Helikopter nad Ormožem

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ima kdo informacijo kaj za vraga iščejo že 2 tedna? Nonstop leta policijski helikopter gor in dol, že tečno postaja
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma sej so že prej letali vsake toliko, recimo 1x tedensko. Zdaj pa leta cele dneve sem in tja.

Če bi iskali travco bi leteli enkrat preko in je mir.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Nekje blizu nas imajo manevrske vaje in večkrat na dan (naključno) je slišat helikopterje. Letijo pa izredno nizko.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam ne vem, zakaj se sploh trudijo, če jo je še vedno na trgu ful in dovolj? pa najdejo 30 sadik pa so vsi veseli... pha... nekje jih pa vrtičkarji po 200 žanjejo...

nej pustijo, pa bo cena tok padla, da bo kakšen diler propadel pa je...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.037
3.712
113
Res so že tečni postali s tem ja, vsak dan dvakrat s tem frfotačem lomastijo tu okrog, še posebaj radi zvečer, da je bolj hrupno.
Le koliko davkoplačevalskega denarja požre to letanje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Danes je en privatni opletal nad stavbami nakupovalnega centra Rudnik v LJ. To ne bi bilo nič narobe, če ne bi dobesedno divjal par metrov nad strehami stavb, občasno pa se je nad parkirišči in cestami spustil le kake 10 metrov nad tlemi (rotor je bil nižje od streh okoliških stavb), in to celo s hitrostjo. Ne vem sicer, kakšni so točni predpisi, ampak meni se je zdelo to precej nevarno početje, da dobesedno divjaš s helikopterji 10 metrov nad glavami ljudmi ter 5 metrov od robov stavb.
bonk.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ti si tud hašišar??
redface-1.gif

Keber, večina je že zrelega, pozne sorte se pa malo zavlečejo.
wink-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Danes je en privatni opletal nad stavbami nakupovalnega centra Rudnik v LJ. To ne bi bilo nič narobe, če ne bi dobesedno divjal par metrov nad strehami stavb, občasno pa se je nad parkirišči in cestami spustil le kake 10 metrov nad tlemi (rotor je bil nižje od streh okoliških stavb), in to celo s hitrostjo. Ne vem sicer, kakšni so točni predpisi, ampak meni se je zdelo to precej nevarno početje, da dobesedno divjaš s helikopterji 10 metrov nad glavami ljudmi ter 5 metrov od robov stavb.
bonk.gif

Nad nenaseljenimi kraji je minimalno 300m nad naselji pa 800m če se pravilno spomnim.

Drugače pa jaz živim blizu letališča ALC in sem se navadil na letalski hrup in že kar vem kdaj gre helikopter reševat v hribe takrat jo šopa po liniji Save, da je kar veselo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Welcome to Bejrut
smile-1.gif

Tle okol Pučnika nam ta refetl nonstop nad rajfnki leta in to najraje zvečer...tudi do 23e ure
bonk.gif

Po info tipa rekla-kazala so to učne ure vožnje za dobro situirane pilote iz tujih držav, kateri doma ne smejo opravljati nočne vožnje...če verjameš
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem ravno gruntal, da pilot-divjak ne bi bil tako silno natančen, in bi se zataknil za rob Leclerca ali Supernove ter zgrmel na deset ali dvajset ljudi spodaj (ker vozil je res blizu teh zgradb). Juhu.
stupid-1.gif

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sem ravno gruntal, da pilot-divjak ne bi bil tako silno natančen, in bi se zataknil za rob Leclerca ali Supernove ter zgrmel na deset ali dvajset ljudi spodaj (ker vozil je res blizu teh zgradb). Juhu.
stupid-1.gif

a je bil slučajno to siv Eurocopter ? (najbolj prepoznaven je po temu da ima zadnji rotor "zaprt" v repu ti. fenestron rotor)

lp Avi

edit: aja zakaj sprašujem, ker je ta zanjč pri nas tud letal tako nizko, je pa v bistvu slikal električne vode (baje vidi tudi tiste v tleh) ampak ta ni "divjav" ampak prov profesorsko vozil :D bi se mu pustil da me pelje kak krog :D

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
uf jest tud... ena mojih večjih želja je, da se peljem s helikopterjem... malo panoramsko in malo adrenalinsko...