Helikopter ponoči

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Se strinjam....isto ko se Ljubljančan preseli na kmete potem pa teži da je potrebno kmetijo zapret

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Se strinjam....isto ko se Ljubljančan preseli na kmete potem pa teži da je potrebno kmetijo zapret

A si gledal nedeljsko oko? Kaki [censored].

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ej isto sem sam imel v mislih. Ko je treba pacienta peljati je kriv dež, veter, megla, pretemno je... ko jim pa za smučarijo plačajo dežurstvo (keš na roke) pa ni problem leteti v megli pa dežju... mamicu jim ! Me zanima če bi bilo treba njihovga otroka peljat če bi zavrnili vožnjo ?!?!

Samo je pa itak helikopter brezvezen, 15min rabi da vzleti, taveliki pa celo 30 min, v tem času ga z reševalnim vozilom pripelješ čez pol slovenije
bonk.gif

Glavno da imajo falcona
bonk.gif

verjetno ja...
rolleyes-1.gif
zato ga uporabljajo, ko je treba iz prometnih nesreč koga odpeljat. sej je rešilec hitrejši, sam pokuri prevec bencina. In mislim, da tako obtoževanje "nočejo peljat" ni na mestu, saj tile piloti so ravno tako ljudje, nekateri še reševalci, in verjemi, da bi vse naredili, da bi prepeljali bolnika, če je res nujno.

Kolikokrat v gorah res tvegajo življenja? pa ko bi lahko skor vedno rekl da ne morejo it, ker je megla, veter, itn. pa se vedno zelo potrudijo.

Mislim da, če zavrnejo prevoz, je to zelo uporavičeno.

Res pa je, da bi lahko falcona prodali, pa kupili en profesionalni helikopter za reševanje. bo veliko več v uporabi.
smirk-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

A si gledal nedeljsko oko? Kaki [censored].

Ne gledam tega sicer pa poznam primere

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Ali pa na Kras, kjer si okrog bajte postavi 2m visok kamnit zid in se potem čudi, zakaj ga domačini ne marajo
stupid-1.gif

Sicer pa v tem primeru možakar lepo predlaga alternativno rešitev. Par 100m stran naj se prestavi ta heliodrom, pa bo. Ampak v Slovenistanu, bananarepubliki, bi verjetno za vsa dovoljenja za prestavitev rabil ene 5 let.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ej isto sem sam imel v mislih. Ko je treba pacienta peljati je kriv dež, veter, megla, pretemno je... ko jim pa za smučarijo plačajo dežurstvo (keš na roke) pa ni problem leteti v megli pa dežju... mamicu jim ! Me zanima če bi bilo treba njihovga otroka peljat če bi zavrnili vožnjo ?!?!

Samo je pa itak helikopter brezvezen, 15min rabi da vzleti, taveliki pa celo 30 min, v tem času ga z reševalnim vozilom pripelješ čez pol slovenije
bonk.gif

Glavno da imajo falcona
bonk.gif

verjetno ja...
rolleyes-1.gif
zato ga uporabljajo, ko je treba iz prometnih nesreč koga odpeljat. sej je rešilec hitrejši, sam pokuri prevec bencina. In mislim, da tako obtoževanje "nočejo peljat" ni na mestu, saj tile piloti so ravno tako ljudje, nekateri še reševalci, in verjemi, da bi vse naredili, da bi prepeljali bolnika, če je res nujno.

Kolikokrat v gorah res tvegajo življenja? pa ko bi lahko skor vedno rekl da ne morejo it, ker je megla, veter, itn. pa se vedno zelo potrudijo.

Mislim da, če zavrnejo prevoz, je to zelo uporavičeno.

Res pa je, da bi lahko falcona prodali, pa kupili en profesionalni helikopter za reševanje. bo veliko več v uporabi.
smirk-1.gif

Eno je GRS teli res letijo v vseh pogojih, drugo so pa prepotentni policajčki, ki cel dan na šihtu uteži dvigujejo. Ko pa pridejo pa pacienta ne pomagajo nositi, zgleda jih roke od bildanja bolijo
bonk.gif

Uglavnem slovenska helikopterska prva pomoč ni vredna pol k..... zato jih pa skoraj nihče več ne uporablja oziroma ne kliče. Iz tega izhaja da imajo malo intervencij, posledica tega je pa ugotovitev, da se specialnega helikopterja za reševanje sploh ne potrebuje - ni smiseln, zaradi premalo intervencij.

LP

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pa še enkrat povem - ko je smučanje, leti policijski helikopter v snegu, v megli, v vetru, v dežju - ni problema, dokler je plačano na roke. Ko se gre pa za pacienta, je pa vreme slabo
bonk.gif

Letijo samo do 18h zvečer, ker potem je že pretemno zunaj
bonk.gif

LP

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Ali pa na Kras, kjer si okrog bajte postavi 2m visok kamnit zid in se potem čudi, zakaj ga domačini ne marajo
stupid-1.gif

Sicer pa v tem primeru možakar lepo predlaga alternativno rešitev. Par 100m stran naj se prestavi ta heliodrom, pa bo. Ampak v Slovenistanu, bananarepubliki, bi verjetno za vsa dovoljenja za prestavitev rabil ene 5 let.

pa a niso kraške bajte itak znotraj zidu - borjač pa take fore vsaj satrejše hiše oz kmetije?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.181
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Glavno da imajo falcona
bonk.gif
za prevoz vojakov ; vsaj tako je nakup zagovarjal Drnovšek in še nekdo iz takratne garde
Me prav zanima koliko vojakov se je v njem peljalo- še ministri se ne smejo - tako pravi Barbi

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Če ponoči ne trenirajo vožnje potem se težko vozijo ko je zares treba. Skratka tudi nočne fure je treba znat...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

stupid-1.gif

So ga prestavli. Že 2008.

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
43
ksz..
Ma ful so tečni. Pol pa sem zvečer na čiku na balkonu in se mi helikopter mimo prpele da mu vidim direkt v kabino.
Pol pa mej mir v bloku v najvišjem nadstropju.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ti si tam na mesarski? pravzaprav imate kr fino tam. center mesta pa dokaj mirno. no, razen da se helikopter tu pa tam prpela.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Isaac pravi:
ksz..
Ma ful so tečni. Pol pa sem zvečer na čiku na balkonu in se mi helikopter mimo prpele da mu vidim direkt v kabino.

Zakaj pa si kupil tam stanovanje? A so te prisilili?

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik Isaac pravi:
ksz..

Zakaj pa si kupil tam stanovanje? A so te prisilili?

x2
467716-post_slo.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
mah sramota je že tod a imamo samo en helikopter.po pravilih bi mogli met 3 pa še to reševalne ne pa policijske ali vojaške prirejene za reševanje.kot je nekdo že omenil smo imeli dober helikopter in opremo le ekipa je bila bolj tako tako pa so jih pač skenslali zaradi pritiska javnosti.btw kaj je sedaj z rešvealcem motoristom v ljubljani a so ga tudi že skenslali

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
mah sramota je že tod a imamo samo en helikopter.po pravilih bi mogli met 3 pa še to reševalne ne pa policijske ali vojaške prirejene za reševanje.kot je nekdo že omenil smo imeli dober helikopter in opremo le ekipa je bila bolj tako tako pa so jih pač skenslali zaradi pritiska javnosti.btw kaj je sedaj z rešvealcem motoristom v ljubljani a so ga tudi že skenslali

Motorji šibajo...

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Če bi pri nas sred noči letu helikopter, čez bajto bi sigurno dojel domači, da je tretja svetovna vojna.