se moraš boriti za kaj več.

Je pa res, da je tam razmerje med delom in plačo veliko bolj ugodno pa še šiht do penzije.

Za ekstra 100-150€ lahko grem sosedu drve zlagat.
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.426
113
ostalega ne bi komentiral ker imas na nek nacin prav ampak s 1500 EUR se da brez zaledja starsev normalno ziveti tudi v LJ. Pa govorim iz prve roke pa se par kolegov mi je prica. Seveda pa ima vsak od nas svoj pogled na to kaj pomeni preziveti in kaj ziveti...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
apolo on je rekel da se da preživet ampak lepo živet pa težje...

sej veš, da ne mirkaš glih na čist vsak €.

ampak tale pa ni glih mlada mamica
wink-1.gif

Cak ne me basat, z 1500eur se da zivet, ne pa lepo zivet? Dej 700eur kreda, oziroma kar nekateri zagovarjajo da se bolj splaca najem, mas flet za 700eur kulturnega, ostane ti pa 800eur za vse ostalo. Ce je pa lepo ziveti po restavracijah zabijat 200eur na tedenske vecerjice ja to je pa bolj za direktorje.

Priznam pa da je potrosniska kultura ze cist hardcore. Pri punci sem se moral skoz v jezik grizt ker to se je zapravljalo povsod, vsako pickarijo kupt, na mesec skoz kaksno cunjico, menjavat gsm ovitek na pol leta ali manj itd. Ja sej so to majhne zadeve, ampak ko punca z 800eur komaj cez mesec prileze se je pa tudi za vprasat. Jest pa namest tega raje konec tedna namenim recmo 50eur za izlet, pa kej normalnega pojest pa je. Isto je s kolegi in sodelavci. Sodelavec zivi pri starsih 1000eur place, sposojal se je pa od mene studenta vsak konec meseca po 100eur ker mu ni znesl s tako placo skoz cunjice kupovat in furat kavice veckrat dnevno.