Heinz ketchup

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz pa ketchupa ne konzumiram že vrsto let, ne v burgerju, ne na pizzi, ne s pomfrijem (ta mi je najboljši z ajvarjem
smile-1.gif
), ker mi je totalno umeten okus in to pri vseh ketchupih. Cukr, citronska kislina, +vse ostalo, paradižnika je še najmanj v embalaži, bljak.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Jaz pa ketchupa ne konzumiram že vrsto let, ne v burgerju, ne na pizzi, ne s pomfrijem (ta mi je najboljši z ajvarjem
smile-1.gif
), ker mi je totalno umeten okus in to pri vseh ketchupih. Cukr, citronska kislina, +vse ostalo, paradižnika je še najmanj v embalaži, bljak.

467716-post_slo.gif

Ketchup je skoraj popolnoma umetna zadeva.
Raje vzamite kake pelate, pa dodajte malo začimb sami doma...če že morate konzumirati te zadeve.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Jaz pa ketchupa ne konzumiram že vrsto let, ne v burgerju, ne na pizzi, ne s pomfrijem (ta mi je najboljši z ajvarjem
smile-1.gif
), ker mi je totalno umeten okus in to pri vseh ketchupih. Cukr, citronska kislina, +vse ostalo, paradižnika je še najmanj v embalaži, bljak.

467716-post_slo.gif

Ketchup je skoraj popolnoma umetna zadeva.
Raje vzamite kake pelate, pa dodajte malo začimb sami doma...če že morate konzumirati te zadeve.

V bistvu je kečap v osnovi dokaj neumetna zadeva, lahko rečemo da kar naravna. Imaš paradižnik (mezgo), sladkor, sol in kis (+ začimbe po želji). Vse te sestavine so naravne, poleg paradižnika so ostale tri stvari noter zaradi konzervacije. Sladkor in kis sta vsakodnevna konzervansa, recimo marmelada ima več sladkorja kot kečap, kisle kumarice pa več kisa kot kečap pa jih vseeno veselo delamo doma (za zdravje)!
tongue-1.gif


Jasno pa so med kečapi razlike tako kot povsod, imaš take ki so narejeni točno iz zgoraj omenjenega in ničesar več in take ki imajo noter modificiran škrob (za zgostitev), arome in barvila (ker je paradižnika premalo) in pa ojačevalce okusa (spet zaradi pomankanja paradižnika). Takim stvarem bi sicer lahko rekli pobarvan puding z okusom paradižnika ampak se žal tržijo kot kečap.

Zgornji recept za kečap se lahko naredi tudi doma iz "eko" domačih sestavin.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Jaz pa ketchupa ne konzumiram že vrsto let, ne v burgerju, ne na pizzi, ne s pomfrijem (ta mi je najboljši z ajvarjem
smile-1.gif
), ker mi je totalno umeten okus in to pri vseh ketchupih. Cukr, citronska kislina, +vse ostalo, paradižnika je še najmanj v embalaži, bljak.

no shit, pa kaj bos to na pico dajal da niti ne okusis vec sestavin , pol je isto ce si vzames v hoferju pa jo speces.
pa kechup ze zdavnej ni vec to to, sirup rdece barve.

Tud chilli pipa mal lizes in ugotovis da je sam cuker predno zazge do konca
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.299
1.221
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ah, pri nas itak nimajo nobenega pekočega, tisto kar piše da je hot, je ena sama žalost.
Jaz ponavadi ko sem v Avstriji nabavim Spak Ultrahot.
Moram pa probat še nihovo čili zenf ...

Čeprav pri Avstijskih kupovat pekoče zadeve je še večja komedija....


Tam kjer oni rdečo sopejo (čez pol embalaže oznake da je ultra hot) se mi sprašujemo a je tukaj kaj noter
grin1.gif
Spak je glih avstrijski. pa je od vseh kao hot ketchupov, ki se jih dobi tu naokoli, edini vsaj malo hot. AMpak jebilga, pač posledica tega, da vsi cvijo da je pekoče za vsako malenkost,. Včeraj sem mel en sestanek v minhnu, pa grev s človekom pol na hitro nekaj pojest, takoj za vogal, v eno malo indiojsko. Vsega skupaj za 20 ali 30 stolov jo je bilo, deljen delovni čas, skratka, za nekaj na hitro pojest. Njihovega čisto običajnega karija, ki ni niti imel ozneke, da je hot, ne prebavi 99% folka tukaj. Se ne spomnim, da bi v kaki indijski ali kitajski pri nas našel kaj vsaj približno tako hot. Tam je pa to pač začetek, zato ker vsaj približno avtentično kuhajo. In imajo pač drugo razumevanje tega, kaj je hot in kaj ne.
 

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.231
1.393
113
In kateri je ketchup iz zgoraj omejenih sestavin ?

Od naturele ? spar ? hofer ?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Ta cuker z okusom paradižnika (heinz kečap, blagi ali pekoč), bo imel zdaj leklerk v akciji po 1.22€ po odštetem bonu za 342g, od srede naprej.
 

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik ideolog pravi:
A od naturete bi vam pa krona z glave padla, če bi ga kupili, slovenceljni?
A ne bi malo slo gospodarstva podpirali? Vsaj tistega, kar ga je še ostalo?
Od naturete je zelo dober, pika.

Sem kupil ketchup od naturete, ker niso imeli od heinza..
Mi nikakor ne pase. Tak da vedno pogledam prej ce je heinzov, če ga pa ni pa kaki felixov al pa kakšni no nameov..
 

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Meni je Felixov celo boljši od Heinzovega. Kakšnih no name sploh ne kupujem...