Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Kar se tiče kurbn hausa je pa res. Vsi so se žgal povprek. Poznam en primer, ko sta dva v rezmerju preko 20 let, kljub temu da imata oba doma družine.
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jaz sem bil pred leti za inženirja tam na razgovoru.
- prve dve leti bomo imeli samo izgubo s tabo
- vsako leto so razgovori, da ocenimo tvoj napredek in s tem plačo
- cenimo ljudi katerim se ne mudi ob 15.00 domov, da se jim župca ne bi ohladila
itd....
Plačo ni nič omenil, ocenil sem da bi mi ene 850€ dal, s tem da nisem bil čist začetnik. Kakšni potni pa bohpomaj... no tak vtis sem dobil.
Razpisi za resne šihte so pa bogpomagaj pri njih . .. potrdila za C1 ali B2 za dva jezika itd, za tolk bi hotel potem švabsko plačo.
Verjemi, pride tudi z luknjo do razvoja ne samo z besedami samo ta tvoj kolega tega al ne vidi al noce videt al pa mu nocejo pokazat...Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
No ja se mi je kar zdelosam v mislih sem imel, da to ne pride vsaj "z besedami" do razvoja (ki je del celo zraven proizvodnje)....ampak prej tukaj na forum.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jaz sem bil pred leti za inženirja tam na razgovoru.
- prve dve leti bomo imeli samo izgubo s tabo
- vsako leto so razgovori, da ocenimo tvoj napredek in s tem plačo
- cenimo ljudi katerim se ne mudi ob 15.00 domov, da se jim župca ne bi ohladila
itd....
Plačo ni nič omenil, ocenil sem da bi mi ene 850€ dal, s tem da nisem bil čist začetnik. Kakšni potni pa bohpomaj... no tak vtis sem dobil.
Razpisi za resne šihte so pa bogpomagaj pri njih . .. potrdila za C1 ali B2 za dva jezika itd, za tolk bi hotel potem švabsko plačo.
A nisi ti v eni drugi temi nekaj pisal, da bi rad zaslužil 2,5k€/mesec.
Sedaj pa praviš, da nobenega tujega jezika ne znaš tekoče, niti se ga ne bi učil, da bi ob 14:55 rad že pred uro čakal... s takim odnosom boš 2,5k€ videl čez 30 let, ko bo inflacija naredila svoje...
Da o tem, da govoriš samo o vtisih in lastnih ocenah - očitno niti toliko ne znaš, da bi bil dovolj zanimiv, da bi ti ponudili denar. So ugotovili, da se s teboj (oz. tvojim odnosom) ne morejo pomagati in si ostale brez ponudbe.
Citat:
Od vas pričakujemo:
univerzitetno izobrazbo strojne smeri,
aktivno verificirano znanje agleškega in nemškega jezika – C1 oz. CAE/BEC Higher,
obvladovanje dela z zahtevnejšimi programskimi orodji,
3 leta delovnih izkušenj na področju razvoja izdelkov ali procesov oz. vodenja projektov v avtomobilski industriji,
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
...
Jst že znam tekoče. Samo za C1 oz. B2 je pa malo bolj resno da prideš do papirjev, kar jih oni KAO zahtevajo . To pomeni v praksi skoraj v nulo obvladanje. Za tak izpit ti verjetno gre pol leta, če imaš dobro podlago ter še par 100€ stane.
...
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
apolo on je rekel da se da preživet ampak lepo živet pa težje...
sej veš, da ne mirkaš glih na čist vsak €.
ampak tale pa ni glih mlada mamica